Uporaba CPU-a 100 % Mirovanje

poruka: 28
|
čitano: 9.358
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi !

Specifikacije računala imate na slici jedino nema od grafe a grafa je radeon 9200 series 256mb
Vjeruujem da slike govore tisuću riječi !

Znači počelo se dešavati da cpu uporaba se penje na punih 100 % , pa čak i kada je u fazi mirovanja

Glazbu na internetu ni nepomišljam više slušati jel me počelo {#} stalno zastajkivanje , prekidanje 

razumijem da mi je pc loš
i da nemogu izvući dušu iz njega ali mogu bar dvije tri sitne stvari raditi u isto vrijeme to vjerujem

dajte savjete šta , kako , što ga toliko opterećuje Zahvaljujem {#} 

s1 s1
s2 s2
s3 s3
Dany
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ocisti ga sa CCleanerom i nekim antivirusnim programom...Mozda ti se nes ubrza.. Inace ako ga koristis samo za surfanje i slicno onda bi mozda bilo korisno da probas sa nekom distrom linuxa....
Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.

0 6 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Uporaba CPU-a 100 % Mirovanje
Batihno kaže...

Pozdrav ljudi !

Specifikacije računala imate na slici jedino nema od grafe a grafa je radeon 9200 series 256mb
Vjeruujem da slike govore tisuću riječi !

Znači počelo se dešavati da cpu uporaba se penje na punih 100 % , pa čak i kada je u fazi mirovanja

Glazbu na internetu ni nepomišljam više slušati jel me počelo {#} stalno zastajkivanje , prekidanje 

razumijem da mi je pc loš
i da nemogu izvući dušu iz njega ali mogu bar dvije tri sitne stvari raditi u isto vrijeme to vjerujem

dajte savjete šta , kako , što ga toliko opterećuje Zahvaljujem {#} 

pa na slici sto si postao chrome internet preglednik ti je zakucan na 100% ocigledno s nijm nekaj ne valja! uninstal doticnog pa probaj s nekim drugim int.preglednikom pa javi rezultate!LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
13 godina
neaktivan

evo mene nazad

postat ću neke slike s ccleanerom

šta da ja vamo radim u ccleaneru sta da maknem iz procesa sta da ostavim sav sam tek sad ozbezumit post za neke 2 min

Dany
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo slike pa me ma,lo uputite hvala..sta da ukljucim sta da ostavim

ovo vip to je stick od interneta..vjerovatno znate pa da vam nepričam 

pokušat ću sutra ili radans rušit sustav pa ga ponovo dizat

pa vam se javim s novim informacijama

pokušat ću također staviti novije drivere od proca i grafe ako bi sta pomoglo takoder javim Hvala!

pa vam ima miliun fajlova a pola ih neam na pc-u pa vam ima miliun fajlova a pola ih neam na pc-u
Dany
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pokušaj vidjeti što se to sa Chromeom događa. Takvo ponašanje nije normalno. Ako ti odmah čisti browser nakon startupa toliko nagazi procesor, vidi koji su plugini aktivini možda neki od njih radi sranja. Da ti se neko malware smeće nije nakačilo i slično. Malo proskenirati sustav nekim antivirusom ne bi bilo na odmet. Možda i izbrisati cijeli chromeov profil i napraviti novi (to ako ovo prethodno ne upali).

Nije ti stvar u hardveru sigurno, jer sam ja na nekoliko usporedivih (pa i starijih) računala isprobavao razne browsere i takvih nebuloza nije bilo.

U ekstremnom slučaju ti ne gine promjena browsera iako to ne preporučam. Radije pronađi i otkloni problem.

What Andy giveth, Bill taketh away.
13 godina
neaktivan

koji ti antivirus preporučavas ovako

Budala na kvadrat
13 godina
neaktivan

mozda avast?? jer sam njega vec koristio

Budala na kvadrat
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Prvo ti obriši Chrome. U potpunosti.

Prije toga možeš instalirati Operu da imaš dok ne riješiš problem.

Ili IE, svejedno.

Nakon uninstalla Chromea restartaj kompjuter.

Onda sve skeniraj MBamom te nakon ponovnog restarta pokreni CCleaner.

Zatim besplatnim Avastom to sve skeniraj, a sudeći iz tvog zadnjeg predzadnjeg posta, nemaš niti jedan AV.

Nakon skena Avastom, restart kompjutera i još jedno čišćenje CCleanerom te Fix Registrya(iz crap cleanera).

Onda ponovno instaliraj Chrome i pogasi sve addonove.

Ako ne bude problema pali addonove jedan po jedan i gledaj usage.

Ako i dalje bude problem prije paljenja addonova, promijeni browser.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 17:23 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

mbamom??

Budala na kvadrat
14 godina
neaktivan

MalwareBytesAntiMalware

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo ovako kada sam instaliro ovaj program koji si mi poslo za malwer i antyspiwer jednostavno mi se comp zmrzooo do kraja ali evo trenutno koristim emsisoft i mogu rec da sam trenutno jako zadovoljan trenutno je na 77 % ii naso je worms generic 66456 (B) , trojan 652144 (B) i spyware 22121 (B) pa cu vidit oce još sta izbacit zasad samo to {#} 

trenutno je jos na c:/ disku uskoro krece na D:/

nadam se da je to to ali ko ce ga znati

ii evo za sada neko cudo cpu usage mi ladano pada na 50 % i stoji na 57% javim vam ostale info  

Budala na kvadrat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Batihno kaže...

evo ovako kada sam instaliro ovaj program koji si mi poslo za malwer i antyspiwer jednostavno mi se comp zmrzooo do kraja ali evo trenutno koristim emsisoft i mogu rec da sam trenutno jako zadovoljan trenutno je na 77 % ii naso je worms generic 66456 (B) , trojan 652144 (B) i spyware 22121 (B) pa cu vidit oce još sta izbacit zasad samo to {#} 

trenutno je jos na c:/ disku uskoro krece na D:/

nadam se da je to to ali ko ce ga znati

ii evo za sada neko cudo cpu usage mi ladano pada na 50 % i stoji na 57% javim vam ostale info  

ocigledno ti je vrijeme za novu instalaciju windowsa...{#}LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
13 godina
neaktivan

Evo ovako Emsisoft je zavrsio i znaci samo su ova tri navedena bila "datoteka visokog rizika" no on mi je preporučio brisanje što sam ja učinio 

onda resetiro komp pa pokrenuo avast i opet znači detaljno skeniro sa njim također našo neke tri zaražene datoteke ali nekog sasvim drugog "imena"

i opet sam tamo odabro opciju brisanje znači nisam ih (spakovo) u karantenu, počistio ccleanerom prije skeniranja sa emsisoftom pa ugasio komp opet upalio opet cclenerom i onda instaliro avast i iopet ccleaner i onda kada je zavrsilo skeniranje ponovo upalio i opet ccleanerom iii sad sam osto bez  {#}

ii opet resetiro komp ponovo upalio kad ono opet full cpu usage

ee sada sam tek osto bez teksta , šta da sad rušim detaljno sustav ili ??

jer trenutno mislim da mi je to najbolje

ako još što imate na umu recite

ako ne sutra rušim i dižem ponovo OS pa valjda nece me onda vuc za živce

još jednom Hvala! 

Budala na kvadrat
13 godina
neaktivan

vidio ovo nesta potpuno zanimljivo sad mi je zakucana i opera al to mogućeeeee

Budala na kvadrat
17 godina
Batihno kaže...

Itekako je moguče da bez greške,Nevinašce tvoj glavni problem je preslabi jednojezgreni te čokljavi P4 procesor. Taj procesor je danas jednostavno preslab to sigurno, zapravo on je bio preslab još prije pet godina jer jednojezgreni P4 brzo dotuku klasične Flash reklame/ili video na Internetu pa i malo teži Antivirus na Windowsima.Cool

Za sad prvo obavezno instaliraj AdblockPlus, to če oslobodit procesor od posla da se ne muči i nateže s tolkim reklamama kaj drugo.Normalno od reinstalacije Windowsa ne bi bilo nikakve koristi, jednostavno treba u Windowsima koristit one programe koji previše ne opterečuju taj kilavi i slab procesor tek onda bude ok. {#}

https://adblockplus.org

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.9.2013 0:51 (rambox).
15 godina
neaktivan
Batihno kaže...

Stani na loptu.

Jel procesor na 100% kada se u browseru ne prikazuje nikakva stranica? Ako je u pitanju je problem.

Ako je procesor na 100% kada otvoriš neku stranicu, e pa buraz imaš prastar komp. Flash (vjerojatno) ti ga ubija. Što si očekivao?

14 godina
neaktivan

Ma CPU je star i slabasan a i to instaliranje "emsisoft", "super computer security motherf***" i ostalih chunga lunga "sigurnosnih" programa ne pomaze nikako. Takav PC je mogao da se nosi sa browserima i antivirusima prije par godina, danas vise ne moze.

Uglavnom, najbolji i najmudriji savjet ti je neko vec dao - predji na neku distribuciju Linuxa ako se ne igras na toj masini, ja imam jednu skoro identicnu u kuci i ostavio sam upravo da se gosti posluze kad hoce provjeriti nesto na netu i slicno, bio je XP do prije par mjeseci i imao sam upravo takve probleme (XP+Chrome+antivirus=100%, star hardver, malo RAM-a, sta je tu je) onda sam uzeo da isprobam Peppermint 3 i od tad je potpuno ok za koristenje. Mozes ti to da cistis i formatiras do mile volje, opet ce to biti jednojezgreni Celeroncic koji jednostavno nema snage da se "bori" sa aktuelnim softverom.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije ni linux čarobni metak. Neće učiniti da ima više radne memorije, niti će njegov procesor učiniti bržim. Jedino što će ukloniti potrebu za antivirusom i strah od malwarea. Flash će mu ubiti procesor i na linuxu (štoviše, još će ga više flash zajebat na linuxu).

13 godina
neaktivan

aa sta da ti kazem kuzim i ja da je star ,ali još čudnije od svega toga nedavno sam dizo vindovse frendu na pentium III 933MHz , 512 rama i na nekoj g-force mislim da je 400 ili 480 mx 64mb i da je taj komp bolji od moga trenutnoooo pa ne vjerujem da je to mogućeeeee!!!! {#}

Budala na kvadrat
13 godina
neaktivan

aaa vidim da spominjete i igre kad smo kod njih igram CoD 2 mp
ii ostale vecinom strategie nesto poput age of empires III 

ali stao sam i sa tim dok ne sredim ovo s cpu-om

Kako da saznam ime proca??
da vidim dali imam zadnje drivere i to :D 

Budala na kvadrat
15 godina
neaktivan
Batihno kaže...

aa sta da ti kazem kuzim i ja da je star ,ali još čudnije od svega toga nedavno sam dizo vindovse frendu na pentium III 933MHz , 512 rama i na nekoj g-force mislim da je 400 ili 480 mx 64mb i da je taj komp bolji od moga trenutnoooo pa ne vjerujem da je to mogućeeeee!!!! {#}

1. RAM je tu nebitan, jer tebe procesor muči.

2. Tvoja radeonka nije baš nešto jača od frendove geforceice, i isto tako potpuno je nebitna u ovoj priči.

3. Nebitno je koji procesor tvoj frend ima jer on nema malware i tko zna kakvih još problema pa mu radi pravilno. Sigurno i tvom frendu procesor umire kada otvori neki flash sadržaj.

I opet nisi odgovorio na pitanje. Događa li ti se to kada browser ne prikazuje nikakav sadržaj (prazni tabvi ili defaultni homepage) ili kada otvoriš neku stranicu?

13 godina
neaktivan

Da događa se čim otvorim browser pa se smiri na 30 % pa kad krenem pisat eto ti opet evo ii tebi dok vamo pisem post skopci svaki 5 sek na 100 % sta da ti vise kazem ma bit ce red uzet cekicak i polagano ga {#} 

Budala na kvadrat
12 godina
neaktivan

Ja imam slabiji racunar od tvog celeron 420 @ 1.6 ghz i nemam problema s flashom nit s bilo cim drugim. Nisam skuzio jesi li reinstalirao sistem,  ako ti se to desava poslije reinstala vjerovatno ti novi pc ne gine.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.9.2013 15:47 (six_paths_of_pain).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Daj prvo ti probaj reinstalirat browsere (pocevsi od chromea), flash, javu i jos koji plugin ako imas pa tek onda reinstaliraj winse/razbijaj/kupuj. Skini prvo najnovije verzije browsera, flasha i jave (firefox i chrome i operu), uninstaliraj stare browsere i flash/javu, restartaj pc pa instaliraj nove. Javi rezultate nakon toga.

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

ima san i ja isti problem cpu je bio full popunjen u stanju mirovanja i proba san resetirat i sve nije nista pomoglu onda san reinstalira Windows i pomoglo je normalno je bilo u stanju mirovanja 0 % i sve oke pa mozes probat to kao zadnja opcija

:D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Autorov najveći problem je ne znanje obavljanja pravile dijagnostike. I što onda savjetovati takvoj osobi? Neovisno o tome koliko je možda problem jednostavan za otkloniti, sâm šum komunikacije i objašnjavanja preko foruma uzima danak. Koliko je nerazumno savjetovati reinstalaciju operacijskog sustava u takvom slučaju?

13 godina
neaktivan

Od svega vamo navedenoga programa i svega ostaloga jednostavno je palo u vodu {#}

Nije pomogo ni Avast ni antimalwer programi ja sam sve očistio i ponovo pokrenem pc i skeniram opet i dobijem sve iste podatke 

ali zato mi je bitdefender odradio i nadoknadio sve to cpu mi i za vrijeme slušanja glazbe na netu 0%  

Ugl problem riješen i iznenadio sam se s programom hvala na svemu dečki :) 

Budala na kvadrat
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice