Wireless pitanje?

poruka: 28
|
čitano: 5.446
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Wireless pitanje?

prvo seželim svima zahvaliti koji su mi pomogli u prijašnjim problemima, hvala puno;))

Sad sa instalirao Windows XP, drivere i sve..ali nikako se ne mogu spojiti na Wireless, imam u laptopu već Wireless support (802.11n+BT), ali ne vidim nigdje u control panelu opciju spajanja?što napraviti?prije mi je, prije ponovne instalacije Windowsa sve štimalo, sad ništa...dali trebam instalirati neki driver?pomozite?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Wireless pitanje?
darkely69 kaže...

prvo seželim svima zahvaliti koji su mi pomogli u prijašnjim problemima, hvala puno;))

Sad sa instalirao Windows XP, drivere i sve..ali nikako se ne mogu spojiti na Wireless, imam u laptopu već Wireless support (802.11n+BT), ali ne vidim nigdje u control panelu opciju spajanja?što napraviti?prije mi je, prije ponovne instalacije Windowsa sve štimalo, sad ništa...dali trebam instalirati neki driver?pomozite?

Naravno da trebas imat instaliran driver za hardver koji koristis. Za pocetak idi na windows update da ti potegne informacije o hardweru i na temelju toga ti izbaci odgovarajuce drivere za tvoj hardwer (u tvom slucaju mreznu wifi karticu). Nadam se da ti bar ethernet radi...

15 godina
neaktivan

gledaj, sve ja to znam, ali nigdje ne mogu pronaći odgovarajuće divere ili linkove gdje to mogu downloadati....kako mogu znati jel mi radi ethernet..naime mogu se spojiti preko kabla...

15 godina

Ako se mozes spojiti preko kabla onda ti ethernet radi...to je poanta etherneta u ovom slucaju.

Kako ne mozes pronaci drivere? pa koji je to laptop? Jesi bio na stranicama proizvodjaca i potrazio pod download, ili support ili slicno svoj laptop?

17 godina
darkely69 kaže...

gledaj, sve ja to znam, ali nigdje ne mogu pronaći odgovarajuće divere ili linkove gdje to mogu downloadati....kako mogu znati jel mi radi ethernet..naime mogu se spojiti preko kabla...

Ethernet/LAN = kabel - znaci da mozes kablom na internet. Gledaj, kaj mislis zakaj sam ti rekel da ides na windows update ? Ne trebas ti njemu opce nista rec koji hardwer imas, on bude sam pronasel koji tebi treba, zato idi na windows update i sa strane izaberi update-ove za hardwer i vidjet ces ponudjene drivere izmedju kojega mora bit i za tvoju wifi karticu...

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 18:03 (Batista).
15 godina
neaktivan

imam Asus F3Q series..instalirao sam sve drivere ali mi nikako ne prepoznaje wirelles..instalirao sam neki driver sa njihove stranice, ali javi mi se poruka driver not installed, traži neki driver MOdem Device on High Definition Audio Bus, koji zahtjeva da instaliram neki UAA driver, ali kad ga želim instalirati javi mi se poruka da je moja verzija windowsa novija i da to nije potrebno...ja želim onaj normalni Widows Wireless driver koji sam imao prije, znate onu iconicu odmah kraj Locan Area iconice..ali ne ide..

17 godina

Pomalo glupo pitanje ali opet... imas li ukljucen adapter, mislim na onaj mehanički prekidač?

15 godina
neaktivan

možda je glupo, ali ja nisam neki kompjutorski znalac, znam samo osnove, pa je meni sve to jedna velika nepoznanica...na laptopu je sve uključeno..ako na to misliš...samo nigdje mi ne prepoznaje wireless..

17 godina

Ništa ne košta, probaj resetirati adapter preko prekidača pa češ vidjeti kako će Windowsi reagirati, nekakva reakcija bi morala biti, bez obzira na drajvere.

16 godina
Start-Run-upisi dxdiag, na sredini prozora imas koji ti je model laptopa. Kopiraj to i paste u Google trazilicu, mozes i jos dodati wireless driveri.
16 godina
Wireless pitanje?

IMAŠ U JEDNOJ MOJOJ TAKOJ TEMI "Wirelles problem" imaš tamo download linkove!!!

Molio bih vas da odete na ovu str. tamo možete osvojiti nagrade, a i ukoliko dođete pomažete i meni :D hvala! http://www.e-castig.com/index.php?r=ujAg
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma znam ja koji je meni model laptopa, sve sam ja to pokušao ali ne ide..

15 godina

Dugo se bavim ovim poslom, ali nisam jos cuo nikad da mi winsi dovode u vezu hd audio driver sa wlanom.

15 godina

mozda imas wireless ali ti je preko asusovog nekog utilitya a ne preko zero configa. Probaj u control panelu pod networking nac wireless networks i ukljucit zero config. Ili mozda u tom asusovom wlan config utilsu zna bit opcija da njega iskljucis.

A jel ti vidi wlan karticu u Device manageru? Znaci control panel, device manager, pa network devices, i sta ti tamo pise?

15 godina
neaktivan
Wireless pitanje?

evp preko Deiver Geniusa sam pronašao drivere koji fale, a među njima i taj za Wireless (Atheros AR5008 Wireless Network Adapter)--pa ću vidjeti....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Wireless pitanje?

Moguće je da mu sistem traži drajver za modem (audio), pretpostavljam da ga ima integrisanog na laptopu sobzirom na poruku "...ali javi mi se poruka driver not installed, traži neki driver MOdem Device on High Definition Audio Bus, koji zahtjeva da instaliram neki UAA driver...", verovatno audio drajver, pa ga to buni i meša to sa wireless drajverom. Nisam video da li je naveden brand.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo instalirao sam sve drivere za wireless i wireless console...ali pri spajanju se javi problem..limited or no conectivity?!dali iko zna što treba napraviti?

17 godina
darkely69 kaže...

evo instalirao sam sve drivere za wireless i wireless console...ali pri spajanju se javi problem..limited or no conectivity?!dali iko zna što treba napraviti?

Najvjerojatnije si fulao u TCP/IP postavkama...

15 godina
neaktivan

ništa nisam dirao...evo primjetio sam da sam trebao instalirati još neki driver koji se zove nekako IP utility....na asusovoj stranici sam ga našao..vidim da mi nema gayteway koda, kako bi mogao to popraviti ako ne uspijem riješiti sa ovim driverom??

15 godina
neaktivan

Gateway  kako ti kažeš code je zapravo IP adresa na kojoj se nalazi wireless router na koji se kačiš laptopom i uglavnom je 192.168.1.1, ukoliko imaš router sa integrisanim ADSL (ADSL+) modemom. Ukoliko je modem odvojeni uređaj, onda po default-u on ima adresu 192.168.1.1 kao gateway ka Net-u. Ukoliko je ovo drugo u pitanju, pokušaj da isključiš ADSL modem (ima prekidač pozadi, uglavnom (ukoliko nema, unplug konektor sa AC adaptera)) i da iz swog browsera npr. IE u adresnu liniju ukucaš 192.168.1.1 trebalo bi da dobiješ dialog box sa uzahtevom za unošenjem username i password. Na većini uređaja i username i password su isti i glase "admin" (bez navodnika). Ako udješ u meny wireless routera onda on i ADSL modem imaju istu IP adresu i imaš problem. Javi ako je to pa nastavljamo (:

15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

mozda imas wireless ali ti je preko asusovog nekog utilitya a ne preko zero configa. Probaj u control panelu pod networking nac wireless networks i ukljucit zero config. Ili mozda u tom asusovom wlan config utilsu zna bit opcija da njega iskljucis.

A jel ti vidi wlan karticu u Device manageru? Znaci control panel, device manager, pa network devices, i sta ti tamo pise?

problem je taj da ja nigdje u control panelu ne mogu pronaci ni device menadzer a ni networning.....naime, nesto sam uspio, sad imam uredno wireless spajanje, preko Atheros AR928X Wireless Network Adapter, ali stalno mi trazi da se vratim da mi wireless network bude Windows....sve se uredno spaja ali ne mogu otvoriti ni jednu stranicu, ni na mozilli ni na exploreru....ne trebam restartati router jer imam jos jedan laptop preko kojeg se sve uredno radi i spaja......sto napraviti?????

16 godina
neaktivan

Jako cudno da nemozes naci divace manager,  desni klik na ikonu my computer,  pa manage,  pa onda pogledaj gdje je divace manager, mora biti,  a onda pogledaj tamo koji ti driveri fale ili ne fale,  uglavnom  cini mi se da na xp  stoji zuti ? ako fali driver,

15 godina

Ako u Control panelu nemas Device Manager, ili ti javlja da ti je blokan onda lijepo na reinstal winsa sa cd-a, i napravi obavezno full format a ne quick.

Inace Device manager mora bit, ako ne u control panelu onda onako kako ti je objasnjeno u postu gore, znaci deni klik na my computer, pa na dnu properties...pa ako se ne varam ides na tab hardware pa device manager, ili takoslicno. Zato sm i napisao da ides preko control panela jer ga tamo ne mozes falit.

...

Aha, mozda ti na control panelu nije classic view. Ako imas samo nekoliko grupa u control panelu a ne cca 30-ak onda nadji negdje za kliknut " classic view" ili tako nes slicno, pa ce ti se onda otvorit. ( vise se ni ne sjecam ako u xp-u ima onaj grupni view u CP-u ), valjda ima.

15 godina
neaktivan
Wireless pitanje?

našao sam Device Menager.....ali za nepovjerovat koliko se meni samo problema javlja....evo da vam kažem nove..

riješio sam problem sa wirelessom, sve je uredno spojeno, ali kad stisnem na mozzilu iki exlplorer ne mogu otvoriti i jedu sztraicu...što to sad zači.....???????

I dali mi netko može reći kako vratiti BIOS u prvobito stanje????

KAd sam kupio laptop on je bio bez OS-a, ali sam dobio CD original sa driverima za instalaciju Vista drivera.....ali pošto mi je u BIsu nešto promjenjeno jer se trebalo napraviti da bude kompatibilan za Windows XP, mene sad zanima kako vratiti u prvobitno stanje jer želim instalirati Windows 7....ima li ko full vodič što napraviti?!puno hvala uaprijed

0 0 hvala 0
15 godina

Moguce da trebas dns-ove podesit. Najbolje ti je da nazoves SZK od svog adsl providera pa da njih pitas. To im je posao, i oni te vode korak po korak kroz to.

15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Moguce da trebas dns-ove podesit. Najbolje ti je da nazoves SZK od svog adsl providera pa da njih pitas. To im je posao, i oni te vode korak po korak kroz to.

zvao sam danas T-com službu i e znaju što je.....kao da bi trebalo sve raditi pa ezaju zašto ne mogu otvoriti ni jedu stranicu.....

15 godina

A da li ste namjestali dns ove? Ja sam sad na netu s mobom preko wlana pa mi tlaka bas puno tipkat, ali ako ne rijesis do sutra mozes mi poslati pm pa mozemo korak po korak

15 godina
neaktivan

kako znati dali su mi Dns u redu????

javit ću se ako ne uspijem..hvala

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice