TakeMS 8GB USB problem

poruka: 10
|
čitano: 12.673
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
TakeMS 8GB USB problem

kad stavim USB u komp, windows zahtijeva da ga formatiram prije nego što ga mogu upotrijebiti... problem je u tome što kad stavim format na bilo koju opciju, izbaci se error "windows was unable to complete the format"... istu stvar mi izbacuje i kad ga pokušam formatirati na laptopu... kad pokušam ući u njega na my computer onda samo jednostavno izbaci "E:/ is not accessibile" ili na drugom kompu kaže "please insert a disc into (E:)"...

ikakva ideja u čemu je problem???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: TakeMS 8GB USB problem

Pokušaj Linux-om (Ubuntu ili Mint).

pozdrav!

13 godina
protjeran
TakeMS 8GB USB problem

..takve ja imam probleme sa silicon powerom 8GB vec dvije godine.

nesto u startu nije bilo s elektronikom u redu i stalno me zaj****

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

0 0 hvala 0
15 godina
Budokai kaže...

..takve ja imam probleme sa silicon powerom 8GB vec dvije godine.

nesto u startu nije bilo s elektronikom u redu i stalno me zaj****

Jesi li pokušao sa HDD Low Level Format Tool?

13 godina
TakeMS 8GB USB problem

evo riješio sam problem...

dok sam malo istraživao vidio sam da se mnogo ljudi suočava s takvim problemom na USB stickovima...

ovaj da tako kažem error se pojavljuje zbog toga što se iz nekog misterioznog razloga izbriše particija na USB pa ga windowsi nemogu prepoznati (to vam je isto kao da izbrišete D particiju na svom hard disku i pokušavate ponovo ući u nju bez da kreirate novu).

ako imate ovaj problem riješiti ćete ga tako da stavite USB u komp... desni kilk na "my computer"...."manage"...u nadolazećem prozoru s desne strane kliknite "disk management"... tad će vam izlistati vaše hard particije dvdromovi i USB... desni klik na USB i create new partition i onda samo pratite wizard i to je to... samo da napomenem da će vam wizard formatirati cijeli USB pa ćete izgubiti podatke {#} ali USB će ponovo raditi {#}

više na:

http://www.techsupportforum.com/forums/f149/cant-format-usb-stick-209475.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 23:46 (sylar951).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...
Jesi li pokušao sa HDD Low Level Format Tool?

hvala, nisam probat cu veceras {#}

EDIT:

probao i samo mi pretvori u RAW format sva cetiri sticka i dva vanjska harda.

uopce ne moze napraviti Fat 32 ni NTFS {#}

poslije procesa formatiranja ih vidim u windowsima al cim ih pokrenem windowsi traze format jer ne prepoznaju RAW formatiranje.

sylar951 kaže...

evo riješio sam problem...

dok sam malo istraživao vidio sam da se mnogo ljudi suočava s takvim problemom na USB stickovima...

ovaj da tako kažem error se pojavljuje zbog toga što se iz nekog misterioznog razloga izbriše particija na USB pa ga windowsi nemogu prepoznati (to vam je isto kao da izbrišete D particiju na svom hard disku i pokušavate ponovo ući u nju bez da kreirate novu).

ako imate ovaj problem riješiti ćete ga tako da stavite USB u komp... desni kilk na "my computer"...."manage"...u nadolazećem prozoru s desne strane kliknite "disk management"... tad će vam izlistati vaše hard particije dvdromovi i USB... desni klik na USB i create new partition i onda samo pratite wizard i to je to... samo da napomenem da će vam wizard formatirati cijeli USB pa ćete izgubiti podatke {#} ali USB će ponovo raditi {#}

više na:

http://www.techsupportforum.com/forums/f149/cant-format-usb-stick-209475.html

..ma to je stara fora (bar za neke od nas relativno starije, još od XP-a), no desit ce ti se da ubodes Stick pa ni menager nece pomoc jer ga disk menager nece uopce vidjet, nema ga {#}

nece nigdje pisat unallocated disk ;)

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 21:38 (Budokai).
13 godina
neaktivan

..ma to je stara fora (bar za neke od nas relativno starije, još od XP-a), no desit ce ti se da ubodes Stick pa ni menager nece pomoc jer ga disk menager nece uopce vidjet, nema ga {#}

nece nigdje pisat unallocated disk ;)

e upravo se ovo meni gore dogodilo;imao sam isti problem kao onaj s pocetka i sve napravio, no sada mi se dogodilo ovo sta je Budokai napisao-vise mi ga pc uopce nece naci; nema ga ni pod My computer,a ni pod Manager;NEMA ga nigdje, POMAGAJTE!!! imam winxpsp2, takems 16gb....{#}

11 godina
neaktivan
TakeMS 8GB USB problem

Isto to se i meni događa na tim TakeMS USB stickovima

ali je situacija malo kompliciranija nego što sam mislio

na GNU/Linux-u sam uz Gparted iz prva uspio napravit novu particiju (em... ne, ako se dobro sjećam prvi puta je zahtjevao i partition table pa na to ide particija)... kad sam ga izbacio iz kompa i vratio (sa ili bez unmounta, uspodstavilo se da je tako svejedno) opet isto ali ovaj put Gparted ne da novi partition table, kaže "Unrecognized disk label", pa sam izvršio ovu komandu:

sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sdc bs=1M count=3133

s tim da je dovoljno 80 za count...

i to je riješilo problem na kratko....

uspio sam ubacit novi partition table, pa novu particiju (ide sve sad i fat32 i ext4, ntfs, lvm... sve...)

iskopčam... ukopčam... bacim se s nebodera.... ne radi....

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
TakeMS 8GB USB problem

RIJEŠENOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!

Zašto se to možda događa?

moja luda teorija: prčkanje po postavkama virtualnog RAMa štp rezultira da se USB-u naredi da se ponaša kao RAM (iskreno, to nije moj USB pa ne znam što se to točno dogodilo, nitit me zanima)

riješenje:

e sad, malo je zeznuto ako bi to radio na windowsima, ali na Linuxima je to super lagano:

Otvoriš termial > upišeš komandu: dd if=/dev/sdc of=/dev/zero count=31334399

eh sad.... komandu treba izvršit kao root, to je prvo... /dev/sdc je oznaka mog USBa jer imam 2 HDD-a, tvoja je vjerojatno neka druga, ... možeš ju naći u Gparted-u, ili google-aj, ima neka komanda u terminalu ali se ne sjećam, count ovisi o broju sektora koje ti ima USB

em... mislim da je trebalo ubacit i neki bs=8M ispred count-a, pa to napravi ako ti ne radi... kada bude došao do kraja USB-a, prekinut će proces

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Rezultat - dd: nisam uspio otvoriti „/dev/sdb“: Permission denied

maliratac
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice