Ne mogu se spojiti na ftp server izvana

poruka: 4
|
čitano: 2.841
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Postavio sam neki probni FTP server ali imam problema sa spajanjem na njega.

U lokalnoj mreži sve radi u redu ali izvana se ne mogu nikako spojiti.

Na routeru s kojeg se spajam na FTP server otvorio FTP port 21 i dodao kao iznimke  u firewallu također port 21.

Čak san sa obe strane izgasio firewall ali opet sve isto.

Međutim,kad upišem ftp//:xxx.xxx.xxx.xxx mi ne otvara ništa.

Ima li netko ideju što bi trebao napraviti?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa u lokalnoj mreži ip adresa je lokalna i trebala bi biti fiksna oblika 192.168.1.xxx.

Da bi izvana pristupio svom serveru moraš unijeti eksternu ip adresu. Međutim, ta se externa ip adresa mijenja svakih 24 sata, a u nekim slučajevima i češće. Daklem, moraš se registrirati na neki besplatni ddns. Ali prije pogledaj u svom ruteru koje servise podržava jer time nećeš morati neki update klijent koristiti za provjere. Potom se registriraj na odabranom servisu i problem je riješen.

Zora puca, biće dana ...
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Ne mogu se spojiti na ftp server izvana

Nisam najstručniji oko ovog,gledao sam neko upustvo oko spajanja na ftp server sa udaljene lokacije.

Tamo je bio postupak kada želiš pristupiti ftp serveru da pogledaš eksternu adresu i upišeš ftp://i onda tu adresu.

Ja sam mislio da je to eksterna ip adresa mog računala,bar je tako bilo objašnjeno tamo.

Znači ide naopako...ftp://eksterna ip adresa ftp servera?

A pošto se ona mijenja na dnevnoj bazi koristi se dnydns da ip adresa bude uvijek jedna te ista?

16 godina
Re: Ne mogu se spojiti na ftp server izvana
keymaster kaže...

..

Znači ide naopako...ftp://eksterna ip adresa ftp servera?

A pošto se ona mijenja na dnevnoj bazi koristi se dnydns da ip adresa bude uvijek jedna te ista?

- ne.

vanjska adresa je ISPova, i privremeno dodjeljena tvom modemu, preko te vanjske pristupaš routeru. AKo si pravilno forwardao port, .. osnova routera je jednako kao skretnica (vlak-tramvaj) + rulovi. S porta A pošalji na port B ili zabrani ..

zato internom PCju-serveru i pravilu postavljaš fixnu (internu) ip, osim ako router ima 'pametniji' software (u firmwareu) pa npr dozvoljava rezervacije. ISP ugl osakati opcije i nemaš pravi admin pristup, tako da je ponekad nemoguće.. bez svog routera (ili pravog firewall-a, to je router + 'jači', upravo za software opcije i portove kojima spajaš internet-intranet/DMZ i sl).

dyndns ili bilo koji servis je samo pomoćno sredstvo .. jer nekako moraš saznati svoju trenutnu vanjsku IP. Nije više free.. ima drugih.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice