Network boot - najjednostavnije?

poruka: 4
|
čitano: 2.012
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

želim si doma složit PXE boot server.

Problematika je ova:

mašina koja bi bila server je moj standardni komp pod xp/7
što želim postić je: kad imam nekakav proizvoljni komp za servis ili za novu instalaciju da taj isti komp jednostavno spojim na svoju mrežu i bootam ga sa mreže. Kad bi ušao u WinPE pokrenuo bi setup ili što mi već treba koristeći mountani image cd-a koji je mountan na shareani virtualni cd-drive serverske mašine.

Mislim, izgleda komplicirano no mislim da i nije neki problem to složit samo mi trebaju smjernice.

guglao sam pa bi koristio Tftpd32 server.

Boot bi služio za instalacije i reinstalacije xp i win7 mašina te npr. boot sa hirensa i sličnih bootabilnih alata.

well? {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Network boot - najjednostavnije?
dtk_computer kaže...

Pozdrav,

želim si doma složit PXE boot server.

Problematika je ova:

mašina koja bi bila server je moj standardni komp pod xp/7
što želim postić je: kad imam nekakav proizvoljni komp za servis ili za novu instalaciju da taj isti komp jednostavno spojim na svoju mrežu i bootam ga sa mreže. Kad bi ušao u WinPE pokrenuo bi setup ili što mi već treba koristeći mountani image cd-a koji je mountan na shareani virtualni cd-drive serverske mašine.

Mislim, izgleda komplicirano no mislim da i nije neki problem to složit samo mi trebaju smjernice.

guglao sam pa bi koristio Tftpd32 server.

Boot bi služio za instalacije i reinstalacije xp i win7 mašina te npr. boot sa hirensa i sličnih bootabilnih alata.

well? {#}

Možeš napraviti WDS(Windows Deployment Server) ali moraš imati Windows Server 2008 ili 2008R2 i podržava samo windows vista i windows 7, xp ne.

Zahtjeve što WDS traži su:
Active Directory

DHCP

DNS

NTFS Particiju

Credentials

Ako imaš 2-4 kompa mjesečno za popraviti ovo se ne isplati a ima još dosta toga ako budeš htio to napraviti reci riješit čemo to. 

BajaBoss
13 godina
neaktivan

Sorry što se nisam prije javio.

U suštinii, morao bih dignuti Windows Server 2008 na "nešto"? (mislim dual boot sa win7 ili na neki drugi stroj)

To mi je malo komplicirano jer čistih instalacija mjesečno imam 5-6, sve ovisi. Više mi je hardverska dijagnostika i repair.

Jel ima kakvo drugo rješenje da se napravi čisto pod windows 7 na kojoj primarno radim?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Network boot - najjednostavnije?
dtk_computer kaže...

Sorry što se nisam prije javio.

U suštinii, morao bih dignuti Windows Server 2008 na "nešto"? (mislim dual boot sa win7 ili na neki drugi stroj)

To mi je malo komplicirano jer čistih instalacija mjesečno imam 5-6, sve ovisi. Više mi je hardverska dijagnostika i repair.

Jel ima kakvo drugo rješenje da se napravi čisto pod windows 7 na kojoj primarno radim?

Iskreno, ja drugog rijesenja nevidim, mada slabo radim s takvim stvarima pa mi nije u srži =)

BajaBoss
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice