Pozdrav!
Prema ovoj shemi sam spojio u razlicitim prostorijama rutere i stb. Pokusavam osposobiti da sve radi no nikako ne uspjevam spojiti stb na internet.
Kada iskonov ruter spojim u wan port na dlinku, normalno mogu konfigurirati internet da radi, ali stb ne, a kada spojim iskonov ruter u lan portove (u switch na dlinku), i onda iz lan porta na dlinku spojim na wan port na dlinku, kao i stb, onda stb radi ali nemogu konfigurirati internet.
S obzirom da dlink ima zvjerske postavke s obziom da se radi o prilicno jeftinom ruteru, uvjeren sam da se radi o mom neznanju. Pretpostavljam da trebam sloziti port fowarding, makar dlink nudi i opcije konfiguriranje aplikacijskog sloja odnosno virtualnog servera, ali tamo jedino iz ponudjenog vidim voip opcije, ne iptv. sto bih mogao probati kako bi shema s crteza radila i za pristup internetu na dlinku i za iptv na stbu? ima li netko iskustva sa slaganjem slicne mreze ili mozda neki savjet gdje grijesim? napominjem da nisam slozio nikakav port fowarding jer iskreno ne znam sto kamo i zasto.