Verbatim 320 GB Store'n' go

poruka: 46
|
čitano: 11.204
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

da, jucer nije htio raditi niti naprijed niti iza na usb portovima, danas ujutro sam opet pokusao i sada radi samo iza, naprijed nece...ocito je to sto ste rekli, napon i duzina kabla...

To se ne bi smjelo događat pravim eksternim hdd-ovima, ali eto vidite da je verbatim poseban bas kao i T-šrot

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Verbatim 320 GB Store'n' go
logic kaže...
Struje al nebitno za obu rasravu.

Čini mi se da napon na USB-u bi trebao biti između nekih 4.75 i 5.25 V, max duljina usb kabla je ograničena na 5m jer poslije toga proizvođač nemože garantirat da če napon biti u drfiniranim granicama. Znači sa povečanjem duljine USB kabla opada napon na njemu.

Naravno kod eksterih diskova je veči problem struja, mislim da je max struja jednog USB porta 500mA. Zato se koriste Y kablovi jer oni mogu dovest do diska 1A i istih 5V, ali opet oni nemogu biti duži od 5m.

Znači nema veze imo ti kabal 10 cm i 2m ako ti USB nemože isporučit dosta struje uređaj neče radit.

I don't need sex, T-com fucks me every day
17 godina
neaktivan

Nije tacno u potpunosti. Duzina kabla itekako ima veze i to na istom portu koji daje isti napon i struju. Moje iskustvo je 3 2,5" i 1 3,5" disk. Na jednom moze tanki dugacki na drugom mora tanki kratki a na trecem mora y kabel. Isti port ista struja isti napon. Svaki usb port bi trebao davati 500 mA i 5 V i kontroler i daje ali kad je port direktno na ploci nema gubitaka a kad je na kucistu onda je povezan tankim zicicama i na taj nacin portovi na kucistu ne dobijaju a samim tim i ne daju dovoljno napona i struje za normalan rad diskova. Sa tim imaju problema pogotovo stariji diskovi.  Al nebitno, razumijemo se. Samo da napomene da ovaj disk o kome je rijec meni uredno radi i nikad problema nisam imao sa tankim i pola metra dugackim kabelom i pokazao se dosta fleksibilan i malen potrosac.

:)
15 godina
neaktivan

jedno od mana istosmjerne struje......gubitci na svakom milimetru.

Dont bug me!

0 0 hvala 0
16 godina

Meni će ovaj tjedan poslati poštom novi verbatim disk, sada me zanima gdje ima za kupiti taj Y kabel?

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dovoljan ti je kabel sto dodje uz njega. Radi na svm ovijim racunarma i uglavnom nije problem do kabela i diska vec do nekvalitetnih kucista kojii na prednje USB konektore dovode signal i struju preko zicica tankih kao dlaka. Pucaj ga pozadi u plocu i nemas problema. Imam taj disk i govorim ti iz iskustva jer sam ga kopcao na nekoliko desetina kompova. 

16 godina

Da, vjerojatno imaš pravo, moje kućište je iz davne 2003/04 god, poslije sam samo kupio novije komponente, bla bla......... znači da ga spojim iza (direktno na matičnu) ?, ja sam ga uvijek spajao naprijed (na kućištu)

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vjerovatno ce raditi jer st su diskovi noviji traze manje struje pa ce vjerovatno raditi. Ja se ne sjeca da mi je taj konkretno otkazao poslusnost. 

16 godina

Danas mi vratili disk (nisu ga zamjenili, vratili su mi isti koji sam i imao)...... no ima jedna "čudna stvar", nekoliko dobrih vijesti i jedna loša vijest...

Prvo loša, ne vidim si disk u "My Computer".............

Dobre vijesti, kada priključim disk na komp čuje se onaj zvuk kada se spoji neki USB uređaj, upaljena je plava ledica, hard se grije što znači da funkcionira, vidim si disk u "Device Manager", ....... to je sve dobra vijest jer prije ništa od ovoga nije radilo, osim plave ledice......

A sada jedna čudna vijest, kada ga tek spojim, instaliraju se driveri, a meni piše ovo: "SAMSUNG HM320II USB Device"

WTF kakve veze Samsung ima s ovim ? ? ?, ako trebaju slike stavit ću........ treba mi help, što da radim sada?

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 16:49 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
lovac82 kaže...

Danas mi vratili disk (nisu ga zamjenili, vratili su mi isti koji sam i imao)...... no ima jedna "čudna stvar", nekoliko dobrih vijesti i jedna loša vijest...

Prvo loša, ne vidim si disk u "My Computer".............

Dobre vijesti, kada priključim disk na komp čuje se onaj zvuk kada se spoji neki USB uređaj, upaljena je plava ledica, hard se grije što znači da funkcionira, vidim si disk u "Device Manager", ....... to je sve dobra vijest jer prije ništa od ovoga nije radilo, osim plave ledice......

A sada jedna čudna vijest, kada ga tek spojim, instaliraju se driveri, a meni piše ovo: "SAMSUNG HM320II USB Device"

WTF kakve veze Samsung ima s ovim ? ? ?, ako trebaju slike stavit ću........ treba mi help, što da radim sada?

U tim Verbatim kucistima su Samsung 2.5 Sata diskovi da normalno nema Verbatim svojih diskova uopce.Cool Ali je problem kaj Verbatim stavlja losu elektroniku u svoja kucista, pa imas problema prek glave kojih sa kvalitetnim USB-Sata kontrolerom uopce nema ali on kosta duplo vise od šrot kineskog normalno koji se vecinom nalazi u tom Verbatim kucistu.Nevinašce

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 16:57 (rambox).
16 godina

Čitam malo po stranim forumima........ imaju iste probleme (sve im hoće samo ga ne vide u My Computer), ugl kažu da je rješenje formatirati disk ili mu dati neko drugo slovo (D:, C:, E:,)....

hmmm, probat ću nešto pa javim....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja imam ext. Verbatim 250 GB (isto T-com) i zna mi se sam paliti i gasiti na PC-u. Moram nekoliko puta uštekati i ištekati iz stražnjeg USB porta da "primi". Kad ga uključim na DVD linijski player nema taj problem. U svakom slučaju ga sad koristim kao spremnik filmova, nikako kao arhivu važnih stvari. Nepouzdan je.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Izgleda da dečki sa toms hardveraja imaju pravo, otvorio sam Disk Managment (ako se ne varam) i ovo mi piše, hvala Isusu....... valjda nije sjeban, sad ću ga formatirati

Verbatim Verbatim
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Micek kaže...

Ja imam ext. Verbatim 250 GB (isto T-com) i zna mi se sam paliti i gasiti na PC-u. Moram nekoliko puta uštekati i ištekati iz stražnjeg USB porta da "primi". Kad ga uključim na DVD linijski player nema taj problem. U svakom slučaju ga sad koristim kao spremnik filmova, nikako kao arhivu važnih stvari. Nepouzdan je.

Disk nije nepouzdan nego elektronika u kucistu, to su dva razlicita pojma tu je kuciste od plastike pa onda elektronika na koju se disk spaja pa tek onda disk.Nevinašce  Oni koji su izvadili disk van iz kucista i spojili ga na Sata u komp nemaju nikakvih problema radi ko sat.Cool

17 godina
neaktivan

Ja ocigledno imam puno srece jer meni i u kucistu radi kao sat.

15 godina
protjeran
Meni dolazi također od T-Koma još malo, što mislite koliko bih mogao dobiti za njega max preko oglasnika?
Dinamo živi vječno

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice