Otvaranje porta (port forward) problem

poruka: 43
|
čitano: 40.984
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Jel možeš možda od nekoga posudit drugi router, pa isto probat otvorit portove na tom routeru ili probat još bolje to isto napravit kod nekog kolege na drugom PCu sa instaliranom igrom i na drugom routeru, neki t-com routeri znaju imat problema s portovima, još jedino možeš probat resetirat router i komp.

Ja imam od t-coma Thomson 782i, otvara portove bez problema, trenutno imam otvoren samo port za uTorrent i radi bez problema, makar su neki imali problema i sa ovim routerom, možda da probate tražit t-com da vam zamijeni za ovakav model.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2011 21:52 (Valentin17).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Otvaranje porta (port forward) problem
Valentin17 kaže...

Jel možeš možda od nekoga posudit drugi router, pa isto probat otvorit portove na tom routeru ili probat još bolje to isto napravit kod nekog kolege na drugom PCu sa instaliranom igrom i na drugom routeru, neki t-com routeri znaju imat problema s portovima, još jedino možeš probat resetirat router i komp.

ja sam probao i nije uspjelo... prijatelj ima isto zyxela i isto ne moze otvoriti portove... dok druga 2 prijatelja imaju svako drugaciji i kod njih sam otvarao portove bez problema!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
14 godina

A ništa, onda poziv na 0800 9000 i tražit zamjenu. Taj Zyxel očito ima problema s tim portovima.

O problemima sa otvaranjem portova na zyxel routeru govori se i ovdje.

http://www.novisf.com/wbb3/moderne-tehnologije/mre%C5%BEne-tehnologije/p863924-zyxel-p-660hw-d3-otvaranje-portova/

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2011 22:07 (Valentin17).

0 0 hvala 0
15 godina
Valentin17 kaže...

A ništa, onda poziv na 0800 9000 i tražit zamjenu. Taj Zyxel očito ima problema s tim portovima.

O problemima sa otvaranjem portova na zyxel routeru govori se i ovdje.

http://www.novisf.com/wbb3/moderne-tehnologije/mre%C5%BEne-tehnologije/p863924-zyxel-p-660hw-d3-otvaranje-portova/

mozda ipak nece biti potrebno zvati t-com službu za korisnike!!

ajd probaj uciniti ovo:

u zyxel postavkama pod network -> WAN -> Advanced Setup pod PPPoE Passthrough postaviti na "Yes"!!!

ja sam sada probao i meni je otvorilo port koji sam zeljeo.. pfpportcheker kaze da je port otvoren dok prije to NIJE pokazivao!!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
16 godina
sisko93 kaže...

mozda ipak nece biti potrebno zvati t-com službu za korisnike!!

ajd probaj uciniti ovo:

u zyxel postavkama pod network -> WAN -> Advanced Setup pod PPPoE Passthrough postaviti na "Yes"!!!

ja sam sada probao i meni je otvorilo port koji sam zeljeo.. pfpportcheker kaze da je port otvoren dok prije to NIJE pokazivao!!

I to sam probao i meni sada javlja da je port zatvoren xD 

Stoja
16 godina
odjavljen

Si isključio T-com firewall na ovoj adresi?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Si isključio T-com firewall na ovoj adresi?

Neznam kakve bi on sad imao veze, nisam znao da tamo i postoji firewall xD Ali eto isključio pa ćemo vidjeti što će biti...

uglavnom kada mi je PPPoE Passthrough     isključen, portchecker javlja da je port otvoren a igra ne. A kada stavim yes onda port checker javlja da je zatvoren a igra isto tako...{#}

Stoja
17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Stoja kaže...

Ovako može malo pomoć u vezi forwardanja portova na modemu zyxel P-660HW-D3.

Išao sam na onu stranicu portforward i tamo našao upute, napravio preko njihovog programa static IP te po uputama napravio port forward te sa njihovim programom provjerio dali su portovi otvoreni i on javlja da jesu, međutim i dalje u crysis 2 mi javlja da mi je NAT strict, a u igri haxball se mogu na svakog 15-og mogu spojiti, što očito pokazuje da to i ne radi kako spada...

Imam samo windows-ov firewall i po njemu nisam ništa prtljao i uvijek mu za nove programe koje pokrenem stavim allow, a firewall u modemu je ugašen...

Probao sam restartati modem, međutim bez ikakvog pomaka...evo par screenova pa mi recite di griješim{#}

Pogledal sam sliku 2 (STATIC IP), tamo ti je pod DNS stavljeno 192.168.1.1, to nije pravi DNS tvog providera usluga, tvoj router skriva svoj dns pa ti u CMD pokazuje ovaj 192.168.1.1, to ti piše i kod otvaranja static ip na stranici portforward.com (SLIKA), podledaj si u google koji su DNS serveri tvog providera usluga, možda kada to promijeniš ti proradi, a pogledaj si u google kako se portovi otvaraju u windows firewallu, pa portove koje si otvoril u routeru otvoriš i u firewallu.

A kod slike 1 zar ti nebi trebala bit kvačica na active za port 64100 Crysis 2.

DNS SERVERI ZA T-COM:

PRIMARY: 195.29.150.3

SECONDARY:  195.29.150.4

Za igre i programe koji se kace na dedicirane servere DNS je nebitan jer ga ne koriste. Isto tako moze ostati i IP adresa routera kao dns, moze od providera a moze i neki public dns tipa open dns.

:)
16 godina
odjavljen
Stoja kaže...

Neznam kakve bi on sad imao veze, nisam znao da tamo i postoji firewall xD Ali eto isključio pa ćemo vidjeti što će biti...

Moguće da ti je NAT strict zbog t-com firewalla. Ja zbog njega nisam mogao do remote desktopa preko dydns-a.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Moguće da ti je NAT strict zbog t-com firewalla. Ja zbog njega nisam mogao do remote desktopa preko dydns-a.

Ali što ne bi to onda radilo problem neovisno o kojem modemu/ruteru koristim? Do prije 2 dana je sve uredno radilo sa drugim modemom i ruterom. Zbilja su čudne biljke ti modemi/ruteri ...{#}

Stoja
16 godina
odjavljen

A vidiš, valjda mi promaklo da si isprobavao sa drugim ruterima {#}

14 godina

Neznam kaj bi više probali, ima jedna tema na bug.hr koja govori o otvaranju portova na ovom routeru.

Pogledajte post 2 i u njemu sliku 2, tu se govori da treba kreirati i inbound pravila za forwardirani port na zyxelovom firewallu.

http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/kako-portforwardati-zyxel-p-660hw-d3/37155.aspx

Valentin

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem sa 7links Dome-IP-Kamera IPC-400.HD

Poštovanje,

oprostite ako na krivom dijelu pišem.

Igram se već neko vrijeme sa gore spomenutom kamerom 7links Dome-IP-Kamera IPC-400.HD.

Spajam preko T-Comovog rutera Thomson Tg nešto, uglavnom P2P, kao trebalo bi raditi. Preko aplikacije na mobitelu radi neko vrijeme i onda sve zacvika te da bi to ponovno radilo moram napraviti ponovno kalibriranje kamere odnosno iskopčam iz struje. Zvao T Com naravno nemogu oni tu ništa.

Moje je pitanje sljedeće:

Dali moram otvoriti možda još dodatno portove u routeru ili nešto slično pošto mi se ne igra sa ddns-om?

Ili ima možda još netko kakvo rješenje.

Kamera ima podešenu statičku ip adresu i spojena je lan kablom.

Pa ako ima netko da je imao sličan problem volio bih čuti mišljenje.

LP

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice