Vista Ready Boost učinkovitost

poruka: 5
|
čitano: 1.707
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

imam ovaj usb veličine 1 GB. piše da podržava vista ready boost, a i probao sam na visti vidjeti da li ima tu opciju, i imao je.

s druge strane imam jedno starije računalo, riječ je o pentium 4 prescott, s.478, 1GB DDR ram, agp 1600pro.

e sad ja bi na tu konfu stavio vistu ultimate.

pošto sama konfiguracija nema više od 1GB memorije, da li bi ako se dodijeli toj konfiguraciji 1GB USB sticka u Vista Ready Boost, komp biti brži, odnosno stabilniji i da se vista može koristiti, a da ne šteka do mile volje.

komp bi trebao poslužiti za internet, audio i video, ne za obradu audio i videa, igre tipa trackmania, poker3D.

eto molim odgovor na moje pitanje, unaprijed hvala.

Intel Core 2 Quad Q9300,Corsair Dominator 2x1GB,Buffalo PC6400 2x1GB,EP35-DS3,NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB),MAXTOR STM3250310AS,Segate ST3250310AS,Chieftec 650W,DellE228WFP,Thermaltake VA8000BWS,Windows Vista SP1

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Vista Ready Boost učinkovitost

Nebi bio "brži"nego bi lakše pokretao aplikacije i uz malo optimizacije viste sa npr (Yamicsoft Vista Manager) radilo bi ok(za gore navedene operacije) ali obrati pažnju da li ti matična podržava USB 2.0 jer u protivnom ako ima 1.1 ne bi baš puno pomogao...

16 godina

u ovom slučaju trebao bi biti 'brži' (samo dio koji se kešira umjesto HDDa) ali ne i stabilniji jer je dovoljno malo lošiji kontakt na USBu.

Više možeš dobiti optimizacijom sistema, isključivanjem nekorištenih servisa itd.. jer komp onda ima manje posla, a pošto je stari CPU tu se osjeti razlika u odnosu na novije (2x/4x core...)

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina
neaktivan

Prvo provjeri usb utore(1.1 ili 2.0)   ako je jedan nemoj ni pokušavati Boost.

A tvoj dobitak na "starijem " računalu ne bi bio nikakav.Na "novijim" je dobitak max do 15% i to dizanje već Cash aplikacija koje često

koristiš a ne ubrzanje samo po sebi.To nema veze s brzinom nego samo koji programi se često koriste oni će se brže otvarati a nikakvo

ubrzanje ne postižeš same konfiguracije.Dizanje  winsa ostaje isto jer RBoost radi tek kad nešto i pohrani,znači kasnije.

Private
17 godina
neaktivan

ok, hvala vam na odgovorima. ima ima matična usb 2.0, ima čak i sata konektor za sata disk, mislim sata 1, ne znam sad koliko je to protok podataka, mislim 150MB/s. disk u pc-u i jest sata 150/mb. riječ je o Abit IC7 ploči.

Intel Core 2 Quad Q9300,Corsair Dominator 2x1GB,Buffalo PC6400 2x1GB,EP35-DS3,NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB),MAXTOR STM3250310AS,Segate ST3250310AS,Chieftec 650W,DellE228WFP,Thermaltake VA8000BWS,Windows Vista SP1

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice