Imam problem sa USB FLASH DRIVE (KINGSTON 1 GB) kada ga pokušajem da formatiran neprestalno izbacuje The Disk is Write Protection, dali se netko već susreo sa ovim problemom i kako da ga rješim ?
USB Problemi - The Disk is Write Protection
- poruka: 51
- |
- čitano: 79.282
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Probaj ga formatirati iz dosa . Možda imaš na njemu skrivene programe koji se automatski pokrenu pa mu windowsi nedaju formatiranje, a možda je i neispravan. Imao sam mušterije koje su takve probleme imali sa memorijskim karticama za mobitele i fotiče.
LAP-HP 6710s, 15,4“, C2D T7300 2,0ghz, Intel X3100 384mb, Samsung 2x1gb ddr2,667, Toshiba 120gb
POCKET PC-HP Ipaq rx5700, Samsung 400mhz, 1gb flash ROM, 64mb ram, Wm5, Gps, Bluetooth, SD/MMC
Pokušane su razne solucije formatiranja od drugog comp-a, dosa, Command Prompt ....... ali ne ide
pogledaj da li ima na sticku "lock" polugicu. Ona ti zaključava ili otključava stick. To sam ja imao na kingmax-u.
Ne nema model je Kingston DT Mini Fun http://www.kingston.com/flash/dt_mf.asp
A par slika i word dokumenti disk je formatiran pa onda kopiran ovaj sadržaj koji je na njemu tak da nekih drugih aplikacija nema.
To je onaj kaj izgleda kao lego kockica, a boja označava kapacitet. Ja sam ih prodao 1000 niti jedna raklamacija. Pokvaren je i nosi ga na servis ako ti se isplati, ako je prošlo manje od 7 dana od kako si ga kupio odnesi ga tam gdje si ga kupio. 7 dana je rok u kojem trgovac mora zamijeniti robu.
LAP-HP 6710s, 15,4“, C2D T7300 2,0ghz, Intel X3100 384mb, Samsung 2x1gb ddr2,667, Toshiba 120gb
POCKET PC-HP Ipaq rx5700, Samsung 400mhz, 1gb flash ROM, 64mb ram, Wm5, Gps, Bluetooth, SD/MMC
Čekaj.Jel si ga Formatirao do sada?Barem jednom?
Ili ti se na ugnjezdio virus na usb stick ili ti se pokvario stick
Isti problem sam ja imao sa svojim USB-om (nije Kingston). Ja sam to riješio ovako:
1. Odi u Computer Managment (My Computer-desni klik-manage) - disk menagment pa probaj formatirat
2. Ako to ne uspije odi na stranicu proizvođača ( u 99.9% slučajeva imaju neki programčić za formatiranje memorija)
Kao što kaže, ne smiješ pisati na njega.
Ja imam isti problem ali ne znam kako da ga riješim.Ne mogu nis copyrat niti na mob niti na usb.Na usb nemam lock!
ako ništa ne pomogne možda ovo pomogne
http://www.quickonlinetips.com/archives/2005/08/fix-format-usb-flash-drives/
bok!!!
i ja imam isti problem sa svojim usb stikom
nemogu ga formatirat ni u dosu ni u windowsima
ilma li tko kakvu ideju
stik je imation 16 gb
hvala
pozdrav
da to je taj model samo što je moj crveni
pozdrav
Probaj ovako.Odi u control panel-administrative tools-disk management.Desni klik na particiju od usb diska i obrisi je ako mozes.Ako ti kaze da je zauzeta ili sto vec ignoriraj to i klikni ok ili yes.Opet klikni na usb disk i odaberi format.
nemogu kliknut delit jer su mi opcije isključene kad odaberem particiju sa stika
Probaj ovako.
Restartaj komp i udji u safe mode (tipkaj po F8).Klikni na start tipku,odaberi RUN i upisi CMD.Kad ti se otvori prozorcic upisi format ? (? je slovo koje je dodijeljeno tvom sticku npr format E) i stisni enter.Kad zavrsi rebotaj komp normalno i vidi dal radi.
prijatelju ništa ni tako
uvijek vrite protected
pozdrav
Ja cu lagano u krevet jer jedva gledam.Vidjet cu ti sutra dopodne za jos neko rjesenje ako nadjem pa ti posaljem poruku na PP.Moze?
ok pozdrav
Evo nasao sam nesto pa probaj s time.
Kopiraj ovo ispod u notepad.Spremi kao ALL FILES.Za ime odaberi EnableUSBWrite.reg
Pazi da upises ekstenziju .reg
Kad si snimio to desni klik na taj registarski kljuc i odaberi MERGE.To bi trebalo pomoci.
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies]
"WriteProtect"=dword:00000000
Pogledaj slike u prilogu ako ti nije nesto jasno.
Probaj sa ovi programom: http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=197