Stari PC-win XP-problem

poruka: 4
|
čitano: 518
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Stari PC-win XP-problem

Pc je stariji i dosad je sluzio ''dobro'' mojim je nezamjenjiv :D za karte i youtube je sluzio (mada je i tamo stekao od starosti al dobro)..mislim da je Intel Celeron sa 704 MB..

Sad nedavno se poceo gasiti(restartati sam od sebe) mislim vjerojatno napanje al od jucer se vise nemogu ni winsi digniti trazi cd da bi kao popravio neku dadoteku "press R to repair itd " ili kad odem na run last known good conif....samo se opet restarta

Sad komp je toliko star da je pitanje isplati li se uopce ista dirati,mozgati ili je mozda samo do napajanja sta vi savjetujete ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 11:32 (kaw_liga).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Stari PC-win XP-problem

Za početak, očistiti hladnjak na procesoru, zamjeniti pastu.

Pogledati da li je koji elektrolit napuhnut na ploći.

Pokrenuti memtest86 sa nekog cd-a i testirati memoriju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stari PC-win XP-problem

Vredi i ne vredi. Možda bi ga bilo moguče dovesti u ispravno stanje (napajanje se najlakše zameni, ploča bi se verovatno našla, i za smešne pare, Windows se lako reinstalira...), ali ako si u prilici, možda bi bilo razumno da ih počastiš nečim novijim?

Moja mama se dugo opirala da joj ne treba ništa bolje i ja sam i računao da joj je stari komp ok za ono što njoj treba (skype, YT, email, portali s vestima i stome slično), ali sam jedan dan slučajno seo za njen komp i užasnuo se kad sam video koliko se mašina muči sa običnim sajtovima.

Uzeo sam joj Celeron G1620, i za njega najjeftiniju Gigabyteovu ploču i 4GB RAM-a, ubacio joj to u kućište dok je bila van, i čak sam joj instalirao i Windows 7. Nije se žalila (osim što je rekla da će me tući što sam trošio pare). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Stari PC-win XP-problem
dai53nja kaže...

Za početak, očistiti hladnjak na procesoru, zamjeniti pastu.

Pogledati da li je koji elektrolit napuhnut na ploći.

Pokrenuti memtest86 sa nekog cd-a i testirati memoriju.

Ocistio svu prasinu,zamjenio termalnu,nije nista napuhnuto sad tesko da je do memorije mogu izvaditi jedan kekes pa probati

nekako mi vuce sve na maticnu ili napajanje kao kad treba bootati da nema snage pa se ugasi a i dok je radio poceo se stalno gasiti tj restartati

a sad jos izbaciva i taj recoveri mislim da kupim neko napanje ili maticnu ili ista je skuplje od njega kojem je vrijednost 0 :D radje na njuskalu naci neku kantu koja je i bolja :D

Ivane to bi bilo najbolje isti slucaj je kod nas...:D

edit:kad sam pokusao skiniti proc nikako nisam uspio zapekao pa sam slomio one nosace :S sad kad stavim hladnjak na procesor samo se upali zavrt i ugasi

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 16:46 (kaw_liga).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice