Ovako imam laptop Toshiba satellite l300-21w.
Nedavno sam promijenio pastu na hladnjaku cpu-a i vidio da na hladnjaku ima i dio koji hladi integriranu grafičku ali je pasta na tom dijelu bila potpuno druge boje nego pasta na dijelu za procesor.
Nisam mijenjao tu pastu nego samo na dijelu za procesor i vratio hladnjak. Nakon mjerenja temperature nisam dobio očekivane rezultate. Skinuo sam nekoliko programa za mjerenje temperature i neka srednja vrijednost svih tih mjerenja je:
CPU ( 60 - 100 %) : 55 - 60 °C
CPU ( 20 - 60 %) : 45 - 55 °C
Matična ploča : 60 °C
Prije nekih godinu dana sam samo ispuhao ventilator sa komprimiranim zrakom i imao sam puno manje temperature. Kad je CPU bio 20-60% temperatura je znala biti od 32 - 44 °C.
Pasta koju sam sada koristio http://www.chipoteka.hr/artikl/76184/silikonska-pasta-3-g-silver-termovodljiva . I stvarno sam stavio malu količinu pastu(pola zrna riže) na sredinu i samo spustio hladnjak, znači nisam sam razmazivao pastu.
Zanima me smijem li koristiti pastu za hlađenje integrirane grafičke istu kao i pastu za hlađenje procesora?
Još nešto, bakreni dio hladnjaka koji hladi integriranu grafičku je cijeli prekriven pastom, moram li i ja cijeli dio prekriti pastom prilikom mjenjanja i može li neki savjet kako to izvesti jer očigledno neće biti dovoljno samo staviti pastu na sredinu čipa pošto je bakreni dio na hladnjaku veći od čipa?