isao sam prema uputstvima sa http://www.insidemylaptop.com/disassemble-hp-compaq-6730s-6735s-notebook-remove-cooling-fan/ otvoriti laptop HP Compaq 6735s da bi dosa do ventilatora i ocistio ga. sve je glatko islo dok nisam dosao do 12 koraka gdje pise "Unplug three cables pointed with arrows". to sam i pokusao ali kad sa isao izvuc konektor od ventilatora iz maticne ploce pukao gornji dio od konektora u kojega su uvuceni ova tri kabela. bil se moglo sad to nekako spojit sa trakom za izoliranje i koji je uopce redosljed ovih triju kabela
Spoj ventilatora sa maticnom
- poruka: 7
- |
- čitano: 3.583
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
isao sam prema uputstvima sa http://www.insidemylaptop.com/disassemble-hp-compaq-6730s-6735s-notebook-remove-cooling-fan/ otvoriti laptop HP Compaq 6735s da bi dosa do ventilatora i ocistio ga. sve je glatko islo dok nisam dosao do 12 koraka gdje pise "Unplug three cables pointed with arrows". to sam i pokusao ali kad sa isao izvuc konektor od ventilatora iz maticne ploce pukao gornji dio od konektora u kojega su uvuceni ova tri kabela. bil se moglo sad to nekako spojit sa trakom za izoliranje i koji je uopce redosljed ovih triju kabela
Mozes li poslikati da vidimo kakvo je tocno stanje?
ne vidi se bas cisto. znaci kad sam isao ovaj konektor u kojem leze ove tri zice izvuc iz maticne ova plastika se jednostavno smrvila i to samo ovaj GORNJI dio tako da ja mogu vratit zice u ovaj ostatak i to prilicno stabilno stoji ali me zanima ako tako vratim bil to stajali i funkconiralo i moze li se ovaj dio kupiti i koji je redosljed zica?
evo taman slikao da cu poslat.
Probaj te konektore sarafcigerom ugurnut unutra u plastiku i ovaj iskrivljeni rubic plastike malo izravnat s klijestima.Onda kasnije s izolir trakom malo ili zapali kvacicu pa pusti da se topi plastika po tome (tako sam sredio par stvari) ali ovaj drugi nacin je rizican.
Najvaznije je da je na maticnoj citav konektor ventilator se da nabavit.
gurnuo sam ih a ovaj dio plastike nije iskrivljen vec je on takav (do ovog "iskrivljenog" djela ulazi u maticnu). nego koji je redosljed ovih triju zica?
evo sam spoji sa izolir trako za maticnu plocu upali i radi sve. nadam se da nece popustit traka