A1 optika - Bridge mode i CGNAT

poruka: 2
|
čitano: 441
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
A1 optika - Bridge mode i CGNAT

Pozdrav ekipa,

imam optiku od A1 i njihov Huawei EchoLife HG8145V5 GPON Terminal.

Podršku sam zatražio prije dosta vremen da me prebace u bridge mode budući da želim koristiti vlastiti ruter. 

Ono što me muči je kako provjeriti jesam li stvarno u bridge modu? Nigdje to ne mogu pronaći u postavkama od Huawei-a (slike u privitku). Vidim da ima upaljen i dalje DHCP pa me dodatno buni.

Kada napravim tracert dobijem rezultate u privitku, pa mi izgleda kao da sam iza duplog NAT-a jer su prva 4 hopa na 100. adresama. Kako to riješiti?

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
Re: A1 optika - Bridge mode i CGNAT

-bridge nema nikakve veze s tim da koristiš vlastiti router. naprosto modem daje liniju koju spojiš na routerov wan port i to je to... nešto sasvim drugo je da ti ne filtriraju promet, da nema njihovog firewalla tj da možeš koristiti sve servise koje želiš koristiti.. tad se traži briđanje..

-jesi li iza cgnata? -pogledaj wan-ip, pingaj se, probaj se spojiti kroz internet-wan na taj port.. kad je u translatoru, tad imaš dva-pogrešan port.. kad trebaš spajanje-pristup, tad ti treba pravi-jedan wan-ip i tad se traži isključivanje cgnata.. u pravilu na mobilnoj mreži i kad zatražiš isključe, za poslovne.. za kućne možda neće, ovisi koliko imaju slobodnih adresa.. 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice