Kći protiv oca!

poruka: 22
|
čitano: 3.666
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kći protiv oca!

Pozdrav ,

Imam pitanje ,nabavio sam Siemens router koji nije povezan na net  i sada bi ga zeli iskoristiti da povežem moj kompjuter u radnoj sobi i kčerin u dječijoj kako bi igrali neke mrežne igre jedno protiv drugoga .I jedan i drugi kompjuter su oprmljeni sa bezicnim karticama.Kako da napravim mali obiteljski wlan party odnosno spojim nasa dva kompa preko routera da se bezicno mozemo igrati jedno protiv drugoga .Hvala svima!

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2009 23:51 (petric1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kći protiv oca!

Nisam neki expert ali dva PCa mozes povezati kablom bez rutera,hubova ili nesto slicno. Kaj se tice Wlana kcerin PC mora imati Wlan mreznu karticu, takodjer moras ukljuciti opciju Wlana na ruteru i to je to.

I'm the cream of the crop, I rise to the top I never eat a pig 'cause a pig is a cop Or better yet a Terminator, like Arnold Schwarzenegger Try'n to play me out like as if my name was Sega
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2009 0:19 (ukay1000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kći protiv oca!

U igri možeš ili preko direct IP-a (kada se Joinaš upišeš IP onoga kompa koji je hostao) ili (jednostavnije) preko nekog programa tipa: Hamachi.

Only God (& mod) can judge me

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kći protiv oca!

pa kupi lan cabel, iskljucis firewall i to je to....a za wireless, probaj prek hamachija, ma da nije bas tak super kak se cini, lagga i svasta nesto...sta ces....

a reci sta bi igrali...Osmijeh

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kći protiv oca!

Ma sta pričate gluposti, kakav Hamachi?

Jednostavno postavi taj ruter kao access point, kreiraj mrežu na njemu i sa kompjuterima se spojiš na mrežu. Obavezno na ta 2 kompa postaviš isti workgroup kako bi se vidjeli i onda igraš sve igre bez problema... Kakvo lagganje? Ako vam ne laga igra prek neta koji je 4Mbps download (uglavnom), kako onda bi preko bežićne mreže koja je 11mbps???

I see offline people!
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kći protiv oca!
Sused kaže...

Jednostavno postavi taj ruter kao access point, kreiraj mrežu na njemu i sa kompjuterima se spojiš na mrežu. Obavezno na ta 2 kompa postaviš isti workgroup kako bi se vidjeli i onda igraš sve igre bez problema... Kakvo lagganje? Ako vam ne laga igra prek neta koji je 4Mbps download (uglavnom), kako onda bi preko bežićne mreže koja je 11mbps???

Neke igre ne rade bez programa "posrednika" tipa hamachi... tj dosta njih

16 godina
Core2Duo2 kaže...
Sused kaže...

Neke igre ne rade bez programa "posrednika" tipa hamachi... tj dosta njih

Rade. Hamachi služi da bi preko interneta mogao simulirati LAN. Igra misli da igraš u LAN-u, a ti igraš preko interneta. Ako ti imaš pravi LAN (ili WLAN) nema potrebe a nikakvim Hamachijem...

I see offline people!
17 godina
neaktivan
Sused kaže...

Rade. Hamachi služi da bi preko interneta mogao simulirati LAN. Igra misli da igraš u LAN-u, a ti igraš preko interneta. Ako ti imaš pravi LAN (ili WLAN) nema potrebe a nikakvim Hamachijem...

Tako bi trebalo biti i je u teoriji, ali u praksi baš i ne s nekim igrama. Probaj pokrenuti npr. C&C tw ili kw, ili cod5 spajanjem na direktnan ip kompa... Neće baš ići. A ima još dosta takvih igara.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2009 0:55 (Core2Duo2).
16 godina
odjavljen
Core2Duo2 kaže...
Sused kaže...

Tako bi trebalo biti i je u teoriji, ali u praksi baš i ne s nekim igrama. Probaj pokrenuti npr. C&C tw ili kw, ili cod5 spajanjem na direktnan ip kompa... Neće baš ići. A ima još dosta takvih igara.

Meni je cod5 radio bez problema... Doduse, znam da sam citao za neki lan fix za tu igricu, ali ja to nisam trebao...

17 godina
Kći protiv oca!

Mislim da je Sused sve dobro rekao i kad čovek već ima svu potrebnu opremu neka je isproba pre pravljenja nereda razvlačenjem kablova po kući. Kao što smo se složili, makar u teoriji, sve apsolutno štimuje i prilično sam uveren da bi ovo trebalo, da ne kažem moralo da radi. Osmijeh

Samo jedno upozorenje za tatu-pokretača teme, znam čoveka koji je sa svojom ćerkom odigrao partiju fudbala na PS-u jednom i nikad više. Bilo je to, izgleda, traumatično iskustvo. Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2009 1:20 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma to su vam moderni klinci danas sa 7 godina rade u visti i wordu kao i roditelji  :) ali zaista ne razmisljam razvalaciti kablove po kuci  (žena bi me dekaputirala)a i stvarno Wlan je nesto sto bi trebalo zauzeti minimalno prostora a dostupan je bez obzira na poziciju racunala u stanu,tako da wlanu ide moj glas !

17 godina
neaktivan
Kći protiv oca!

e pozdarav svima na temi...

dakle, imam istu situaciju kao i petric...

ali bi molio suseda ak mi moze potanko u svakom koraku objasniti kako i sta treba uraditi...

hvala unaprijed, a i pomogao bi svima koji imaju sličan ili isti problem...Osmijeh

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kći protiv oca!

A ljudi napisali svasta jbt...

Upalite router, odite u njegovu konfiguraciju (u manualu pogledajte na kojoj ip adresi se nalazi i koja su defaultni login podatci) te kreirajte mrezu, na koju ce te se kasnije vas dvoje spojiti.

Radi jednostavnosti , kreirajte mrezu otvorenoga tipa.

Saznajte MAC adrese obadva racunala (http://help.expedient.com/broadband/ipconfig.shtml).

Ako nije, pokrenite WZC servis na obadva racunala (windows+r i upisite NET START WZC).

Upalite bezicne kartice na racunalima.

U taskbaru potrazite ikonicu wirelessa.

Medju ponudjenim mrezama odaberite onu koju ste vi napravili (moguce da ce ih biti vise na izboru).

Ako se obadvoje spojite (pise connected), odite ponovno u konfiguraciju routera te u nekoj security kartici namjestite da se spajanje na mrezu filtrira po MAC adresi (i unesite MAC adrese od vasih racunala).

Ukoliko se ne uspijete spojiti, postajte ovdje problem.

Malo sam s potrudio, nadam se da sam pomogao.

A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 12:22 (!mpact35).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
!mpact35 kaže...

A ljudi napisali svasta jbt...

Upalite router, odite u njegovu konfiguraciju (u manualu pogledajte na kojoj ip adresi se nalazi i koja su defaultni login podatci) te kreirajte mrezu, na koju ce te se kasnije vas dvoje spojiti.

Radi jednostavnosti , kreirajte mrezu otvorenoga tipa.

Saznajte MAC adrese obadva racunala (http://help.expedient.com/broadband/ipconfig.shtml).

Ako nije, pokrenite WZC servis na obadva racunala (windows+r i upisite NET START WZC).

Upalite bezicne kartice na racunalima.

U taskbaru potrazite ikonicu wirelessa.

Medju ponudjenim mrezama odaberite onu koju ste vi napravili (moguce da ce ih biti vise na izboru).

Ako se obadvoje spojite (pise connected), odite ponovno u konfiguraciju routera te u nekoj security kartici namjestite da se spajanje na mrezu filtrira po MAC adresi (i unesite MAC adrese od vasih racunala).

Ukoliko se ne uspijete spojiti, postajte ovdje problem.

Malo sam s potrudio, nadam se da sam pomogao.

imam samo jedno pitanjce, ja imam wirless karticu, al buraz ima stic za net...hoce li to funkcionirat...Neodlučan

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan
imam samo jedno pitanjce, ja imam wirless karticu, al buraz ima stic za net...hoce li to funkcionirat...Neodlučan

Kakav stick? Mislis koristi slugu mobilnoga interneta nekoga od operatera (vip, tele itd.) ?

Ne znam , nisam imao nikakvih iskustava sa time. Makar mislim da neces moci.

17 godina
neaktivan
!mpact35 kaže...

Kakav stick? Mislis koristi slugu mobilnoga interneta nekoga od operatera (vip, tele itd.) ?

Ne znam , nisam imao nikakvih iskustava sa time. Makar mislim da neces moci.

ne ne..krivo si shvatio.....

nije nekog mob. operatera nego obican wireless stick za prijenos podataka...

ovo, samo drugi model...al to je to

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=50022

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=50022

A to? Ma ok, sve sto sam rekao za oca i kci vrijedi i za vas Namigiva

17 godina
neaktivan

A sjajno ste objasnili hvala puno,jos ako mi netko moze preporuciti neku zabavnu igru koja se da igrati u ovakim kombinacijama slobodno dajte .......

16 godina
neaktivan
Kći protiv oca!

ljudi sry na off topicu al da ne otvaram novu temu jer ih je vec dovoljno moram pitat kak bi umrezio dva kompa koja su udaljena jedno od drugog oko 80-100 metara?  tnx unaprijed

zasto su smajlici zuti? Hmm...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

ljudi sry na off topicu al da ne otvaram novu temu jer ih je vec dovoljno moram pitat kak bi umrezio dva kompa koja su udaljena jedno od drugog oko 80-100 metara?  tnx unaprijed

nikako, kak bi ti to izveo....imas net, pa prek njega jedino, nema drugog nacina, koji bi bio poznat sirim masamaIzlanuo se

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
neaktivan
petric1 kaže...

A sjajno ste objasnili hvala puno,jos ako mi netko moze preporuciti neku zabavnu igru koja se da igrati u ovakim kombinacijama slobodno dajte .......

company of heroes, ak ce kćerka htjet to igrat....Namigiva

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan
petric1 kaže...

Halflife 2, Age of Empires 2,......

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice