ovako..imam laptop spojen na susjedov WLAN.e sad me zanima kak da spojim s LAN kablom drugi komp na taj laptop da mi proradi net.spojio sam al neradi.. a neznam dal treba kaj prčkati po IP postavkama,pa molim pomagajte :))
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako se ne varam moras imat crossover kabel....
Jadan susjed :( Zamisli ta tebi netko krade bandwidth...Jedino ako si se dogovorio s njim....
Jadan susjed :( Zamisli ta tebi netko krade bandwidth...Jedino ako si se dogovorio s njim....
ma ne kradem :)) to mi je frend pa si posudim od njega..to mi ionako treba samo svaki drugi vikend pa nije big deal :)
ma ne kradem :)) to mi je frend pa si posudim od njega..to mi ionako treba samo svaki drugi vikend pa nije big deal :)
Aha, srry na laznom optuzivanju onda xD....Jesi rjesio problem?
Moras napraviti bridge.
Odi u Control Panel>Network>Adapter settings(ako imas win 7 i mislim da je isto na visti).
Odaberi WLAN adapter i LAN adapter>desni klik>bridge connections.
Trebalo bi onda raditi. Barem je meni sa dva laptopa tako radilo.
Isto sam kao i ti napravio. Jedan na WLAN spojio, a drugi spojio na prvi s UTP kabelom.
EDIT: To moras na laptopu napraviti.
-spoji ih crossoverom.
-mrežnim karticama postavi fiksne IP, npr 192.168.1.111 i 192.168.1.112 (prilagodi posljednja dva broja svojim potrebama-ISPu)..
-napravi bridge na notebooku (LAN-WLAN adapter).
btw. praktičnije je kupiti wlan-adapter (USB ili PCI) za PC, cijene od 70-150kn.
Evo po meni najlakse(najjednostavnije) rjesenje:
Start>povezivanje s>prikazi sve veze..
Desni klik>svojstva wireless-a> advanced>allow other network users to connect through this computer´s interrnet connection> i onda ti se pokaze prozorcic u kojem odaberes "Local area network"
IP-ovi ti se sami dodjeljuju tak da oko toga netrebas nist petljat
tnx na pomoći probat ću sutra složit jer trenutno nemam LAN kabel pri ruci xD