Ventilator na laptopu ne radi

poruka: 7
|
čitano: 18.000
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ventilator na laptopu ne radi

Jucer normalno upalih laptop i odo odigrat jednu partiju League of Legendsa kad ono ja shvatim da se vent ne cuje inace buci kao traktor.Odem pogledat temperature kaad ono 90C+.Odma gasim LoL(jos da mi ban uvale bio bi najsretniji), ali 100C je vec bila temp, laptop se ugasio i ostavio sam ga malo da ohladi.Poslije sam ga upalio odma trknuo do BIOSA i smanjio frekveciju proca i ugasio jednu jezgu(neznam koliko to utjece ali neka).Sada upravo na tom laptopu ovo pišem i za neko cudo temperature su manje sada bez venta nego kada su bile sa ventom sada temp stoji na max 60C.Jest da ne mogu igrati nista ali bar radi. :)Također se znatno smanjila temperatura chipseta prije 70C sada 34-40C

Sta mi je tu za ucinit?Odnjet na servis i da mi recu da treba uzet novi PC ili?

Sada mislim uzet ovo ako nebude spasa:

Asrock 990FX EX3

AMD Phenom II X4 965BE

DDR3 4GB 2X4GB Corsair Venegenace , 1600MHZ

MSI R7850 Twin Frozr OC 2GB GDDR5 256bit

HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1TB 7200 rpm 32MB

NAPAJANJE OZC ModXStream PRO 600W

Stanje sada :) Stanje sada :)
ivek
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2012 9:36 (IVOX).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ventilator na lapropu ne radi
ako ti ventilator na laptopu ne radi dok je isti pokrenut...ukoliko se elise ventilatora na poleđini vide, uzmi čačkalicu gurni ju kroz plastični otvor kućišta i probaj pokrenuti ventilator (možda je samo zablokiran)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Ventilator na laptopu ne radi

Aj hvala pokusati cu, da ne radi dok je laptop upaljen, elise se jednostavno vide da stoje ukopane

EDIT:Neuspjelo :/

ivek
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2012 9:36 (IVOX).
14 godina
Mozda se nakupilo prasine? pa blokira da se vrti?
Probaj u servis rec da ti ga ociste i paste promjene...
a ova konfa kaj si napiso je ok.
13 godina
neaktivan
Naime, ja sam imao isti problem. Imam MacBook (a pošto je komoletno kučište od aluminija) zagrijao se na 100 C i onda se upalio safe shutdown i ugasio ga. Pustio sam ga da se ohladi, a onda sam ga opet upalio. Opet nije radio ventilator. Otvorio sam ga, i bome sam imao što vidjeti. Ventilator je bio čitav, ali žica koja ga napaja je bila s p r ž e n a. Promijenio sam žicu, sve vratio, i danas sve radi odlično. No, opet, tvoj problem se može skrivati u BIOSu.
Hacking isnt a crime. It's a lifestyle.
15 godina
neaktivan
Sistem7 kaže...
Naime, ja sam imao isti problem. Imam MacBook (a pošto je komoletno kučište od aluminija) zagrijao se na 100 C i onda se upalio safe shutdown i ugasio ga. Pustio sam ga da se ohladi, a onda sam ga opet upalio. Opet nije radio ventilator. Otvorio sam ga, i bome sam imao što vidjeti. Ventilator je bio čitav, ali žica koja ga napaja je bila s p r ž e n a. Promijenio sam žicu, sve vratio, i danas sve radi odlično. No, opet, tvoj problem se može skrivati u BIOSu.

njemu je otišao ventirator kao tebi, neka ga zamijeni samo.

15 godina
neaktivan
Ventilator na lapropu ne radi

Vjerovatno cu sada i uzeti novi PC ova sto sam napiso, ovaj laptop mi ima vec 4god i jako je spor za sadasnju uborabu.Poslat cu ga na servis pa ako ga poprave dobro on sada radi sve ali bez venta :)

ivek

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice