Poz. svima Imam plocu M2N-E SLI i imam na njoj dual core 2.3 ghz AMD socket mi je AM2 , planirao sam kupiti sebi Triple Core 2.1 ! Pa me sad zanima koliko je triple core bolji od dual core ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da ti to ne ide u kombinaciju jer je AM2 ploča i možeš samo dual core procesore staviti i to Athlon62x2 dual core. i AMD procesor.
Moze ici triple core na am2 , smao me zanima kolik je jaci .poz
Pa daj mi reci koji i pogledaj specifikaciju AM2 ploče , može na AM2+ ali na AM2 nisam našao ni jedan u popisu procesora.
Ako je to ova ploča koju ti imaš http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2NE_SLI/#download, ona NE podržava triple core ni quad core procesore koji su svi AM2+ socket a tvoja matična ih ne podržava, imaš CPU Support list pa se uvjeri i sam !
Aha vazi , ali oce li mi iko reci kolika je razlika u jacini procesora izmedju dual i triple > ? to mi je potrebno socket je nebitan .poz
Znaci jaci je triple core :)
zanima me koliko je jaci triple core od dual core ?
zanima me koliko je jaci triple core od dual core ?
Tocno za taj jedan core kolika je razlika medju njima :)
a mhz kes i to jel ima tu razlike ?
Lik trola ali ono naveliko, tamo ima jednu temu gdje je on kao modificirao kuciste a tu sad ne zna koja je razlika izmedju dual i triple core procesora.
Iduce ce mu pitanje biti jel moze procesor raditi brze ako ga usteka direktno na 230V.
Evo ti Athlon II x3 vs Athlon II x2 na istom radnom taktu:
http://www.anandtech.com/bench/Product/202?vs=190
Recimo da imaš 2 zadatka za obaviti u isto vrijeme; jedan recimo 40s traje, drugi 30s.
Na x3 bi se odradilo jedna jezgra 40s, jedna jezgra 30s (i 10s stajala idle) i jedna jezgra cijelo vrijeme ništa. Ukupno vrijeme 40s.
Na x2 bi se odradilo jedna jezgra 40s, druga jezgra 30s (i 10s stajala idle). Ukupno vrijeme 40s.
Recimo da imaš 3 zadatka za obaviti u isto vrijeme; jedan recimo 50s traje, drugi 40s, treći 30s.
Na x3 bi se odradilo jedna jezgra 50s, jedna jezgra 40s (i 10s stajala idle) i jedna jezgra 30s (i 20s stajala idle). Ukupno vrijeme 50s
Na x2 bi se odradilo jedna jezgra 50s (i 20s stajala idle), druga jezgra 70s (izvrši 40s i pošto ima još 1 zadatak za obaviti izvrši i njega dakle još 30s). Ukupno vrijeme 70s.
Kužiš sada razliku?
Znam ja vrlo dobro koja je razlika ali zelim da cujem druga misljenja
A što želiš čuti ako već znaš? To uopće nije jednostavan odgovor i forumaši ti mogu dati samo svoja iskustva sa određenim aplikacijama. Uglavnom će ti multithreaded aplikacije koje stvaraju još barem 2 worker threada raditi brže na trojezgrenom procesoru. Aplikacije se razlikuju, zapitaj se što ćeš sve sa tim računalom raditi (aplikacije) pa ćeš znati koliko ćeš koristi imati od jedne jezgre više.