Sporije boot-anje kompa nakon postavljenog raid-a

poruka: 3
|
čitano: 1.000
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Naime prije postavljanja raid 0 polja imao sam dual windows-e (xp 64bit i win 7 ultimate 64bit) te mi je reboot kompa trajao (mjereno sa restart-time script-om) 50-ak sekundi a nakon postavljanja raid-a i instalacije samo jednog os-a(win 7) restart traje 74 sekunde. Da li je to povezano sa učitavanjem drivera za raid ili možda nešto drugo jel iskreno očekivao sam bolji rezultat sa raid-om.

Ako neko ima kakav prijedlog kako da smanjim vrijeme boot-anja bio bih zahvalan da napiše.

PS Defragmentirao sam disk također te dižem sve iste programe kao i na sistemu bez raid-a.

Unaprijed zahvalan na pomoći!

pozz

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2010 11:47 (strit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

vrijeme bootanja se moze smanjiti gasenjem neki servisa koji se pokrecu rpilikom pokretanja winsa. malo guglaj jer ih ima dosta.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.

0 0 hvala 1
15 godina
RE: Sporije boot-anje kompa nakon postavljenog rai
Bass kaže...

vrijeme bootanja se moze smanjiti gasenjem neki servisa koji se pokrecu rpilikom pokretanja winsa. malo guglaj jer ih ima dosta.

Kao što sam več rekao broj servisa i programa prilikom boot-anja je isti kao i prije reinstalacije windows-a tak da u optimizaciji nije problem jer je sve full optimizirano kak treba. Ja sumnjam na raid driver-e koji se učitavaju nakon bios-a jer sve drugo odrađuje istom brzinom pa možda čak i malo brže.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice