Šum na zvucnicima?

poruka: 33
|
čitano: 19.400
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Šum na zvucnicima???
pitanje

Pozdrav svima, imam jedan problem...Ovako, imam maticnu (Matsonic MS9327E+(USB)) i integriranu zvucnu (C-Media CMI9738 @ SiS 7012 Audio Device PCI),
promenio sam dva para zvucnika ,skinuo sam nove drivere sa oficijalne strane , probao sam sa novim kodeksima,isklucivao sam neke stvari jednu po jednu da vidim mozda je problem u njima ( skoro sve ) i nista opet Šum se pojavljuje u pozadini, ali sam primetio da kada procesor je 100% zauzet sum se ne pojavljuje (bar nije toliko napadan) .ne znam sta bi moglo da bude.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Šum na zvucnicima???

I zato si otvaral dvije teme?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Šum na zvucnicima???

Ja sam imao problem sa šumom na Asusovoj matičnoj premium opreme.....jednostavno integrirana riješenja zvuka ne valjaju. Pojačao bih zvučnike na 1/3 volumena i čuo bi šum diska, procesora čak i pokreti miša su stvarali šum. Onda sam kešnuo 600tinjak kn i uzeo Creative X-FI Extreme gamer.... i iskreno, ugasim sav zvuk na kompu i pojačam zvučnike do kraja čisto da vidim dali će mi uhvatiti kakav šum i ništa....na ful volumenu zvučnici su kao da su ugašeni...fenomenalno.

Isplati se

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Sta se tice druge teme bila je GRESKA Sramim se i odma posle to prijavio sam je da je moderatori obrise .

A sta se tice Šuma resio sam ga , skinuo sam TV karticu , modem , dodatni culer sto sam sam postavio ,Bluetooth USB , i startovao sam kompjuter , kada sam pustio muziku nije bilo Šuma , zatim sam postavljao TV karticu pa , Bluetooth USB , pa modem , i kada sam postavio modem Šum se opet pojavio , i evo kompjuter radi vec 2,3 sata i do sada nema nikakvih problema , ali neznam zasto se to desava no bitno je da vise nema Šum

macako
17 godina
neaktivan

i ja imam slican problem....samo sto se meni ne cuje sum nego kao neko zujanje....slicno kada zuji u usima...pa me izludjuje....da nebi mislili da sam lud....kada iskljucim zvucnike...zujanje nestane

17 godina
neaktivan
Dalmatinac kaže...

i ja imam slican problem....samo sto se meni ne cuje sum nego kao neko zujanje....slicno kada zuji u usima...pa me izludjuje....da nebi mislili da sam lud....kada iskljucim zvucnike...zujanje nestane

Meni zuji u usima i dok ugasim zvucnike. Ko zna, mozda sam vec poludio.
17 godina
neaktivan
Dalmatinac kaže...

moze biti da imas nekih magnetnih smetnji.
"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr
16 godina
neaktivan
Šum na zvucnicima???

briem da je razlog shuma u tvoim zvučnicima onaj mrcinski svemirski brod koi ti lebdi nad kućom...Smijeh

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

joooj...ocete li odg kako treba ili ne..kada stavin nesta muzike...onda se necuje....

16 godina
neaktivan

Hej!

MOLIM VAS lijepo za hitnu pomoć! Kupila sam zvučnike EIQ-1000 Divoom, i imam zvučnu karticu Realtek ACL888, podržava 7.1 zvučni sustav. I onda lijepo preštekam, i šalje signal samo na jedan kanal. A u konfiguraciji zvučne kartice dok stavim na 6.1 sustav, onda mi zamijeni te zvučnike za zadnje. Preštekala sam stara 2 zvučnika, isto se događa. S tim da samo jedan ulaz za zvuk radi. više ne znam što da radim.

Unaprijed hvala!

17 godina
neaktivan
Fairy2008 kaže...

Hej!

MOLIM VAS lijepo za hitnu pomoć! Kupila sam zvučnike EIQ-1000 Divoom, i imam zvučnu karticu Realtek ACL888, podržava 7.1 zvučni sustav.  I onda lijepo preštekam, i šalje signal samo na jedan kanal. A u konfiguraciji zvučne kartice dok stavim na 6.1 sustav, onda mi zamijeni te zvučnike za zadnje. Preštekala sam stara 2 zvučnika, isto se događa. S tim da samo jedan ulaz za zvuk radi. više ne znam što da radim.

Unaprijed hvala!

Ispravi me ako grijesim, ali kaj nisu ti zvucnici 2.1 ??? 
Ako jesu nema sanse da ce radit kao 5.1 ili 7.1. Ukljucis zvucnike na izlaz (zeleni konektor) i u opcijama stavis na "Stereo", sa bilo kojom drugom opcijom NECE radit jer su to 2.1 zvucnici. Za 5.1 ili 7.1 moras imat odgovarajuce zvucnike, nesto tipa: LINK
Ako ti ni tak ne radi onda neznam u cemu je problem :( 
Intel Core2Duo E8600 @ 4200MHz -> Thermaltake CL-P0464 DuOrb | Gigabyte GA-P35-DS4 | OCZ Reaper 2x2GB @ 1120MHz | Gigabyte 8800GTX 768MB 660/2000MHz -> Accelero Xtreme 8800 | Fortron 650W FSP650-80GLC | Seagate 320GB ST3320620AS | Chieftec LCX-01SL-SL-B | Logitech G15 | Logitech MX518
17 godina
neaktivan

.

Sentient Hyper Optimized Data Access Network
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 13:55 (70R4N).
16 godina
neaktivan
Šum na zvucnicima???

Naravno da su 2.1 zvučnici, i sve sam to već napravila. Stavila u zeleni ulaz, i zvučnici reproduciraju samo lijevi kanal, a dok bi  trebao drugi svirati koji ne svira pojavi se signal na zvučniku, ali samo kao jako tihi šum,  a ne zvuk. Uz to dok stavim na 4 kanala, ali smeđi ulaz, onda na lijevom zvučniku producira lijevi prednji i zadnji desni kanal, a na desni ništa. a još se dogodlo dok stavim na 4 kanalni zvuk da producira zadnji lijevi signal na moj desni zvučnik, a zadnji desni kanal na moj lijevi zvučnik. Da bi priča bila još kompliciranija ta shema radi u fruity loopsima i na dvd-romu, ali na internetu ne. Malo sam noćas tražila na netu odgovore za taj problem, i naišla na puno ljudi sa potpuno istim problemom, koji predlažu da reinstaliram windowse, ili da uđem u bios što mi predstavlja problem. Svi ti ljudi imaju problema sa front kanalima, znači da je problem u realtek programu.

In XP, look around the tabs until you find one where it shows audio jacks (somewhere on the right) and above them is a little yellow folder. Nemam pojma gdje je to!

Molim vas za hitnu pomoć!

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Šum na zvucnicima???

to ti je jednostavno kupiš novu zvučnu karticu ne ispod 300 kn minimalno i stvar ti je rješena

i ja sam imao takav problem pa kupio novu zvučnu i stvar je riješena      sound cl live! 24-bit,usb 

ovakvu ja zvučnu karticu imam i     zadovoljan sam   nema nikakvog šuma

toma

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Šum na zvucnicima???

Ne znam dali su kod tebe isti driveri (moji su brandani na MSI), ali evo u slikama možeš vidjet. Znači na prvoj, pod mixer stavi sve ove vodoravne slidere u sredinu, a na drugoj, pod AudioI/O stavi u gornjem desnom kutu na 2CH speakers. Ako ne bude radilo, probamo dalje.

Balance Balance
Kanali Kanali
Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fairy2008 kaže...

In XP, look around the tabs until you find one where it shows audio jacks (somewhere on the right) and above them is a little yellow folder. Nemam pojma gdje je to!

Dolje ti je printscreen od mojeg realtek audio managera, audio jackovi su ti skroz desno, vidis i mali folder iznad. Obicno se mogu ustekat zvucnici na bilo koji konektor, pa mu u manageru namjestis da je on izlaz. Kolko vidim po slici i Cika Jova Zmaj vjerojatno moze isto to napravit. Ustekas zvucnike recimo u smeđi konektor i onda mu samo u manageru namjestis da mu je to prednji stereo izlaz, a ne zadnji zvucnici.  Daj ako ti nije problem stavi sliku svojeg control panela od zvucne, jer je tesko ovak napamet nekaj rec.
Intel Core2Duo E8600 @ 4200MHz -> Thermaltake CL-P0464 DuOrb | Gigabyte GA-P35-DS4 | OCZ Reaper 2x2GB @ 1120MHz | Gigabyte 8800GTX 768MB 660/2000MHz -> Accelero Xtreme 8800 | Fortron 650W FSP650-80GLC | Seagate 320GB ST3320620AS | Chieftec LCX-01SL-SL-B | Logitech G15 | Logitech MX518
16 godina
neaktivan

Ja uopće nemam te drivere, pa u mojem realtek audio menageru ne postoji taj folder. Jel mi možete reći točno koji driver moram skinuti? I problem mi je staviti control panel od zvučne jer nemam pojma kak. Šutim Da se niste smijali!

Hvala!

16 godina
neaktivan

malo sam off topic ali ovako,meni su zvucnici sami od sebe najednom poceli pucketat, i nije glasno,ali mene to tako zivcira da cu si oci iskopat da to ne moram slusat vise,probal sam iskopcat i ukopcat ali onda drukcije sumi xD ali mi je cudno,kad ukopcam u zeleni utor,pise da sam u smedi ukopcal = /

i nemam ni lampu ni nis elektricno kod zvucnika osim smeca malo,al to su samo papiri =D molim pomoc

AMD Athlon(tm) 7750 dual core,2.71 ghz,3.5 gb RAM,ATI radeon HD 4850 graf.
17 godina
neaktivan
Looka kaže...

i nije glasno,ali mene to tako zivcira da cu si oci iskopat da to ne moram slusat vise

ispričavam se na offtopicu, al moro sam komentirat boldani dio, wtf?  Belji se

boje konektora ti baš ne igraju ulogu, i meni su u driveru jedne boje, a na matičnoj druge, ionako sam odabireš šta je ulaz/izlaz, lijevi/desni itd.

jel imaš šta u blizini što bi moglo utjecat na zvučnike, neke magnete il nešt slično? EDIT: sad sam primjetio da nemaš xD

i meni su moji genius zvučnici znali zujat, al je s vremenom prestalo heh

provjeri i žice zvučnika, jesu negdje oštećene, jel se možd nakupilo prljavštine na konektorima, jel sa zvučnom fizički sve u redu...

potpisujem se
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.7.2009 23:06 (h51ph).
16 godina
neaktivan
Looka kaže...

malo sam off topic ali ovako,meni su zvucnici sami od sebe najednom poceli pucketat, i nije glasno,ali mene to tako zivcira da cu si oci iskopat da to ne moram slusat vise,probal sam iskopcat i ukopcat ali onda drukcije sumi xD ali mi je cudno,kad ukopcam u zeleni utor,pise da sam u smedi ukopcal = /

i nemam ni lampu ni nis elektricno kod zvucnika osim smeca malo,al to su samo papiri =D molim pomoc

Iskopat češ si oči da to više ne moraš slušat?Belji se

O očima n00bova svatko je cheater. U očima moderatora svatko je spamer.
16 godina
neaktivan

a dobro, necu,vec pomalo slabije cujem na desno oko i malo lose vidim na levo uho tak da me mozda nece tak jako zivcirat,znas,ja sam ti komplicirana osoba Cool

16 godina
neaktivan
Šum na zvucnicima???

Mislim da ti je to brum, neznam, moram cut kak to zvuci

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dajte mi pomozite

EDIT: probal sam sa bratovim zvucnicima al svejedno sumi,dal je mozda utor kriv? jel se mozda nakupilo prasine ili nesto se dogodilo? jer ja neznam

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 16:55 (Looka).
16 godina
protjeran
Šum na zvucnicima???

vidim da dosta ljudi ima problema sa sumovima,tako i ja.

Imama 5.1 zvucnike logitech x530 i problem je u tome sto

kada smanjim zvuk na zvucnicima do kraja cuje se neko zujanje

sto vise pojacavam izgubi se zvuk,a kada ga pojacam do kraja

opet se cuje zujanje.To radi kada ne pustam muziku i kada pustam.

Zamjenio sam zvucnike ali opet ista stvar se desava.Pa ako znate sta bi moglo biti

problem,molio bih vas da mi kazete.hvala

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hm,sada sam probal stisat zvucnike i svejedno se cuje,to nisam znal,vidil sam da tako tebi, i meni isto,kad su pojacani i kad su stisani skroz

17 godina
macako kaže...

Pozdrav svima, imam jedan problem...Ovako, imam maticnu (Matsonic MS9327E+(USB)) i integriranu zvucnu (C-Media CMI9738 @ SiS 7012 Audio Device PCI),
promenio sam dva para zvucnika ,skinuo sam nove drivere sa oficijalne strane , probao sam sa novim kodeksima,isklucivao sam neke stvari jednu po jednu da vidim mozda je problem u njima ( skoro sve ) i nista opet Šum se pojavljuje u pozadini, ali sam primetio da kada procesor je 100% zauzet sum se ne pojavljuje (bar nije toliko napadan) .ne znam sta bi moglo da bude.

Imaš li možda TV karticu u pci utoru, spojenu na line in ulaz zvučne kartice?

TV kartice znaju generirati šum i kada su isključene...

16 godina
protjeran
Šum na zvucnicima???

Ne imam intergriranu zvucnu karticu.A tv karticu nemam.

Ja najvise sumnjam na maticnu,jer mozda mi je na njoj

otisla intergrirana zvucna kartica.

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj iskljucit zvucnike iz zvucne kartice pa onda vidi jel ti zuji, ako zuji i dalje onda su zvucnici "mozda" nesipravni li skupljaju smetnje iz okoline (RF smetnje, napajanje)...  A ako ne zuje onda je zvucna kartica kriva (najcesci uzrok).

Najgora stvar kod integriranih zvucnih kartica je to kaj pokupe sve moguce sumove iz napajanja i to naravno sve ide van na zvucnike.

Mozes eventualno probat spojit masu sa audio konektora direktno na uzemljenje na uticnici, to bi trebalo donekle stisat zujanje/sumove...

To je naravno malo teze kod 5.1 sustava jer imas previse konektora Osmijeh   (ali ako su im mase sve spojene zajedno, a vjerojatno jesu, to nebi trebal bit problem)

Mozes probat recimo prednje samo spojit pa vidi jel jos uvijek zuje - ne trebas lemit ni nis, samo zavezes komad zice za uzemljenje u uticnici, a drugi kraj mozes s rukom prodrzat na konektoru samo da vidis jel ima kakvog ucinka...

17 godina
neaktivan
macako kaže...

Većinu ovakvih problema sam uspio rješiti u Audio mixeru gdje je bilo potrebno opciju za Microphone potpuno stišati i na Recording i na Playback sekciji, e sad...nadam se da je i kod tebe jedna toliko jednostavna stvar.

Recimo na laptopu nema teorije, sve pogasim i dalje šum. Loši kontakti, integrirana zvučna i to je to :(

Sretno!

16 godina
neaktivan
Šum na zvucnicima???

e može ti biti ako imaš neku tipkovnicu iz G serije iz Logiteach, svaki put kada se upali pozadinske lampe na tipkovnici počinje šumjeti

Ja i samo moj Logitech G11
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice