Pozdrav ekipa.
evo ovako, problem je sljedeći, imam u stanu iskon internet na čiji se router spajaju još 3 računala...moje (stolno), cimer ima isto stolno, a drugi cimer ima laptop.
Stvar je sljedeća...dok laptop ili drugi komp nije uključen, meni je internet OK, nema laga, upload je ok...ma sve pet..što kužim jer samo ja vučem podatke.
Problem je kada se cimer nakači na router sa laptopom...meni moj komp postaje neupotrebljiv...video na youtubu od 4min nije u stanju pokrenut, dok on recimo piči video na 720p :(
Ista stvar je kada laptop ne radi ništa, dakle samo je priključen na mrežu...toliko opterečuje router da je to za poluditi.
Moje računalo ima bežičnu karticu sa serijskom antenicom koja je malo dulja od kažiprsta lol...
Drugi cimer ima isto stolno računalo ali ima antenu malo žešću pa sam primjetio kada laptop nije uključen dešava se ista stvar zbog tog drugog računala na mreži.
U čemu je fora? ...da napomenem da mi je ovo novo računalo..na starom se dešavala ista situacija.
Da li moja antena nije dovoljno jaka ili je nešto drugo problem...možda imaju viruse koji u pozadini opterečuju promet..ne znam...
Eto nadam se da netko zna šta napravit jer ja više nemam ideja... :(
lp