Iskon.TV STB port fowarding

poruka: 4
|
čitano: 1.252
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Prema ovoj shemi sam spojio u razlicitim prostorijama rutere i stb. Pokusavam osposobiti da sve radi no nikako ne uspjevam spojiti stb na internet.

Kada iskonov ruter spojim u wan port na dlinku, normalno mogu konfigurirati internet da radi, ali stb ne, a kada spojim iskonov ruter u lan portove (u switch na dlinku), i onda iz lan porta na dlinku spojim na wan port na dlinku, kao i stb, onda stb radi ali nemogu konfigurirati internet.

S obzirom da dlink ima zvjerske postavke s obziom da se radi o prilicno jeftinom ruteru, uvjeren sam da se radi o mom neznanju. Pretpostavljam da trebam sloziti port fowarding, makar dlink nudi i opcije konfiguriranje aplikacijskog sloja odnosno virtualnog servera, ali tamo jedino iz ponudjenog vidim voip opcije, ne iptv. sto bih mogao probati kako bi shema s crteza radila i za pristup internetu na dlinku i za iptv na stbu? ima li netko iskustva sa slaganjem slicne mreze ili mozda neki savjet gdje grijesim? napominjem da nisam slozio nikakav port fowarding jer iskreno ne znam sto kamo i zasto.

0 0 hvala 0
15 godina

IPTV radi preko zasebne konekcije na Iskonovom routeru, ne idu oni "van na internet". To prebacivanje se radi dinamički na routeru, kad na nekom LAN portu prepozna MAC adresu STB-a, taj port prebaci u bridge konekciju za IPTV. Povuci još jedan UTP za taj STB.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Da li bi L2 switch izmedju iskonovog rutera i dlink/stba mogao rjesiti problem?

0 0 hvala 0
15 godina

Ništa ne može to razdvojiti, barem na onim Iskonovim routerima na kojima sam testirao (Siemens, Enkom, VDSL ZyXEL). Kad se na jednom portu pojavi MAC STB-a, port se prebaci u bridge za IPTV i sve spojeno na njemu završi tamo.

A zbog specifičnosti te mreže, ne možeš "spojiti" net i IPTV konekcije da radi sve skupa istovremeno na jednom portu.

Moj PC  
0 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice