HITNO! Wireless problemi!

poruka: 6
|
čitano: 3.828
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
HITNO! Wireless problem!

Imam modem D-Link (slika) , wireless podešeno... ISP provider optima telekom - paket (3D)

Svaki dan popodne između 15:00 i 17:00 sati nekad i duže ostanem bez interneta. Problem je sto pise da je povezan uredno i ona stara dosadna(lampica uredno svijetli) {#}
Svaki dan kontaktiram optimu i uvijek ista prica da postavim mrežne postavke za manual dobavljanje IP adrese... te restart.
To ce radit do sutra i onda opet... Od njih mogu zatražiti izlazak na teren i ostale gluposti ali jos necu.
Pa me zanima je li to do modema ili nekih drivera ili do neceg šestog,a mozda cak zato sto sam stavio WPA2-PSK zaštitu a operateri su rekli da stavim automatsko WPA-PSK / WPA2-PSK...

Unaprijed hvala! 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 17:05 (Stux).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: HITNO! Wireless problem!
Stux kaže...

Imam modem D-Link (slika) , wireless podešeno... ISP provider optima telekom - paket (3D)

Svaki dan popodne između 15:00 i 17:00 sati nekad i duže ostanem bez interneta. Problem je sto pise da je povezan uredno i ona stara dosadna(lampica uredno svijetli) {#}
Svaki dan kontaktiram optimu i uvijek ista prica da postavim mrežne postavke za manual dobavljanje IP adrese... te restart.
To ce radit do sutra i onda opet... Od njih mogu zatražiti izlazak na teren i ostale gluposti ali jos necu.
Pa me zanima je li to do modema ili nekih drivera ili do neceg šestog,a mozda cak zato sto sam stavio WPA-PSK2 zaštitu a operateri su rekli da stavim automatsko WPA-PSK / WPA-PSK 2...

Unaprijed hvala! 

Mozda se neko djete u susjedstvu igra sa backtrackom, nist mi drugo ne pada na pamet zasto bi bilo bas u to odredjeno vrijeme.

14 godina
neaktivan
Re: HITNO! Wireless problem!

ma nema šanse, susjedi su previše nepismeni da bi se bavili internetom,a tek backtracom i probijanjem/crackiranjem WPA2-PSK zaštite 
nije problem provjerit cemo control panel od routera da li se netko spaja, ali je problem u tome sta kad se spojim na 192.168.1.1 jednostavno me izbaci i blokita se sve na par minuta, a nekad ucita bez problema

tako da mislim da je najveci problem u routeru

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 17:11 (Stux).
17 godina
neaktivan
HITNO! Wireless problemi!

Ajde sutra kad ti prestane net radit probaj nesto testirat... umjesto http://www.bug.hr probaj ukucat http://213.202.123.24 pa vidi jel ti se sto pojavi. Ako proradi, probleme ti vjerojatno radi njihov DNS server, pa bi onda u sam router triba upisat neki od javnih DNS servisa. 

Ukoliko nije do toga, vidi mozes li od koga posudit router koji podrzava optimu pa upisat svoje podatke u njega i testirat ga. Ako imas mogucnost, potpuno iskljuci wireless i koristi zicnu vezu. Ukoliko i dalje radi probleme, onda je stvar vrlo vjerojatno do njih, i pilaj ih dok to ne srede...

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: HITNO! Wireless problemi!

ovo cu sigurno probati. pa da ,a i spominjali su mi da je bzvz sad ovaj D-Link i imam drugi router(to jest svoj) jel ionako ovo nije moj internet(nije za mene) {#}
i mora bit wireless, ne dolazi mi u interes stavljat zicnu vezu...
rekli su mi da mogu poslat svog servisera da provjeri router, ali ako nije do routera problem rekli su da cu svakako morat platit 250-350 kuna sam izlazak na teren(servisera) <-- {#}
zato i pokusajem vidit u cemu bi bio problem jel su gospoda jako smotani,svaki dan slusam iste price o mijenjanju iz automatskog u manualno dobavljanje IP-adrese...
i slicnih gluposti
Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 23:55 (Stux).
17 godina
neaktivan
Re: HITNO! Wireless problemi!

neovisno o stvanom problemu, meni je nevjerojatan taj odnos u kojem oni naplacuju izlazak na teren. Sta ti tribas bit neki ekspert da bi u optime uzea internet, pa ih onda samo zoves kad si 100% siguran da je do njih. Slicne price o njima sam vec i prije cua, pa su ljudi masovno raskidali i isli drugim ISP-ovima. Cinjenica je, tebi u tom vrimenu internet radi probleme, i oni bi tebi morali stvar "popravit", a ne ic pravit se pametni. Zbog toga bi najbolje bilo raskinit s njima ili im poslat sluzbeni dopis da obijate platit proporcionalni dio racuna za vrijeme koje je nedostupno...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice