Nagli pad brzine-velik problem !

poruka: 13
|
čitano: 14.266
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav, unaprijed zahvaljujem na čitanju i vašem vremenu,  neznam kome se obratiti, treba mi stručno mišljenje i savjet u vezi sljedećeg velikog problema.

Koristim T-com usluge Maxtv-a i Max adsl-a.

Brzina downloada mi je oduvijek,otkad imam max adsl flat bila oko 400 do 450 kbps, nevezano za torrente, nikad manja od toga.

Međutim,pojavili su se problemi s max tv-om(zaleđivanje,blokiranje i sl.)

Agent T-com-a je došao kod mene 2 puta u 2 tjedna, promjenio mi 2 modema, ali drugi put kad je došao rekao je da mi je SMANJIO brzinu na 2 mbps, i da će vratiti na 4 mbps u kratkom vremenu.

MaxTV počne raditi normalno , ja agenta kontaktiram  , i on mi uredno odbije vratiti 4mpbs brzinu, pod izlikom da je  "2 mbps dovoljno i netreba više ".

I zatim zovem službu za korisnike i objasnim stvar, i da želim brzinu od 400 kbps kakva je oduvijek bila i koju uredno plaćam,ali služba kaže da brzina varira od 2-4 mbps,i da tu nemogu ništa napraviti ni poboljšati.

I sad,postavljam pitanje vama , što da učinim da vratim brzinu download-a na 400 kbps kakva je oduvijek bila, i koju "caku" je agent upotrijebio i  odjednom me ograničio  na 200 kbps?

Molim vas za pomoć,ovo me stvarno iznerviralo , jer želim svoju uslugu koju plaćam koristiti u punoj uporabi jer mi treba.

Velika hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Nagli pad brzine-velik problem !

Izgleda da T-com do tebe ne može isporučiti dovoljnu brzinu da bi fluidno radio i maxtv i internet, pa su spustili brzinu interneta . "Agent" nije upotrijebio nikakvu caku. Vjerojatno su u centrali smanjili brzinu na 2 Mbs. Sumnjam da ćeš nešto postići diranjem po opcijama rutera.

Rješanje je da se odrekneš MaxTV-a ili pokušaš kod drugog davatelja usluga. Možda se možeš požaliti HAKOM-u, ali uspjeh nije garantiran. HT se je pokrio ugovorom u kojem jamče brzinu od 2 do 4 Mbs. Ti si taman unutar okvira.

Probaj i ovo: Odspoji maxtv od rutera, pa nakon nekog vremena provjeri jeli se brzina povećala. Ako bude funkcioniralo i dalje je to samo djelomično rješenje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 17:19 (D1001).
14 godina
neaktivan

jasno mi je da sam unutar okvira 2-4 mbps,ali max tv i flat su funkcionirali 3 godine bez ikakvih problema , bez smanjenja brzine?

postoji li mogućnost vraćanja na staru brzinu u centrali?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hdoz kaže...

jasno mi je da sam unutar okvira 2-4 mbps,ali max tv i flat su funkcionirali 3 godine bez ikakvih problema , bez smanjenja brzine?

postoji li mogućnost vraćanja na staru brzinu u centrali?

Naravno da mogu vratiti, ali će se vjerojatno vratiti i problemi s MaxTV-om.

16 godina

Pa veli da mu je prije funkcioniralo sve savrseno (tv + adsl), a sada ima probleme....

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stvar je ovakva.
Situacija br. 1: Telefonski kabli imaju svoja ograničenja. U RH još uvijek prevladavaju bakrene parice, pa su i ograničenja veća. Možda se u međuvremenu više ljudi u tvojoj četvrti prebacilo na adsl, pa se je i povećalo opterećenje. Zato HT balansira. Nekome/-ima malo uzme od brzine da bi drugome/-ima dao. Zbog povećanja broja korisnika više ne možeš sve imati na full.
ILI
Situacija br. 2: HT je utvrdio da je za zadržavanje full brzina potrebna instalacija(ili zamjena boljim) određenog hardverskog modula/drugih kabela. No, zaključili su da im se to trenutno ne isplati.

Što se tiče njihove korisničke podrške. U korisničkoj podrški uglavnom rade studenti(jer su jeftini) koje ne informiraju o svemu. Zato i ne možeš dobiti potpun odgovor. "Agent" kao stručnija osoba možda zna više, ali ne smije reći više. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 22:08 (D1001).
17 godina
lovac82 kaže...

Pa veli da mu je prije funkcioniralo sve savrseno (tv + adsl), a sada ima probleme....

Postoji brdo razloga zašto je to moguće. Oštećenja spojeva, veći broj korisnika na bliskim paricama i slično mogu dovesti do toga.

Trošak rješavanja takvih problema može biti znatan i dok god su u mogućnosti pružat uslugu u krajnjim granicama dogovorene sumnjam da će išta bitnije mijenjati.

14 godina

Ja bih raskinuo ugovor i mozda bih nekako probao izvuci nesto od njih. U ugovoru stoji da moze varirati od 2 do 4, ali nigdje da ti mogu to limitirati na 2 i odbiti vracanje na 4. Gdje zivis? Provjeri si dostupnost Amisa, cuo sam mnoge rijeci hvale o njima..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
hdoz kaže...

Pozdrav, unaprijed zahvaljujem na čitanju i vašem vremenu,  neznam kome se obratiti, treba mi stručno mišljenje i savjet u vezi sljedećeg velikog problema.

Brzina downloada mi je oduvijek,otkad imam max adsl flat bila oko 400 do 450 kbps, nevezano za torrente, nikad manja od toga.

Agent T-com-a je došao kod mene 2 puta u 2 tjedna, promjenio mi 2 modema, ali drugi put kad je došao rekao je da mi je SMANJIO brzinu na 2 mbps, i da će vratiti na 4 mbps u kratkom vremenu.

MaxTV počne raditi normalno , ja agenta kontaktiram  , i on mi uredno odbije vratiti 4mpbs brzinu, pod izlikom da je  "2 mbps dovoljno i netreba više ".

I zatim zovem službu za korisnike i objasnim stvar, i da želim brzinu od 400 kbps kakva je oduvijek bila i koju uredno plaćam,ali služba kaže da brzina varira od 2-4 mbps,i da tu nemogu ništa napraviti ni poboljšati.

I sad,postavljam pitanje vama , što da učinim da vratim brzinu download-a na 400 kbps kakva je oduvijek bila, i koju "caku" je agent upotrijebio i  odjednom me ograničio  na 200 kbps?

Molim vas za pomoć,ovo me stvarno iznerviralo , jer želim svoju uslugu koju plaćam koristiti u punoj uporabi jer mi treba.

p     Velika hvala!

Upravo zato ovo sto si naveo , pucanje veze smrzavanje itd. Sve sam ja te probleme imao s amisom kao i ti s tcom-om , brzinu su ti smanjili zbog velikog preoptercenja mreze tj. Povecani broj korisnika. Samo mi je to cudno za t com jer oni drze monopol tj sve ide preko njihovih centrala, tj.. amis iskon optima sve ti to ide preko tcom-ovih parica i znaci ako ti na t-comu steka na drugi operaterima ce ti biti jos i gore. ja sam se zjb s amisom pola godine jer su meni upravo zbog toga smanjili brzinu s 4 Mbit na 0.9 i objasnjenje im je bilo da imam stare instalacije , predaleko od centrale itd mada nisu imalipravo objasnjenje kako je pala  brzina odjednom(tj kako je rekao kolega agenti ti ni ne smiju rec) . uglavnom s t coma koliko god je los i skup nemoj ni ic jer ce ti bit jos i gore. Jedino akoimas mogucnost instalacije bneta iki nesto tomu slicno.

13 godina
neaktivan

Ljepo nazovi t-com korisnicku sluzbu i reci da ti je do sad brzina bila 400kb/s i odjednom je pala na 200kb/s. Ugl kod tebe mora sve stimat i onda ce poslat tehnicara koji ce ili doc kod tebe ili ce otic na centralu i dignut ti 4mbita. A sad kaj se tice maxtv-a i gubljenja signala, ako ti se taj problem vrati znaci da moras imat manju brzinu jer su smetnje pre velike (oni inace izmjere smetnje i takve stvari i rjesavaju ih smanjivanjem brzine). Ako bas oces imat maxtv i tih 4mbita briznu a imas smetnje onda bi trebo se prebacit na satelitski maxtv.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

gledajte, ja sam rekao korisničkoj službi da mi daju lijepo objašnjenje zašto su mi to ograničili, i da 

mi ne prodaju maglu jer mi je i samom to struka, ali s njima se normalno ne može razgovarati, jer te prave ludim.

u svakom slučaju ja ću doći do njihovog službenika koji će mi vratiti brzinu na 4mbps, pa makar na sve načine.

da li bi prebacivanje na satelitski max tv rješilo stvar?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hdoz kaže...

gledajte, ja sam rekao korisničkoj službi da mi daju lijepo objašnjenje zašto su mi to ograničili, i da 

mi ne prodaju maglu jer mi je i samom to struka, ali s njima se normalno ne može razgovarati, jer te prave ludim.

u svakom slučaju ja ću doći do njihovog službenika koji će mi vratiti brzinu na 4mbps, pa makar na sve načine.

Korisnička služba u pravilu nema pojma zašto ti je skinuto.

Doći do "nekog" tko će ti promijeniti parametre na DSLAM-u samo zato što ti to želiš je isto tako jako teško, to se ne mijenja ako korisnik želi, a može prozročiti probleme.

13 godina
neaktivan
marxone kaže...
hdoz kaže...

p     Velika hvala!

Upravo zato ovo sto si naveo , pucanje veze smrzavanje itd. Sve sam ja te probleme imao s amisom kao i ti s tcom-om , brzinu su ti smanjili zbog velikog preoptercenja mreze tj. Povecani broj korisnika. Samo mi je to cudno za t com jer oni drze monopol tj sve ide preko njihovih centrala, tj.. amis iskon optima sve ti to ide preko tcom-ovih parica i znaci ako ti na t-comu steka na drugi operaterima ce ti biti jos i gore. ja sam se zjb s amisom pola godine jer su meni upravo zbog toga smanjili brzinu s 4 Mbit na 0.9 i objasnjenje im je bilo da imam stare instalacije , predaleko od centrale itd mada nisu imalipravo objasnjenje kako je pala  brzina odjednom(tj kako je rekao kolega agenti ti ni ne smiju rec) . uglavnom s t coma koliko god je los i skup nemoj ni ic jer ce ti bit jos i gore. Jedino akoimas mogucnost instalacije bneta iki nesto tomu slicno.

Meni se baš suprotno desilo. Isto je maxtv štekao i up i down brzina je pala. (1.6/100) pa ih zvao da dignu i digli samo DL na 4, a UP ostao na 100 Kbit/s. I tako oni dolazili i dolazili (4 puta) i kažu ne ide više. Preko rutera sam vidio da mi je pušteno preko 1000 Kbit/s ali kada testiram ili uploadam nešto neće preko 100. Puko mi je film i prešo na Iskon(int, tel, tv) narančasta zona, njihova infrastruktura jer nisam bio pod ugovorom sa T-comom. Ovako piše na njihovim stranicama: ''U narančastoj zoni dostupni su paketi putem Iskonove vlastite infrastrukture, tehničkim rječnikom: putem izdvojenog pristupa lokalnoj petlji, dok se u bijeloj zoni dostupnosti tehnička infrastruktura bazira putem veleprodajnog širokopojasnog pristupa.'' Što god to značilo... I sve ok za sada 5/512 {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 16:30 (mamkem6).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice