No-IP i VNC na ZXV10 H201L

poruka: 4
|
čitano: 3.427
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Trebam pomoć oko uspostave mreže na svom kompu.

Ruter je od H1 ZXV10 H201L

Koristim program no-ip da bih imao statičku ip adresu

Preko VNC programa ili web browsera bih se spajao

CILJ:Spojiti se sa bilo kojeg kompa na svoj komp doma, preko LAN mreže ili preko neta sa udaljenog kompa

Problem: NE ŠLJAKA!

Može li mi tko pomoći? Ima li tko gdje detaljno detaljne upute jer samo očito mutav, ne kužim kaj radim krivo

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 13:20 (kole2689).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne kuzim sta ti ne radi. Uredno koristim transmission i spajam se preko neta na klijent koji radi na home "serveru". Imam H1 i slican ruter kao tvoj H201 umjesto H201L ali vidim da su meniji isti. Ja imam no-ip pod listom to odaberes i ukucas svoj username i pass. Te naravno moras forwardati portove koje mislis koristiti.

H1 ti blokira port 80 i preko njega ti nece nista radit. 

0 0 hvala 0
16 godina
Re: No-IP i VNC na ZXV10 H201L

na 'server pc' moraš instalirati VNCserver, na klijentu samo client. Otvoriti port po žleji ili 5900.. i dobit trenutni IP, dal preko noipa ili dyndnsa..

Ovisno o opcijama koje imaš u routeru može biti onemogućeno otvaranje porta, uobičajeno za ISPove jer nemaš admin pristup. S vlastitom opremom takvih ograničenja nema.

-dyndns (i sl. servisi) služe samo za jednostavno otkrivanje IPa, ako imaš volje i znanja, možeš bez njih, npr mailom slati trenutni vanjski IP. DynDNS je jednostavniji način, ali dosadan ako ne plaćaš ili ako se ne spajaš samo sa svojih računala.

btw, sve to ti piše u manualu bilo kojeg VNCa i sl. appsa, do te mjere da i windoze nude jednaostano kreiranje VNC-RDCa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Re: No-IP i VNC na ZXV10 H201L
Gigx0n kaže...

Ne kuzim sta ti ne radi. Uredno koristim transmission i spajam se preko neta na klijent koji radi na home "serveru". Imam H1 i slican ruter kao tvoj H201 umjesto H201L ali vidim da su meniji isti. Ja imam no-ip pod listom to odaberes i ukucas svoj username i pass. Te naravno moras forwardati portove koje mislis koristiti.

H1 ti blokira port 80 i preko njega ti nece nista radit. 

Jel kako znas koje portove blokira h1, sta je sa ftp?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice