Zamrzivanje kompjutera zaključana tema

poruka: 217
|
čitano: 36.768
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Zamrzivanje kompjutera
zzz kaže...
Skidy kaže...

Danas cu sve isprobat pa javim.. za sada komp radi dobro.. normalno se gasi i pali.. i ne restarta se.. sve u redu osim sta su temperature stalno kako su i bile (stalno oko 50-60 stupnjeva).. s tim da jos nisam probao igrati nijednu igru.. to cu sada pa vam javim..

kakva je temp. u sobi

odma je komp do prozora.. uvijek je otvoreno.. neznam kolko je temp jer neman s cim izmirit temp u sobi al nije mala soba tako da nebi treba biti problem u tome..

17 godina
Zamrzivanje kompjutera

Hm, to je ili greška u igri ili problem s renderiranjem (dakle grafička ili procesor).

Koristiš li zadnje drivere za matičnu i grafičku?

Što bude kad vrtiš FurMark?

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Hm, to je ili greška u igri ili problem s renderiranjem (dakle grafička ili procesor).

Koristiš li zadnje drivere za matičnu i grafičku?

Što bude kad vrtiš FurMark?

Nije greska u igri.. a sta se tice drivera.. najnoviji su od graficke i maticne..

17 godina
Zamrzivanje kompjutera

Ma ne BenchMark već Stability Test. Bude li u testu preveliak temperatura, čudne boje i slično?

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Ma ne BenchMark već Stability Test. Bude li u testu preveliak temperatura, čudne boje i slično?

na stability test-u je:

min.temp:74

prosjecna temp:86

max. temp: 88

15 godina
neaktivan
Prijatelju... kreni od temelja... i provjeri cijelu svoju konfiguraciju s novim napajanjem... nije potrebno previše filozofirati.
15 godina
neaktivan
Ceres kaže...
Prijatelju... kreni od temelja... i provjeri cijelu svoju konfiguraciju s novim napajanjem... nije potrebno previše filozofirati.

zasto napajanje? napajanje je 850W.. to je cista dovoljno..

btw. i dalje su velike temp.. i nakon opet nekog vremena mi izbaciva iz igara..

naprimjer.. igram Mafia 2 igru i stavim na najjace postavke(mislim da to moja graficka moze podrzat bez problema), ali svejedno trza i jednostavno je nemoguce igrat.. i onda nakon 1-2 sata igranja zabloka..  mislite da je osla graficka? btw. nemogu drzat ni 3sec prst kako je vruca..

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 17:04 (Skidy).
15 godina
neaktivan
Zamrzivanje kompjutera

Nije do temp. grafe, 88ºC u Furmarku je odlično. To je u igrama puno manje, sigruno ispod 80º. Bitno da nikad ne ide preko 85.

I šta sad, ništa ne poduzimaš? o.O pa nosi to na servis. Već kad ti ovde ne možemo riješit problem.

OĆU NOVI NICK!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

Nije do temp. grafe, 88ºC u Furmarku je odlično. To je u igrama puno manje, sigruno ispod 80º. Bitno da nikad ne ide preko 85.

I šta sad, ništa ne poduzimaš? o.O pa nosi to na servis. Već kad ti ovde ne možemo riješit problem.

kupio sam u vemil-a komp a vemil je propao, tako da neznam sad ni di ni sta.. neznam dal je do graficke ili do maticne, al jedno od tog je sigurno.. ostalo je sve u redu.. danas sam testirao memoriju.. izvadio sam sve vani, pa stavio jednu plocicu, pa drugu i opet sve isto.. jos ostale 2 kasnije.. tako da nije do memorije..

gledao sam danas film robin hood 2010 i u filmu mi je 2 puta blokalo.. tako da sam film pogleda tek iz treceg pokusaja.. ma neznam vise sta raditi..

17 godina

Bok Skidy,

To što je Ve-Mil propao, ne znači puno.

Na kutiji od uređaja bi ti trebala biti naljepljena ona naljepnica za garanciju. Na njoj ti piše tko je Uvoznik.

Uvoznika možeš direktno kontaktirati i on snosi popravke ili zamjenu uređaja u garantnom roku.

A što se tiče tvojih problema, ja sam skoro 100% siguran da je problem tvoja matična. Kao što sam ti već par puta napisao, nabavi neku drugu grafičku pa probaj, da skužiš dali je grafička ili matična.

Jer ako pošalješ na servis ispravan uređaj, to ti mogu naplatiti nekih 200kn cca. 

Pozdrav.

I rather like the restless nights
15 godina
neaktivan

Da, ali ja sam to sve kupovao u djelovima.. nisu mi oni sastavljali nego ja kupio dio po dio i sastavio sam..

15 godina
neaktivan
Zamrzivanje kompjutera

Pa ako ništa drugo odnesi na servis pa plati....

OĆU NOVI NICK!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Skidy kaže...

Da, ali ja sam to sve kupovao u djelovima.. nisu mi oni sastavljali nego ja kupio dio po dio i sastavio sam..

Pa tim bolje. Da su ti oni sastavljali konfiguraciju, pukli bi ti garanciju jednu godinu i zdravo.........

Ovako pošto si sam kupovao komponente, imaš za svaku komponentu posebno garanciju, a za matičnu i grafičku uglavnom bude dvije, negdje čak i tri godine garancije. Provjeri u računu ili na kutiji proizvoda.

15 godina
neaktivan

Uvoznik je ve-mil..  zvao sam broj u zagreb ali nitko se ne javlja.. dal mogu to odnit u procesora ili hgspot-a ?

17 godina
Skidy kaže...

Uvoznik je ve-mil..  zvao sam broj u zagreb ali nitko se ne javlja.. dal mogu to odnit u procesora ili hgspot-a ?

Koliko sam ja upoznat, sada od kad je vemil propao ova firma riješava njihove garancije:

UNUSMEDIA d.o.o.

CENTAR VRBANI

Rudeška cesta 140

10000 Zagreb

Tel.: 01/6389-360

01/6389-361

Fax: 01/6389-358

E-mail: prodaja@unusmedia.hr

Radno vrijeme:

pon-pet: 08:00 - 21:00

sub: 08:00 - 20:00

SERVIS

Rudeška cesta 140 / 2. kat

10000 Zagreb

Tel: 01/6389-376

E-mail: servis@unusmedia.hr

Radno vrijeme:

pon-pet: 10:00 - 18:00

Probaj ih nazvat i pitat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 9:56 (Bladepu).
15 godina
neaktivan

Ove sam zvao, al nedaju garanciju ni nista.. nema veze.. ugl. ja sam stavio drugu graficku, i problem je i dalje ostao.. znaci da je 100% do maticne i procesora.. pa bih vas jos jednom zamolio za pomoc, tj. savjet koju da maticnu i procesor kupim a da nemoram mijenjat ostale komponente..

moja konfiguracija:

Graficka: Sapphire Radeon HD 4870 X2, 2GB DDR5

Maticna ploca: Gigabyte X48-DQ6, s775, iX48---koju novu maticnu da kupim?

Procesor: Intel Core 2 Quad Q9550 BOX, 4x2.83 GHz---koji novi procesor da kupim?

Hard disk: HDD Seagate 1.5 TB

Memorija: DDR2 4x2GB Kit, 1066 MHz

Napajanje: Chieftec power supply 850W Turbo Series

ja bih isao na AMD-ov procesor.. pa koji bi bio dobar na ovu konfiguraciju i koja maticna?

15 godina
neaktivan
Zamrzivanje kompjutera

Ako ćeš AMD uzmi neki Phenom II X4 ili Athlon II X4.

Matičnu možda 770 Extreme3, nez koliko para imaš.  Nisan vidia da imaš DDR2. A da pređeš na DDR3?

OĆU NOVI NICK!
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 11:04 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

Ako ćeš AMD uzmi neki Phenom II X4 ili Athlon II X4.

Matičnu možda 770 Extreme3, nez koliko para imaš.  Nisan vidia da imaš DDR2. A da pređeš na DDR3?

imam 8GB rama.. pa mi je steta to sve ostavit.. probat cu nac dobru maticnu s DDR2, al ako ne nadem onda cu prijec na DDR3..

17 godina
Zamrzivanje kompjutera

Ne mijenjaj procesor, to ti nema smisla nikako. Core 2 Quad koji imaš je i dalje procesor i po.

Samo promijeni matičnu ako smatraš da treba. Recimo AsRock P43DE je dobra za to što imaš/trebaš.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na "HVALA" kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Zamrzivanje kompjutera

Hvala na preporuci.. :)

Al odlucio sam da ne kupujem nista ako to stvarno nije potrebno odnosno tek kad shvatim moj problem i ako bude nesto trebalo zamjeniti tek onda cu to napraviti.. i da.. nakon toliko vremena jos nisam rijesio problem.. Mogli ste primjetiti da nisam ni bio na forumu odavno.. sto je isto razlog kompjutera ali i ostalih zivotnih briga ^^ al eto, vratio sam se u nadi da ipak odgonetnem problem u vezi s mojim kompjuterom.. naime, za neupucene da ponovim ono sto me muci vec mjesecima.. Zamrzivanje slike u igrama, nakon toga restart.. previsoke temp. graficke(75C u normalnom radu) i procesora(preko 60C u normalnom radu).. sve ostalo savrseno radi..

evo naprimjer sad kad sam na bug forumu koje su mi temp:

[img]http://img841.imageshack.us/i/15572737.png/[/img]

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 20:13 (Skidy).
15 godina
Skidy kaže...

Evo ovako:

Moja konfiguracija kompjutera je ova:

Graficka: Sapphire Radeon HD 4870 X2, 2GB DDR5

Maticna ploca: Gigabyte X48-DQ6, s775, iX48

Procesor: Intel Core 2 Quad Q9550 BOX, 4x2.83 GHz

Hard disk: HDD Seagate 1.5 TB

Memorija: DDR2 4x2GB Kit, 1066 MHz

Napajanje: Chieftec power supply 850W Turbo Series

Imam 2  velika ventilatora iza i ispred na kutiji kompjutera..

Moj problem je:

Zamrzava se kompjuter, odnosno, sve radi super naprimjer pola sata ili sat vremena i onda odjednom sve se zamrzne i nemogu nista osim restartirati kompjuter.. nakon restarta, sve opet radi super neko vrijeme i onda opet ista stvar, i tako stalno.. Ja se razumijem u kompjutere al ovo stvarno vise ne razumijem.. mislio sam prvo da je do procesora, tj. da se procesor pregrijava.. al nije.. normalna je temperatura.. onda sam mislio da mi je do uticnice, odnosno da sam previse opteretio uticnicu, al nije ni to.. onda opet sam stavio vec par puta nove windowse jer sam mislio da je do toga, al nije ni do windowsa.. sve mi je u redu sta se tice programa i windowsa, ali opet isto tako sve je u redu i sto se tice komponenata kompjutera.. komp. je kupljen prije manje od godinu dana.. kupujem svaki mjesec "Bug" nadajuci se da cu naci nesto sto opisuje taj problem, tj. nekog s slicnim problemom.. al nema nigdje.. procitao sam masu i masu foruma.. ali nista.. pozvao sam par prijatelja koji se isto kuze dosta u komjutere al nitko nezna do cega bi to moglo biti..

Takoder, ocistio sam detaljno kompjuter prije par dana.. sve sam rastavio i sastavio ponovo, stavio sam novu bolju pastu na procesor.. al opet ista stvar.. neman pojma vise sta da radim..

Molim vas za savjet sto da napravim.. dao sam masu para za komp koji mi nakraju neradi kako treba, imam stari kompjuter koji se nikad nije pokvario a ovaj novi evo stalno zamrzava.. hvala unaprijed..

moj ti je frend imao pljunuti problem sa kompom i sve je živo promjenio i na kraju mu je bila matična ploča

17 godina
Zamrzivanje kompjutera

Pozdrav Skidy, dobro došao nazad na forum {#}.

Što se tiče tvojih muka sa kompom, ja i dalje stojim iza mog mišljenja da je matična problem.

Malio sam zaboravio sve tvoje probleme, ali ako se ne varam ti si imao one neobjašnjive restartove kompa?

Koliko vidim probao si drugu grafu, i to nije pomoglo...

Temperature procesora su visoke, ali ipak i dalje je to daleko od kritičnih temperatura gdje se proc gasi.

Jako su male šanse da je sam procesor problem, jer ipak oni se jako rijetko kvare.

Matična je skoro 100% sigurno problem, i to bi ti bilo idealno riješenje kada bi mogao nabaviti zamjensku čisto da isprobaš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

Pozdrav Skidy, dobro došao nazad na forum {#}.

Što se tiče tvojih muka sa kompom, ja i dalje stojim iza mog mišljenja da je matična problem.

Malio sam zaboravio sve tvoje probleme, ali ako se ne varam ti si imao one neobjašnjive restartove kompa?

Koliko vidim probao si drugu grafu, i to nije pomoglo...

Temperature procesora su visoke, ali ipak i dalje je to daleko od kritičnih temperatura gdje se proc gasi.

Jako su male šanse da je sam procesor problem, jer ipak oni se jako rijetko kvare.

Matična je skoro 100% sigurno problem, i to bi ti bilo idealno riješenje kada bi mogao nabaviti zamjensku čisto da isprobaš.

Bladepu, hvala na dobrodoslici :)

Nabavio sam za dobru cijenu maticnu plocu "Asus Rampage Forumula".. i cim sam je montirao odma me nesto fasciniralo.. a to su LED lampice na toj maticnoj, zasto?

LED lampica koja pokaziva DRAM voltage ( dal se prigrijava (crveno sv.), dal "tesko dise"(zuto sv.) ili radi normalno(zeleno svijetlo) ) meni je odma svjetlila crveno.. vadio sam jednu plocicu po jednu i skuzio da je jedna memorija u kvaru, izvadio sam je i onda je svijetlilo zeleno svijetlo.. i sada sve radi normalno.. temperature su upola manje.. dakle, nije bilo nista problem nego ta jedna RAM memorija, iako nebi iskljucio ni maticnu.. al bitno je da je sada sve ok.. doduse, nisam jos probao igrat igre jer sam nanovo instalirao windowse al mislim da ce od sada biti sve ok.. :)

Evo stanje trenutnih temp. kada gledam forum:

EDIT: probao igre.. sve super :)

MetalHead
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 17:36 (Skidy).
17 godina
Zamrzivanje kompjutera

Super da si riješio napokon problem oko kompa.

Izgleda da je stvarno bio problem u RAMovima iako koliko se sjećam oni su sve testove uredno prolazili...

U svakom slučaju imaš puno normalnije temperature nego prije, a za to je sigurno zaslužna matična ploča...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, napokon olaksanje.. :) bilo bi jos super da uspijem nabaviti Arctic Cooling Accelero Xtreme 4870X2 za svoju graficku i onda bi stvarno bio miran al nazalost nigdje nema za nabaviti.. stavio sam oglas ovdje na forumu al jednostavno nema.. mozda ti znas nekog ko moze nabaviti?

MetalHead
17 godina
Skidy kaže...

Da, napokon olaksanje.. :) bilo bi jos super da uspijem nabaviti Arctic Cooling Accelero Xtreme 4870X2 za svoju graficku i onda bi stvarno bio miran al nazalost nigdje nema za nabaviti.. stavio sam oglas ovdje na forumu al jednostavno nema.. mozda ti znas nekog ko moze nabaviti?

Na žalost ne znam, ali ima ih na Ebay-u............. sa carinom vjerojatno negdje oko 400kn.

15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...
Skidy kaže...

Na žalost ne znam, ali ima ih na Ebay-u............. sa carinom vjerojatno negdje oko 400kn.

Gledao sam na ebay-u al nema, mislim, ima na tone tih coolera al nema nijedan bas 4870X2 za moju grafu :( jedino sta sam nasao je neki "Syscooling GPU Water Block for Ati 4870x2" al to je za one koji imaju cili komp pod vodenim hladenjem..

MetalHead
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 20:27 (Skidy).
17 godina
Skidy kaže...
Bladepu kaže...
Skidy kaže...

Gledao sam na ebay-u al nema, mislim, ima na tone tih coolera al nema nijedan bas 4870X2 za moju grafu :( jedino sta sam nasao je neki "Syscooling GPU Water Block for Ati 4870x2" al to je za one koji imaju cili komp pod vodenim hladenjem..

Sorry potpuno si u pravu, mislio sam da je Accelero Xtreme isti za sve te high-end grafičke.....a tek kasnije sam skužio da je poseban za svaki model.

14 godina
neaktivan
Zamrzivanje kompjutera

i meni se tako komp zamrzavao, pa mi je došlo da ga bacim kroz prozor...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo, posto je problem rjesen nakon dugo vremena, mislim da je vrijeme da posaljemo svi skupa ovu temu u mirovinu ^_^ , stoga molim da se zakljuca tema :)

Jos jednom HVALA svima koji su pomogli..

*LOCK molim*

MetalHead
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 2:20 (Skidy).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice