Ovo bas i nije neki problem,nego čisto frustracija,jednostavno me iritira do bola.Naime,malo (mislim da je malo) sam opsjednut temperaturama komponenti,i kad god sjedim za PCem a ne vrtim film ili igru everest mi je otvoren i stalno pratim tem,iako su najnormalnije,ali jednostavno nemogu da ih ne pratim...(konfa je P5K-SE,E8400,9800GT,ANTEC NSK6580, midi tower,nista clockano),Temp su bile oko 37C CPU i 40GPU (idile u XPu),kad sam prešao na vistu porasle su na 46-48C za CPU i 45C GPU,ok,to nisu neke velike temp,ali jbg,meni smetaju (nemam pojma zašto).I nešto sam kopao po starom PCu i skužio da imam unutra 80mm vent koji mogu iskoristiti,pa sam ga skinuo i montirao na bočnu stranu da puše unutra.Iako sam očekivao nekakvo poboljšanje razlika je bila jadnih 1-2C,ali ajde bolje išta nego ništa (vent je nečujan tako da ne smeta,a meni buka baš i ne smeta kad radim za PCem pošto uvjek svira nešto).Ali danas mi padne na pamet da skinem taj 80mm vent sa bočne stranice i stavim na prednju stranu i da upuhuje zrak u kučište,usput sam i onaj regulator brzine 120mm venta na stražnjoj strani postavio tako da ga mogu bez otvaranje stranice prebacivati (kad spavam stavljam ga na minimum tako da se PC uopče ne čuje,inače je na max) i sve to uz punoo zahebancije i improvizacije složim (inače kučište na prednjoj strani ima 2 slota za 92mm venta,ali jbg,ja sam ubacio ovaj koji je bio prirucimi to na gornji slot jer tako je ipak bliži CPU jer mi je on najtopliji), pokrenem PC i na veliko olakšanje sve uredno radi.(veliko jer dosada skoro da ništa i nisam dirao po unutrašnjosti PCa ikada).I ostavim tako malo PC da radi pa bacim oko na temperature,i sad ipak velika razlika u temperaturama,CPU je hladniji za mene velikih 6C tako da radi na 42C idile (soba je jako topla,inače mislim da ti procevi idu i na nižim tem bez problema) i jednostavno sam happy.I odmah razmišljam o nabavi dva 92mm venta da ih postavim na te prednje slotove.E sad,kuzim da otkud razlika tih 6C jer ipak sada upuhujem svjež zrak unutra, i sve je to super,ali spremam se za spavanje i smanjim onaj 120mm fan straga na minimum tako da je gotovo nečujan i neometa spavanje,ali čekam 10 minuta da provjerim temp da vidim koliko če se penjati temperature.očekujem porast cca 10C,ipak je to 120mm fan koji ispuhuje vruč zrak van...ali ovo me zbunilo i isfrustriralo,jednostavno mi je nelogično,čak sam skinuo još jedan program za mjerenje temp jer mi baš nejde u glavu (opet isto pokazuje,i everest ultimate i realtemp 2.60) da skoro pa gašenje 120mm fana dovodi do porasta temperature od 1C,da jednog celzijevog stupnja...ok,raspored i usis/ispuh igraju ulogu,ali da jedan 80mm fan dobro smješten izbacuje zvijer od 120mm iz igre?Kažem zvijer jer taj 120mm na max stvarno ispuhuje tornado van kučišta,dok ovaj 80mm skoro da i ne stvara strujanje zraka...WTF?
EDIT: Isprike na "knjizi od posta" ali stvarno me iznerviralo ovo...