Eh ovako, prije svega da vam predstavim šta imam od "opreme"
1. Modem ZXHN H108l - SLIKA
2. Switch TP-LINK TL-SF1005D - SLIKA
4. 2 računara( Jedan koristi Win 7(mrežna kartica Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet) tj. ovaj trenutni, a drugi XP(VIA Compatable Fast Ethernet Adapter) )
3. I kablovi
Iz modema kabal ide mi direktno u Switch, iz switcha na prvom slotu se nalazi kabal koji mi ide u mrežnu karticu prvog računara.
Na slotu 2. nalazi se kabal koji mi ide iz modema u switch a na 3. slotu se nalazi kabal koji ide u mrežnu karticu drugog računara.
Sve tri lampice(1,2,3 slotovi) na switchu mi trepere što znači da radi.
Obe mrežne kartice (Local Area Connection)->Internet Protocol Version (TCP/IPv4) su podešene na Obtain an IP Adress/DNS Server automatically.
DHCP Server je uključen, windows firewall na oba računara su isključena, password protection je stavljen na off, workgrupe na oba računara su "HOMENETWORK" i Network Location je Home network.
Eh sad prvi računar tj Win 7 radi normalno dok na Win xp-u piše "Limited or no connectivity"
Pokušavao sam sa dva računara istog sistema radi sve normalno bez ikakvog podešavanja, pokušavao sam i sa win 7 na win xp(drugi računar, ne sad ovaj koji sam spomenuo u postu ) i nekako sam i njega namjestio, a ovaj mi neće nešto.
Pošto sam i manuelno konfigurisao Ip Adresu, Subnet Mask, Gateway isto neće. U nekim slučajevima je pisalo Connected međutim kada odem na Google piše mi Web stranica nije dostupa (DNS_PROBE...).
Kako da uspješno obavim ovaj posao ?
Pozdrav.