Zamrzavanje kompa

poruka: 5
|
čitano: 1.515
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje kompa :(

Bok svima, imam komp vec 2 godine i nedavno mi se poceo blokirati. U igricama mi nakon nekog vremena ekran zamrzne i pojave se prozirni plavi ili crveni kvardatici velicine cca 0,5 cm preko cijelog ekrana nakon cega mogu jedino restart. Ponekad cijeli dan sve bude ok pa mi je to malo cudno. Ocistio sam komp iznutra i sve usisao ali opet sve isto.

U catalystu sam rucno namjestio fan speed na 90% jer sam mislio da se graficka pregrijava ali ni to nije pomoglo (temp ne ide preko 80˙C)

ako netko ima neki super savjet molio bio da ga podijeli samnom.

konfiguracija je slijedeca:

MB Gigabyte S1156 P55-UD3R, P55,DDR3

QuadCore Intel Core i5-750, 3051 MHz (23 x 133)

Cooler SCYTHE Kabuto SCKBT-1000

SAMSUNG HD502HJ ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)

ATI Radeon HD 4890

Memorija DDR3 1600MHz 2GB, Kingmax x 2

Napajanje 650W Corsair CMPSU-650TXEU

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2011 20:47 (KopMyMan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Zamrzavanje kompa

Jesi promjenio termalnu pastu na procesoru? Nju je preporučljivo mijenjati svake, ili bar svake druge godine. Bar sam tako čuo.

R.I.P Tupac 1971. - 1996.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zamrzavanje kompa

skini neki program za nadgledanje temperature procesora i provjeri do kojih temp ide kad je opterećen, pa ako u tome nije problem iskusniji ljudi od mene ti vjerojatno mogu pomoći..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Zamrzavanje kompa

imam AIDA64 i napravio sam stres test za CPU i drzao ga jedno pola sata. temp ne prelazi 60° sto je u granicama normale ako je suditi po informacijama na forumima.

najradije bi si kupio novu graficku ali nema se para :)

15 godina
Re: Zamrzavanje kompa :(

S obzirom da već dvije godine instalirate programe provjerite koliko vam programa Win diže svojim startanjem a to ćete vidjeti kada u polje run (za Win XP) ili u polje Serach programs and files (Win 7) upišete naredbu msconfig i otvorite prozor startup. Odznačite programe koje ne želite da se dižu sa Windowsima i restartujete računar.

Pozdrav!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice