HP laptop ne pronalazi wireless modem

poruka: 9
|
čitano: 4.485
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Ovo je moj problem, pa ako ima netko ideju što bi moglo biti ...

Laptopom HP Probook 4540 (Win 7 x64) povezujem se bežično s modemom ZyXEL. Nije bilo problema do jučer od kada laptop naprasno ne vidi modem.

Drugim laptopom i s mobitelom se bez problema povežem s modemom. S druge strane HP laptop pronalazi druge modeme po susjedstvu, od kojih je jedan kao i moj, a ovaj u kući ne vidi. Prema tome ispada da su i modem i laptop ispravni međutim zajedno ne funkcioniraju.

Probao sam sljedeće:

- reset modema i laptopa

- reinstal drivera za Ralink

- gašenje antivirusa i firewalla

Inače, povezivanje kabelom radi uredno.

Ako imate bilo kakvu ideju šta da pokušam javite. Unaprijed hvala na svakom prijedlogu ...  makar ostalo samo na pokušaju ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: HP laptop ne pronalazi wireless modem

Na kojem kanalu emitira taj modem? Priča ide ovako. U SAD-u je dozvoljeno emitiranje u kanalima 1-11. U EU 1-13. Ovo vrijedi samo za 2.4GHz spektar. Kod 5GHz je opet druga priča. Ako je wifi kartica u tvojem laptopu zaključana na američke postavke tada neće vidjeti 12-ti i 13-ti kanal.
Inače, sam reinstall drivera ne pomaže potpuno, jer u windows registry-u ostanu sačuvane postavke koje treba ručno izbrisati. Budući da su u registryu postavke, ako je wifi kartica samo softverski zaključana, pronalaskom i mjenjanjem odgovarajuće vrijednosti ju možeš otključati da vidi svih 13 kanala.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 11:48 (D1001).
13 godina

Pozdrav!

Evo samo da te pitam imaš li ti možda optimin ruter ZTE ZXV10 W300?

Taj problem što ti opisuješ sam ja imao sa ovim ruterom, reiješit ćeš ga tako da se logiraš u ruter i ideš pod wireless i onda promjeniš kanal na recimo 10 (nije bitno može bilo koji).

Probaj pa javi rezultate 

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Zahvaljujem vam na odgovorima.
Upravo promjenom kanala sinoc sam konacno uspio. Bilo je na 12. Postavio sam na 6 jer je bilo ponudjeno mislim 12, 6, 3 i 1. Radi se o Zyxelu 660, tako nekako. Nisam kuci da provjerim. 
Ono sto mi nije jasno na koji nacin je radilo vise od godinu, je li moguce da modem sam promjeni kanal jer ja do sada nisam uopce ulazio u postavke ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: HP laptop ne pronalazi wireless modem

Da. Moguće je zato jer:
1) Kod nekih modela modem automatski mijenja kanal.
2) Tvoj ISP mijenja kanal, jer ima remote pristup.

3) Možda se pojavio neki bug u softveru, pa se modem izblesirao i promijenio kanal.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 13:54 (D1001).
12 godina
neaktivan

ja isto imam par problema s tcomom ovih dana....ne radi mi wifi,kojeg sam dosad jedino i koristio jer nisam imao volje razvlačit 10m kabela zbog laptopa....i još od ljetos mi puca veza svakih par minuta iako sam 2m od modema....no jučer mi isto prekidao stalno,a danas nikako ni ne radi,pa sam prijavio kvar....kad se na 192.168.1.1 probam logirat,piše mi da je krivi password iako sam siguran da je 100% točan...i oni su nekako vidjeli da wifi ne radi i rekli su poslat nekog da provjeri,no mene zanima kako to da nemam pristup na 192.168.1.1

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

kivic15

- Gurni iglu u onaj utor za reset routera, zatim se spoji kabelom i probaj ući u router, lozinka će biti ona

koja piše na donjoj strani routera, korisničko ime "user" (bez navodnika), prvo si promjeni lozinku za pristup,

zatim ponovno podesi WIFI.

- Ako imaš Thomson router, onda se možeš ulogirati odmah kao administrator:

- User name: administrator

- PASS: !tc0Mht+lozinika koja piše na donjoj strani routera.

- Nije to ništa čudno, moj Thomson pop... barem jednom tjedno, a ovaj drugi na slici nikada.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

nema šifre nikakve....

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

doć će netko iz tcoma kroz ova 2-3 dana...sad prekida i žični(imam konekciju,ali je žuti trokut tu i nemam access),ja sumnjam na modem,jer ipak,star je nekih 6 godina...

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice