Visoke temperature CPU-a s vodenim

poruka: 14
|
čitano: 1.434
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav,

danas mi se zadesio problem sa visokim temperaturama CPU-a. Dakle 3570k hladi COOLERMASTER Seidon 120V Ver.2 već nekih 4 mjeseca na ugodnih 40 C. Danas mi se odjednom par puta srušio windows i koliko sam pratio poruke bsoda, bilo je povezano za procesorom. Odjednom čujem full load od ventilatora vodenog i provjerim temperature proca oko 105 i više je bilo. Lampica od vodenog je bila uredno upaljena.

Što mi je točno radit? Možda kad se snize temperature opet upalit pc i slušat da li pumpa radi od vodenog ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam ekspert ali ovo bi bili moji savjeti:

- Ugasiti PC i pustiti da se voda u sustavu ohladi

- Provjeri da li je kontakt CPU - baza hladnjaka dobar, tj. da se tu neki vijak nije otpustio

- Provjeriti radi li pumpa. Mislim da to mozes osjetiti ako primis crijevo u ruku jer protok vode mora raditi barem minimalnu vibraciju

- Imas li negdje pregib crijeva?

- Mozda je radijator zastopan s prasinom pa ventilator ne moze otpuhati toplinu s njega?

1 0 hvala 1
17 godina
Re: Visoke temperature CPU-a s vodenim
Lion King kaže...

Nisam ekspert ali ovo bi bili moji savjeti:

- Ugasiti PC i pustiti da se voda u sustavu ohladi

- Provjeri da li je kontakt CPU - baza hladnjaka dobar, tj. da se tu neki vijak nije otpustio

- Provjeriti radi li pumpa. Mislim da to mozes osjetiti ako primis crijevo u ruku jer protok vode mora raditi barem minimalnu vibraciju

- Imas li negdje pregib crijeva?

- Mozda je radijator zastopan s prasinom pa ventilator ne moze otpuhati toplinu s njega?

Sve je to okej koliko vidim, sad je samo ostalo pitanje da li pumpa radi. A to ću provjeriti malo kasnije kada se snize temperature

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2015 11:01 (joze).
12 godina
neaktivan

Istekaj ventilator i spoji pumpu direkt negdje na napon pa poslusaj dal se cuje da zuji, i najtisa pumpa se cuje kad sama radi.

http://valid.x86.fr/14peml
17 godina
neaktivan

Provjeri za svaki slucaj razinu vode u sustavu. Mozda je negdje nekim slucajem zrak usao u njega i zbog zracnog mjehura pumpa ne moze tjerati vodu.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

A kak da provjeri razinu vode u closed loop sustavu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Upalio sam PC na 10 sekundi bez monitora tako da nisam ni gleda temp, nije bilo vibracija u crijevima ali se isto čula voda (isto tako čulo se i na početku), šta bi po tome trebalo bit da pumpa radi?

što se tiče razine vode, ja to ne mogu provjeravati jer je to zatvoren sustav hlađenja i ujedno je pri garanciji još

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Skini HWmonitor, tu možeš viditi toćne temperature i brzinu vrtnje ventova i pumpe najjednostavnije..

rope_vas
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

davno sam imao slicne simptome sa corsair h100i. fanovi rade sve djeluje ok al temperatura skace.

na kraju je bila pumpa, poslao na rma vratili mi novi i to h110i model.

probaj da vidis da li ima vibracija, kada stavis ruku na crijeva trebalo bi da osejtis vibracije pumpe.

malo je nezgodno ovako na daljinu ali vece su sanse da je problem sa pumpom ako je odjednom nasatlo tako nego da je mjehur ili nesto.

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako je na garanciji razmisli o tome da saljes na servis. Po svemu napisanom problem je u pumpi.

0 0 hvala 0
17 godina

E sad ti budi pametan šta se desilo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
joze kaže...

što se tiče razine vode, ja to ne mogu provjeravati jer je to zatvoren sustav hlađenja i ujedno je pri garanciji još

Nemas kaj kemijat, dole s tim i na garanciju!

17 godina
zagi988 kaže...
joze kaže...

Nemas kaj kemijat, dole s tim i na garanciju!

odnia bi, ali sad evo testiram ga sad kad se ohladio i drži ga ispod 28 C neko vrijeme..

17 godina
neaktivan

znaš (pssssst), zračna hlađenja nemaju pumpu a većina ih je dovoljna za ovo tvoje CPU-nalo. i jeftinija. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice