Kako spojiti 2 routera ? hitno je

poruka: 9
|
čitano: 8.745
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

na router koji sam dobio od optime,koji je ŽIČNI,spajam jedan bežični. uspio sam podesiti da se lapom spojim na taj bežični,ali ne mogu sherati mape. kako molim vas ?

Z

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kako spojiti 2 routera ? hitno je
opcom kaže...

na router koji sam dobio od optime,koji je ŽIČNI,spajam jedan bežični. uspio sam podesiti da se lapom spojim na taj bežični,ali ne mogu sherati mape. kako molim vas ?

a je li na oba rutera imas dhcp ukljucen?
vjerojatno da, pa se moze dogoditi da ti kompovi nisu u istom subnetu.
daj malo vise info.
stavi print screen iz cmd-a (otvori cmd i napisi ipconfig /all i rezultat stavi na forum -> isto napravi na dva kompa na kojima zelis shareati mape)
17 godina
protjeran

hvala na pomoći. pisao sam ping i adresu routera jer sad nemam taj drugi komp. i preko bežične veze vidi drugi komp. kaže 4 paketa poslana 0 izgubljeno... nešto takvo. ma ja bih najbolje žicama to premrežio ali ne znam koji svitch ili hub kupiti. bacio sam novaca na mrežu da ni sam ne znam koliko... hvala još jednom. noć je preda mnom pa ako netko zna ....

da isključio sam DHCP pa sada ništa ne radi.

Z
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2009 22:55 (opcom).
17 godina

jesu to dva laptopa?

mozes staviti rucne ip adrese (kod win xp odi u control panel - network connection i properties od bezicne mrezne)

stavi na jedan komp

192.168.1.10, subnet 255.255.255.0, gateway stavi ip routera preko kojeg ides na net

na drig komp stavi

192.168.1.11, subnet 255.255.255.0, gateway stavi ip routera preko kojeg ides na net

na oba dva kompa odi u control panel - folder settings i na kartici VIEW iskljuci simple file sharing

onda probaj sharati mapu.

ako ti nece reci zasto nece, stavi neku sliku da vidimo kako izgleda,....

koje uredaje imas na mrezi (ruteri, switchevi, dsl modemi,...)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovako , router (zicni) stavi mu adresu 192.168.1.1 (iskljuci dhcp na njemu!!)

drugi router(wireless) spoji na njega i stavi mu adresu 192.168.1.2 i ukljuci dhcp i stavi pool od 192.168.1.3 - 192.168.1.255 (s tim da je 255 brodcast adresa) - default gateway je 192.168.1.1

I sve bi trebalo stimat

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2009 23:29 (insomniac_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
insomniac_cro kaže...

ovako , router (zicni) stavi mu adresu 192.168.1.1 (iskljuci dhcp na njemu!!)

drugi router(wireless) spoji na njega i stavi mu adresu 192.168.1.2 i ukljuci dhcp i stavi pool od 192.168.1.3 - 192.168.1.255 (s tim da je 255 brodcast adresa) - default gateway je 192.168.1.1

I sve bi trebalo stimat

192.168.1.3 - 192.168.1.255 (s tim da je 255 brodcast adresa) - bas zato bolje da stavi do 254 ( 0 i 255 se ne koriste u dhcp scopeu)

17 godina
protjeran

ništa nisam napravio. cijelu noć sam se zahebavao i na kraju nisam ni net-u mogao pristupiti. tek sada optima rješila konekciju,a mreža neka čeka.... nije problem zvati nekoga i platiti ,ali u ovoj hebenoj državi nema netko tko želi raditi ! a i za čega ...

Z
17 godina

sta je sada otimala rjesavala?

malo te gubim!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

možda moje pitanje nije za ovu temu ali ću ga ipak postaviti.evo mene mući ovo imam jedan ruter na prizemlju (thompson t-com)ja sam na katu spojen sa bežićnim D- link koji je spojen nakomp preko usb-a.mene zanima dali ja mogu spojiti na katu tu gdje mi je raćunalo drugi ruter da  mi je kompjuter spojen žićano .mislim na isti takav ruter kji je dolje u prizemlju a da su oni povezani ovako bežićno ka ovaj d-link.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice