XFX 6870 problem! UPOMOC!

poruka: 37
|
čitano: 2.595
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: XFX 6870 problem! UPOMOC!
itomic009 kaže...

Ma kakav dualac, traži Phenoma za 600 kn. FX 4100 zbog ladnog clcoka na 4.6 ghz nije ništa slabiji od Phenoma. Ljudi baljezgaju gluposti. Grafu reklamiraj, kupi još 2GB rama i kupuj cpu quad core kad budeš mogao.

kad bi phenom II stavio na 4.6 ghz i ovog fx-a na 4.6 opet bi ga phenom pojeo za dorucak

15 godina

A koji to Phenom radi 24/7 na 4.6Ghz sa hladnjakom od 200 kn ???

13 godina
neaktivan
domac5 kaže...
itomic009 kaže...

Ma kakav dualac, traži Phenoma za 600 kn. FX 4100 zbog ladnog clcoka na 4.6 ghz nije ništa slabiji od Phenoma. Ljudi baljezgaju gluposti. Grafu reklamiraj, kupi još 2GB rama i kupuj cpu quad core kad budeš mogao.

kad bi phenom II stavio na 4.6 ghz i ovog fx-a na 4.6 opet bi ga phenom pojeo za dorucak

http://www.tomshardware.co.uk/forum/261907-11-finally-stable-phenom-processor-success to se jasno i glasno vidi da je čovjek JEDVA!!! došao do stabilnih 4.0 ghz po meni 3.8 je optimalno za taj proc.A ako netko hoće više preostaje mu samo ln2 ili tekući helij.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
16 godina

Meni je 965 stabilan na 3.9 sa tim da ja imam losiju maticnu, sa boljom bi ziher isao i preko 4

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Kakvih se ja tu fantazija u temi načitah. Svašta.

1. Treba flashati bios grafičke ne noviji. XFX HD 6850 i 6870 imaju nekih problema s osnovnim biosom, zato je XFX i izdao nove biose za navedene kartice. Dakle valja otići na XFX-ovu stranicu, napraviti račun na stranici, registrirati karticu i zatražiti novi bios ako već nije stavljen na stranici same kartice (mislim da jest no nisam siguran). Flash grafičkog biosa riješit će problem.

2. Procesor je opasan bottleneck toj grafičkoj, na default taktu ne može gurati jednu HD 6770 na više od 80% iskorištenja grafe u BattleFieldu 3, a kamo li karticu klase HD 6870. Tko mi ne vjeruje, nek sam isproba. U ovoj temi je sve objašnjeno: http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx

3. AMD FX procesori ne odgovaraju na M3A770DE. Athlon II x3, x4 kao i Phenom II x3, x4 i x6 odgovaraju bez problema (za neke treba flash biosa) i svaki od tih procesora bi predstavljao dobar pomak.

4. Obavezno flashati bios matične ako na njoj nije najnoviji. Stranica s biosima za tu ploču: http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=M3A770DE&o=BIOS

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

Ovo sa flashanjem BIOSA grafiče nisam znao. Imam istu XFX 6870 na početku je bilo podosta problema. Npr. igre kao Batman AC, Fifa 12, Skyrim, F1 2011 itd. su imale FPS dropove. Batman sam riješio na pola i igriv je bez problema, ali zna iritirati drop. Skyrim radi jakoo glatko sa novim driverima, a Fifa 12 što god napravio ima lagani micro stuttering na momente. Uglavom svaka igra nanovo instalirana je imala nekih problema što me jako iritiralo. Probat ću flashat možda se neke stvari dovedu na mjesto.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 2:34 (Đapa club).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Joe Cooker kaže...

Meni je 965 stabilan na 3.9 sa tim da ja imam losiju maticnu, sa boljom bi ziher isao i preko 4

Znam da može do 4 lako al 4+ veoma teško čak i experienced clockerima vidio sam neki review gdje je čovjek dovukao do 4.2 jedva i to s dobrim komponentama dok ostali korisnici jedva prelaze 4.1-4.2 i kad prođu dobiju bsod.Sjećam se jedan lik je čak rekao da je došao do 4.2 ghz samo jednom i to kad je konfu stavio kraj otvorenog prozora a vani bilo -20.Mnogi experienced clokeri kažu da 4 ghz se lako postiže i da je samo 100 mhz više veoma teško postići bez namještavanja voltaža.Ja sam samo predložio 3.8 kao optimalno jer je 965 200 mhz jači od 955 pa sam to udvostručio.Znam da može do 4 ghz lagano no ja bi takve promjene radio tek prije no što istekne garancija.Znam da svi govore da je 4 max stable al meni je to sumnjivo kad se vrlo teško samo i 100 mhz više može povećati.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice