Spor komp!

poruka: 18
|
čitano: 4.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Spor komp!

POMOC!!

slozio sam si "novi" komp od rabljenih komponenata... proc star god dana (E4600), maticna ASUS, nova (asus P5KPL-AM/PS), napajanje staro oko godinu dana (CODEGENovo atx 2.03 300xx - 400W), radna nova, Kingstone 800 MHz... jedino je hard stari (oko 5 g)

e, sad, stvar je u tome da kada instaliravam igru (PES npr.) ili extractam nesto, komp je uzasno spor! treba mu 10 sekundi da otvori operu... sporiji je nego moj stari komp (AMD Sempron 2500+), a dok nista ne radim, dok otvaram foldere i surfam onda je brz, brzi nego moj stari komp...

zna li netko u cemu je prob!?

Memorija: 1 GB DDR2 800 MHz 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 17:26 (Zagorhac).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Spor komp!

probaj poskenirat komp sa nekim anti malwareom i još nekim anti virusom a ak to ne uspije probaj formatirat komp i instalirat na friško windows.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Spor komp!

u tome i je stvar. windowsi su xp i frisko instalirani!

17 godina
Spor komp!

Hard disk 99% kriv.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Hard disk 99% kriv.

Kako znaš?Koja ti je grafička?

Izzy
16 godina
neaktivan
Spor komp!

Ako imaš intergriranu GMA965(X3100) onda je razumljivo.Ta grafička je zadnje smeće i teško dekodira video i takva sr...

Da ne govorim o igrama...

HD 4350 min.

9600GT max.

Izzy

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

imam integriranu, tocno tu! sad cu uzeti HD 2600XT. dolazi za koji dan (isto rabljena).. ali ja ne govorim o videu, nego o paralelnom radu s racunalom pri instaliravanju ili extraktanju programa/datoteka... evo, nista nisam instaliravao niti extractao i komp mi je brz, ali da stavim nesto vece za extractati (npr par giga) extractanje bi bilo brzo, ali otvaranje opere ili my documents, ili my computer katastrofalno sporo... (na svom starom racunalu sam mogao extractati i raditi nesto na racunalu a da nije bilo tako sporo... naravno, extractanje je islo sporije nego sad...)

P.S. na njoj igram pes 2010 na low... kuzi se malo trzanje, ali je veliko poboljsanje za razliku od stare (9600 series...)

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 18:09 (Zagorhac).
16 godina
neaktivan
Spor komp!

To je isto ko i dekodiranje videa...

Slično...

Tako je meni sa GMA950.

Izzy

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

znaci, ako bih stavio grafu u komp onda bi prestao biti tako spor? kaj je taj problem stvarno tak jednostavan?

16 godina
neaktivan
Spor komp!

recimo, ali to ce ti rijesiti samo probleme sa pesom, i to djelomicno, kupi jos minimalno 1gb rama, ako ne i 2, a hdd   je kriv za usporenje 800%, ja imam hdd star oko 3 god, i tako mi daje slabe rezultate u testovima, ali i u radu se osjeti da je uzasno spor, jer sam imao neko vrijeme frendov hdd da mu sredim komp, i na istoj konfi mi je radio do 50% brze a njegov je hdd bio zatrpan smećem, ali je bio star oko 7 mjeseci, pa sad ti vidi, jos rama, bolji hdd, i ubaci grafu.

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

znam samo da kada radim nesto veliko (mislim na kopiranje 3 ili vise gb-a ili ekstraktanje) da hard pocne ruziti sve u 16...

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 21:47 (Zagorhac).
16 godina
neaktivan
Matatata krele od zanata kaže...

recimo, ali to ce ti rijesiti samo probleme sa pesom, i to djelomicno, kupi jos minimalno 1gb rama, ako ne i 2, a hdd   je kriv za usporenje 800%, ja imam hdd star oko 3 god, i tako mi daje slabe rezultate u testovima, ali i u radu se osjeti da je uzasno spor, jer sam imao neko vrijeme frendov hdd da mu sredim komp, i na istoj konfi mi je radio do 50% brze a njegov je hdd bio zatrpan smećem, ali je bio star oko 7 mjeseci, pa sad ti vidi, jos rama, bolji hdd, i ubaci grafu.

grafu ubacujem 100%! hard mozda.. ako se zamjenim sa susjedom, a za radnu nisam siguran, nemam para...

17 godina
Spor komp!

Imam hard od 14GB star 9god. XP se bootao 4min, i kada napokon uđe sve radi,ali čim nešto zahtjevnije sam radio -> BSOD, a i ovi stari IDE diskovi baš neoduševljavaju performansama, a HDD itekako utječe na rad windowsa, broj fps-a i framedrop-ove u igricama te prijenos podataka, boot-anje itd.

Na hardu se nebi trebalo štedit već na napajanju(nemislim da se uzima neki MS, LC itd. već jeftiniji cors, fortron...) i kućištu (kada vidim koliko ulažete u kućišta padne mi mrak na oči).

Ima još nešto WD250xxx kojeg sam imao, imao je prosječni read 50MB/s sve se vrtilo normalno no onako ne baš očaravajuće. Onda sam kasnije dobio WD6400AAKS i imao je average read 90-95MB/s i rad u windowsima je bio puno bolji i brži, sve se brže otvaralo, instaliravalo, pokretalo ono performance boom, a nisam ništa ni očekivao.

Grafička u windowsima ništa neće pomoći ni u sporosti sistema jedino kod igrica i to je to.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Spor komp!

Kod mene sve radi dobro, a HDD je star 8 god.

Kupi HDD od 500 ili 320 Gb.Ram nemoj mijenjat, dok ne uštediš, a grafička će potrajat 2-3 godine, ako ne voliš max detalje.

Izzy

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo, sad kopiram glazbu na hard (jedno 40 GB-a) i sve je sporo! gledam performance na task manageru i vidim da CPU usage na prelazi vise od 22%. a prosjek je jedno 10% (imam novi hard od danas, western digital 160 GB)

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 12:58 (Zagorhac).
16 godina
neaktivan

mislim da sam skuzio u cemu je problem!! naime, moj bios je 0406 dok mi na stranici od maticne pise da ako imam veci bios od 0307 da ga moram flashati. znaci, bi li tu mogao biti problem?

16 godina
neaktivan
Zagorhac kaže...

mislim da sam skuzio u cemu je problem!! naime, moj bios je 0406 dok mi na stranici od maticne pise da ako imam veci bios od 0307 da ga moram flashati. znaci, bi li tu mogao biti problem?

sumnjam, nije bas sve do biosa...

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...
16 godina
neaktivan

gledao sam malo preko CPU-Z... i vido sam kada sam ga upalio da je frekvencija jezgre 1200 MHz i multiplier x6. i onda, nakon par sekundi, bez razloga je skocila freq jezgre na 2400 MHz i multiplier na x12!??!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice