Max adsl..

poruka: 3
|
čitano: 3.099
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Max adsl..

Imam jedno pitanje..ja bih zeljeo premjestiti internet i cjeli komp kod djeda i bake..i sad meni je problem sto selim ruter i modem na drugu adresu..i sve an drugu adresu..sad moze pmoc??dal se to moze odma sve ustekat da radi...ili treba nekakve zahtjeve slat.??sve mi objasnite molim vas...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Max adsl..
Trebaš otići u t centar i priložiti zahtjev za prebacivanje telefonske ili internet linije.

Cijena ti je mislim 100 kuna.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
neaktivan
RE: Max adsl..

ADSL usluga je vezana za telefonski broj zbog hardvera koji je na centrali upravo na tom broju. Nije dovoljno prenijeti samo hardver (ruter i modem) koji se nalazi kod tebe na novi broj, već i ugraditi hardver sa druge strane na centrali.

Ukoliko ti djed i baka nemaju priključak na ADSL, morat će ga zatražiti, a to znači potpisati ugovor i plaćati pretplatu na duže vrijeme. Ukoliko si kod njih samo preko ljeta, a oni ne koriste internet, bilo bi glupo da oni plaćaju pretplatu za ADSL dvije godine, a bez da ga koriste.

Druga opcija ti je da zatražiš od T-com-a preseljenje svog ADSL priključka kod djeda i bake. Samo preseljenje ADSL-a košta 99 kuna, ali je problem u tome što ne možeš preseliti samo ADSL, nego moraš preseliti i telefonsku liniju, a to se još dodatno plaća.

Pretpostavljam da ćeš kod njih biti samo preko ljeta, a ne za stalno, pa ti se preseljenje priključka ne isplati i previše je gnjavaže dva puta ga seliti i plaćati za to, ukoliko ćeš tamo biti samo mjesec ili dva.

Ukoliko oni nemaju priključak na ADSL, onda mislim da ti je najbolja opcija da se preko ljeta odmoriš od ADSL-a, a za povremenu provjeru maila i sličnih stvari koristiš npr. Carnetov dial-up ili da nabaviš nešto tipa Simpa Interneta  i spajanje na internet plaćaš bonovima za mobitel. Mislim da i TELE2 i Vipnet imaju nešto slično.

A ukoliko ti djed i baka već imaju priključak na ADSL kod istog telekoma kao i ti, tada samo ponesi svoje raunalo i modem i surfaj. Nisam siguran hoćeš li se moći koristiti svojim korisničkim imenom ili ćeš morati surfati na njihov račun.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 8:43 (klimama).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice