Zuji mi komp ....kaj mu je

poruka: 30
|
čitano: 5.850
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Oj

znaci ovak

u kompu je proc 3,0 ghz al ne znam koji je (sry)-intel pentium 4

2 gb rama ddr(ne 2 nego samo ddr)

hard disk od 320 gb

7600 gt grafulja

e sad

problem je u tome kaj kad igram recimo fifu cesto se desava da steka(al nije to ono stekanje malo se zamrzne pa krene nego ide ali kao da gledate film bez dovoljnog broja slicica pa se dobiva isprekidana radnja)

kad se to desava komp zuji(ne glasno la se cuje)

fps sam provjerio i vrti izmedju 60 i 70

znaci to nije

jel je mozda problem u procu il hladjenje

uglavnom zuji kad tak steka

stekanje nije stalno recimo cca svakih pol minute

please help

molim dijagnozu za bebu

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Da ti ne kopa sistem po hard disku?

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Zuji mi komp ....kaj mu je

Može biti i da grafička zuji.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2008 13:33 (The_Chosen_One).
17 godina
neaktivan

Ja bih ovako na pamet rekao da ti se grafulja ne hladi dovoljno i onda se vent podiže do maksimalne brzine kako bi pokušao ohladiti a odmah je glasnije zbog brzine vrtnje. Eventualno da pogledaš da li je vent pun prašine (meni se dogodilo nekoliko puta i isto je bilo pregrijavanje + glasnoća).

Koliko znam zbog toga mogu i performanse pasti odnosno može nepravilno raditi - ako se zaista pregrijava (a još uvijek ne toliko da crkne).

Ovo kako si opisao - čini se da preskače frameove odnosno ne uspijeva sve poslati na monitor (osobito ako kažeš da ti piše 60 do 70 frameova - prema tom podatku bi sve trebalo biti super glatko).

šta vas briga kakvo računalo imam, neću priznati ni ako me mučite
17 godina
neaktivan

hard sigurno nije jer znam kak on radi

a ovo kaj se tice grafene zuji to stalno na intervale malo da pa malo ne

vent na njoj radi na procu radi al nisam skuzil od kud zuji

ma to je od buraza komp jedva cekam 7 mj pa kupujem svoj sa radeonkom 4870

valjda tad nebu problemaSmijeh

provjerim jos grafu  i mozda skuzim od kud zuji ali ne puse neznam kolko vruc zrak malo je topal al sigurno nije da bi crkla ugodno topal zrak

pozzzzzzzzz

Psssssst Zecovi spavaju
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2008 14:35 (angel of fire).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda su pčeleCool

Šala naravno

And maybe i am just a little fucked up, life's just a little fucked up

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj rasteretiti HDD taj sam i ja problem imao i kad sam oslobodio mjesta sve je bilo ok. To se najčešće događa na hardovima većeg kapaciteta

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Problem sa slikom? mozda monitor? ako ima ugradjene zvucnike mozda on zuji? Meh tucem slamu...

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 MB OC 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa otvori kučište i osluhni malo...Smijeh   ...mi tu možemo sam bzvz nagađati....

bobo desmra

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

prescott.

E is for ENERGY!
17 godina
neaktivan

Problemi s napajanjem?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kao prvo,zuji mi komp je stvarno no sense rijec.Objasni malo,sta to zuji,graficka nemoze zujati,moze samo Cooler "zujati",napajanje nemoze zujati moze sam Fan ili ventilator od napojne zujati,da ti napojna zuji vjerovatno nebi sada mogao citati ovu poruku Viče

Rekao si da zuji kada steka,to jedino moze biti Cooler od graficke jer se pod opterecenjem graficke brzina coolera automatski povecava...

Extreme_Tech

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

rjesilo se samo od sebe(malo drmanja.......)

uglavnom ne zuji vise

hvala na prijedlozima

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Pretpostavljam da se malo pomakao ventilator jer nije dovoljno stegnut. To se meni događalo dosta često.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kao prvo, koju fifu igraš i sa kojim detaljima???

Ne mora biti uvijek sve tako crno!!!

Možda ti je problem u samom kučištu što je nestabilno, nekvalitetno i pod vibracijom ti se čini da "zuji", mogu zujat samo ventilatori!!!

Provjeri vijke s kojima su fiksirani hard disk, optički uređaj itd...

A kad to provjeriš i ak dalje "zuji" onda su ventilatori, očisti ih od prašine i podmaži (kap-dve ulja)!!!

spigyXP

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa ovak

nemrem skuzit od kud zuji

stavim uho u kuciste i jednostavno neodredjeno

nije stavar vise ni u igrama jer zuji i u bilo cemu.dok je samo desktop na screen-u

jel moze bit da je hard.............Plač

Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...

pa ovak

nemrem skuzit od kud zuji

stavim uho u kuciste i jednostavno neodredjeno

nije stavar vise ni u igrama jer zuji i u bilo cemu.dok je samo desktop na screen-u

jel moze bit da je hard.............Plač

eh prijatelju, tako je i meni zujalo a nisam imao pojma sta i onda mi na kraju sve dojadilo i lijepo ja ostavio to tako 6mjeseci da mi zuji i samo maticna ode odjedanputViče
I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
17 godina
neaktivan

Cuj, po svoj prilici ti je hladjenje procesora u pitanju, odnosno njegov ventilator. To je bio i u mene slucaj. Na procesor ti je stavljen pasivni hladnjak, a na njega ventilator. Kada se rebra pasivnog hladnjaka napune prasinom, ventilator ne moze spustiti temperaturu, pa se proc pocne grijati preko mjere. Tada daje veci napon ventilatoru i tako u krug. Meni su u servisu rastavili to i propuhali s kompresorom.

Covjece da vidis koliki je oblak prasine bio. Serviser mi je rekao da sam u "vrhu TOP 10" po kolicini prasine haha...

Uglavnom, kad smo ga nakon toga ukljuculi bio je necujan. Sad je opet za servisa, opet se poceo cuti. Pokusaj ga odnijeti u servis i javi kakav je nalaz strucnjaka, OK?

Pozz

17 godina
neaktivan

Prvo ga dobro očisti, ispuši, uredi, i ako se problemi onda nastave tad pitaj za savjet.

Hacking isn't just Computers & Exploits. It's a Philosophy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Brzi fiks je, lupi malo po napajanju ili cimni malo komp. Samo najbolje bi bilo da ga otvoriš i očistiš od prašine, pogotovu di se nalaze cooleri, sve ljepo propuši od prašine, vidi dali je svaki vent lijepo lega i dali je dobro zategnut. Meni je isto tako masu puta bilo (što se zujanja tiče, a ne gubitka fps) i problem je bio u napajanju, oni vent što ga hladi je zujio ali i to se da riješit čišćenjem.

17 godina

Lipo otvori kuciste, ocisti sve ventilatore koje imas, dobro ih stegni.

Ako nemas naviku otvarati napajanje, ispuhni prasinu sa ventilatora ili uz pomoc malog pinela odstrani prasinu.

Kad vec cistis ventove, odstrani cooler sa cpu-a te stavi malo nove paste, nije problem.

Razne vibracije i zujanja takodjer mogu doci od lose zavidanog/pricvrscenog hardware-a kao matična ploča, napajanje (postoje gumeni okviri za bolje lezanje) dvd-romovi koji nisu dobro stegnuti ili razni data kabeli koji se u toku rada naslone na neki od ventova. Kao sta je vec neko napisa prije mene, prvi korak je otvaranje kucista :)

Zivija.

madafaka
17 godina
neaktivan

To što, kako ti kažeš, komp 'zuji' to je posljedica većeg opterečenja proca i tome adekvatno povečavanja broja okretaja vent na njemu da ga ohladi. To se i meni redovito dogadja kada npr. hrpu pjesama rekodiram u .mp3. Napravi kako su ti već prijašnji useri rekli. Odspoji i otvori kućište, odnesi na terasu i pomoću kompresora ili spreja s kompriminiranim zrakom detaljno ispiri cijelu MBO, ventitalore na proc i grafi, napajanje itd.

ja sam ujo, a ne po četnik
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sve ti se svodi na ciscenje, stoga metlu u ruku i na posa.. a nije zgorega stegnit sve vide, zlu ne tribalo Cool

madafaka
17 godina
neaktivan

da li ti je zujanje grubo kao da nešto grebe ili...?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Opali onak momački kućište nogom ako ti se nalazi na podu.

Ako je pak na stolu jedan polukružni bi trebao riješiti problem.

A ako ni to ne uspje onda ugasiš komp i pogledaš šta ima na TV-uCool

Drugs and alcohol are not the only addictions.Gaming is one of them too.My God i am an addict.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nije to grebanje nek bas zujanje..................mekano zvuci i dosta jako u usima odzvanja.al nije glasno full ovak

Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Spaz kaže...

Opali onak momački kućište nogom ako ti se nalazi na podu.

Ako je pak na stolu jedan polukružni bi trebao riješiti problem.

A ako ni to ne uspje onda ugasiš komp i pogledaš šta ima na TV-uCool

I ti treniras tae-kwon-do? Smijeh
Kruzni u okretu i skoku izvedi(mission impossible Lol)Sramim se
8600 GTS 675/710 1008/1055 1450/1525 AMD Athlon 64 x2 4200+@2.2GHz Abit KN9 nForce 570 Ultra 2x1 GB 800MHz Kingmax Hitachi 250GB 8MB cache SM206BW Logitech MX518
17 godina
neaktivan

procesor ti se pregrijava

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Black Vision kaže...

procesor ti se pregrijava

probam ja s rukom al vent ne ispuhuje bas vruc zrak
mlake je temperature
17 godina
neaktivan

Ja dozivel slicnu situaciju... Novi djelovi - sastavljen komp sve normalno radi instaliral win, i npr. uhvatis prozor u win pomices ga po ekranu i cuje se neko zujanje - iz smjera graficke (koja ima samp pasivno hladjenje... o cemu se radi jos mi dan danas nije jasno, al masina radi normalno bez ikakvih problema vec jedno pola godine... jedino kaj u tisini dok se cuje zna malo iritirati :)

http://realizam.blogspot.com/

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice