Problem u djeljenju datoteka preko wlan mreze

poruka: 12
|
čitano: 3.382
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Ovako ja i susjed smo napravili wlan vezu izmedu moje i njegove kuce.E sad signal je super oko 95% sto je po meni

sasvim ok jer udaljenost je izmedu nas dvije kuce oko 30 metara.On moze na internet preko mene bez ikakivih problema i pristupat datotekama koje ja dijelim a ja nikako nemogu pristupit njegovim datotekama odnosno njegovom racunalu.Probao sam sve moguce od postavljana razlicith ip adresa.Subnet je identican workgrupa takoder i jos dosta toga i nikako da uspijem to naredit.

Moje postavke:

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : billy-komp
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : Yes
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : lan

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : lan
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810x Family Fas
ernet NIC
Physical Address. . . . . . . . . : 00-4F-4E-62-D6-F3
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.6.7
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.6.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.6.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.6.1
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 3. lipanj 2009 14:04:52
Lease Expires . . . . . . . . . . : 4. lipanj 2009 14:04:52

Ethernet adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : TP-LINK 11b/g Wireless Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1D-0F-D9-B0-6F
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . :

njegove su postavke gotovo iste samo sto se razliku je ip adresa a kao gateaway mu je postavita moja ip adresa

izgled mreze izgled mreze
http://www.computer-master.bloger.hr/
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 21:38 (Bili).

0 0 hvala 0
17 godina

Permissioni? Vjerovatno nije dobro podesio permissione na sherani direktorij/disk.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

googlaj malo. ima dosta tekstova o tome.. iako meni nije ni to pomagalo.. ni sad jednom racunalu nemogu pristupit a svima ostalim da, dok s njega mogu svima drugima pristupit. firewall i sve je postavljeno. probao sam 1000 stvari. cak sam napravio identicne acc na racunalima( username i pass - i to je radilo za neka racunala, ali za jedno, nikako)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Problem u djeljenju datoteka preko wlan mreze
tnakir kaže...

Permissioni? Vjerovatno nije dobro podesio permissione na sherani direktorij/disk.

Najvjerovatnije je permission ili firewall. Koji OS imate i koje firewall imate.
Zlo i Naopako
16 godina
neaktivan
autorov komentar
bestia kaže...
tnakir kaže...

Najvjerovatnije je permission ili firewall. Koji OS imate i koje firewall imate.
  firewall je bio windows ali sam ga u potpunosti iskljucio na oba racunala OS je windows xp.a sad moram provjerit za permissione na disk/direkotorij ali mislim da su dobro postaviti

17 godina

Nemoj samo otic na onaj od sharinga...

Odi tools->folder options->view -> i iskljuci enable easy file sharing (pri dnu ti je dole)

Onda odes na sherani dir/drive, desni klik, security i pobrini se da Everyone ima full permission.

Ako su ti Win Vista ili 7 onda takodjer udjes u Network shareing centar, pa onda imas sa strane Advanced sharing settings, pa onda ukljuci turn on file and printer sharing. Takodjer ukljuci Turn on public sharing so anyone can access bla bla bla...

EDIT: Evo sad sam vidio da su oba kompa XP ali necu brisat ovaj tekst jer mozda nekom drugom pomogne. U ovom slucaju najvjerovatnije ti je do onih drugih permissiona.

Takodjer mu pokusaj pristupiti tako da odes u myComputer, gore u address bar ukucas

\\ip_adresa ili ime_racunala\ pa enter ali tek nakon sta podesis everyone na disk/dir.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 23:03 (tnakir).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Ptnakir kaže...

Nemoj samo otic na onaj od sharinga...

Odi tools->folder options->view -> i iskljuci enable easy file sharing (pri dnu ti je dole)

Onda odes na sherani dir/drive, desni klik, security i pobrini se da Everyone ima full permission.

Ako su ti Win Vista ili 7 onda takodjer udjes u Network shareing centar, pa onda imas sa strane Advanced sharing settings, pa onda ukljuci turn on file and printer sharing. Takodjer ukljuci Turn on public sharing so anyone can access bla bla bla...

EDIT: Evo sad sam vidio da su oba kompa XP ali necu brisat ovaj tekst jer mozda nekom drugom pomogne. U ovom slucaju najvjerovatnije ti je do onih drugih permissiona.

Takodjer mu pokusaj pristupiti tako da odes u myComputer, gore u address bar ukucas

\\ip_adresa ili ime_racunala\ pa enter ali tek nakon sta podesis everyone na disk/dir.

Probao sam sve to postavio dopustenja,probao pristupit racunalu preko ip adrese ali jednostavno nista ne pomaze.susjed moze bez problema pristupit meni ali ja nikako njemu.Takoder cudno mi je sto ja njegovo racunalo mogu pingat i on moje ali nemoze djelit datoteke
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2009 0:00 (Bili).
17 godina
protjeran

Ima jos jedna fora s XP-om, ako se dobro sjecam, kod kucnih korisnika, a tice se Same postavke windowsa i Account-a. Mislim da ti susjed nema Default account Administrator, odnosno on je pod svojim userom jedini Admin na OS-u. Pitaj ga da pogleda svoje Accounte i vidi da li postoji Administrator zasticen s password-om. 

Cekaj malo, jel ti koristis ovaj windows internet connection sharing da omogucis vezu na internet s susjedovog kompa?

Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2009 0:09 (bestia).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
bestia kaže...

Ima jos jedna fora s XP-om, ako se dobro sjecam, kod kucnih korisnika, a tice se Same postavke windowsa i Account-a. Mislim da ti susjed nema Default account Administrator, odnosno on je pod svojim userom jedini Admin na OS-u. Pitaj ga da pogleda svoje Accounte i vidi da li postoji Administrator zasticen s password-om.

Cekaj malo, jel ti koristis ovaj windows internet connection sharing da omogucis vezu na internet s susjedovog kompa?

Kod njega postoji jedino account s njegovim imenom i taj account nije zasticen lozinkom.Znaci da napravim novi admin acc sa passwordom?
susjed preko mog kompa ide na net on se spaja bezicno na moj komp a ja se preko etherneta spajam na ruter i ko sto sam vec reko net radi ok isto tako on nema problema sa djeljenem datoteka sa mnom
17 godina
bestia kaže...

Pa ako je spojen preko wlana vidi valjda njegov ruter i preko dhcp-a je dobio sve da ide na net.
I'm going woo woo
17 godina
protjeran
tnakir kaže...
bestia kaže...

Pa ako je spojen preko wlana vidi valjda njegov ruter i preko dhcp-a je dobio sve da ide na net.
 Taj windows internet connection sharing zna pravit probleme kod djeljenja dartoteka, probao sam jednom koristit i nakraju odustao, Norton je spasio stvar. 
@Bili, U svakom slucaju bih preporucio zastititi Admin s password-om, a trebalo bi rijesiti i tvoje probleme, nisam 100% siguran u Home Enviroment.
Zlo i Naopako
16 godina
neaktivan
autorov komentar

probat cu to sutra napravit pa javim rezultate

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: