Zamjena termalne paste fail

poruka: 15
|
čitano: 2.268
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Ekipa pomagajte, zamjenio sam pastu na procu i grafickoj i komp vise ne radi. Upalim ga, nema slike nema bepova nakon paljenja. Imao sam problema sa vracanjem coolera na procesor, morao sam JAKO pritiskat i malo se sklizao cooler po procesoru. Hladnjak od graficke se vrti al to je to. Kaj da radim?

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Zamjena termalne paste fail

Skini cooler, očisti dio paste koji je skluznuo sa proca

12 godina

To sam se nadao izbjec jer cu nekaj potrgat kolko ga je tesko stavit gore. Muci me kaj uopce nema zvuka al sam iskopcao iz graficke 3 pina i javio se. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Ekipa pomagajte, zamjenio sam pastu na procu i grafickoj i komp vise ne radi. Upalim ga, nema slike nema bepova nakon paljenja. Imao sam problema sa vracanjem coolera na procesor, morao sam JAKOpritiskat i malo se sklizao cooler po procesoru. Hladnjak od graficke se vrti al to je to. Kaj da radim?

Koliko JAKO?!

12 godina

Ma samo kopce oko proca, sad sam ga skinuo, stavio ponovno pastu fakat se razlila malo okolo i opet nista. E da, kad sam skinuo poklopac od graficke odljepile su neke gumice/spuzvice koje se nalaze na cipovima oko procesora, 2x4 cipa ispodbi sa strane proca. U biti raspalo se to sta god bilo pa da nije to mozda? I ne mogu ga resetirat na gumb vec samo ugasit da drzim power dugo.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To je termalna traka sa čipova memorije. Obavezno odnesi u servis.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

Dal vrijedi stavit pastu umjesto toga da skinem sve? Ne isplati mi se furat grafu od parsto kuna na neki popravak..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne može tu pasta. preveliki je razmak između hladnjaka i čipa. Neće to biti skupo. Nadati je se samo da nije stradao koji čip.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

E da, u biosu mi je inace iskljuceno napajanje usb-a kad je komp ugasen. Skuzio sam da mi sad svijetle lampice od slusalica i tipkovnice. Znaci da se bios resetirao ili sta?

Ne znam di je problem. Otisao bih u ponedjeljak po novu graficku al ne znam dal je ona otisla ili maticna il kaj. 

0 0 hvala 0
12 godina

E da, u biosu mi je inace iskljuceno napajanje usb-a kad je komp ugasen. Skuzio sam da mi sad svijetle lampice od slusalica i tipkovnice. Znaci da se bios resetirao ili sta?

Ne znam di je problem. Otisao bih u ponedjeljak po novu graficku al ne znam dal je ona otisla ili maticna il kaj. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

komp vise ne radi. Upalim ga, nema slike nema bepova nakon paljenja.

Tipka za resetiranje ti blokira dizanje sustava (isti efekt kao da je držiš stalno pritisnutu)!

Izgleda da se zaglavila, jer ti je vjerojatno prilikom rastavljanja (otvaranje kućišta, preslagivanje komponenti...) prednja strana (maska) kućišta malo pobjegla (malo jače si povukao, gurnuo i sl.).

Meni je skliznula sa stola, ostala visiti na kabelićima i eto vraga!

gocc01 kaže...

I ne mogu ga resetirat na gumb vec samo ugasit da drzim power dugo.

Tipka je "zamrznuta" u pritisnutom položaju - da li doslovno ili je problem na nekom spoju sa kabelom!

Možeš ili tražiti mjesto na kojem je problem ili odspojiti kabel od tipke za resetiranje sa konektora FrontPanela na MBO!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
12 godina

Hvala na pomoći, problem je bio u meni   

Nisam spojio 4 pinski od matične... 

Ajd da nisam kretao provjeru od najbanalnijih stvari jbg

Ali nakon zamjene paste na kartici temperature su veće, prije mi je bilo dovoljno brzinu ventilatora 

stavit na 65% da temperature budu 70-80 C, sada sa ventomi na 90% temperatura piči na 93-95...

Ne znam dal je zbog te termalne trake ili sam pastu krivo stavio, ne bi bilo ništa čudno hehe

Nemrem baš igrat dok to ne sredim. 

Ima tih traka po njuškalu pa dal se isplati onda to kupit pa da je sam stavim?

Drugi tjedan ionako uzimam novu konfu al htio bih ovo riješit da bude kak spada :-)

0 0 hvala 0
15 godina
gocc01 kaže...

Nisam spojio 4 pinski od matične...

LOOOL.

Probaj kupit i stavit.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 19:24 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Ali nakon zamjene paste na kartici temperature su veće, prije mi je bilo dovoljno brzinu ventilatora 

stavit na 65% da temperature budu 70-80 C, sada sa ventomi na 90% temperatura piči na 93-95...

Ne znam dal je zbog te termalne trake ili sam pastu krivo stavio, ne bi bilo ništa čudno hehe

Nemrem baš igrat dok to ne sredim. 

Drugi tjedan ionako uzimam novu konfu al htio bih ovo riješit da bude kak spada :-)

Nosi u servis. Čini se da nisi baš iskusan u tome što radiš. Neće biti skupo.

12 godina
neaktivan

Resetiraj CMOS, izvuci jumper na 10ak sec i vrati, znalo se i meni dogadjat, mjenjam cpu pastu i jako zategnuo isto, upalim svijetli crveno na maticnoj CPU HEATSINK. Odma panika - "polomio cpu" itd... resetirao cmos sve ok

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice