Spajanje LCD TV + monitor na PC?

poruka: 100
|
čitano: 32.539
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Spajanje LCD TV + monitor na PC?

-dobro, za sad, radi.

-sad počinje traženje kombinacije playera-titla i opcije u CCCu. BTW skaliranje-full screen, može VGA kartica, ali često TV ima bolje filtere za to, pa prepusti TVu skaliranje.

Meni taj dio (filmovi) nisu interesantni, još manje divx. Za DVD (crtići) koristim stari PowerDVD ver. 5.0 i zadovoljan sam (drugo mi netreba).

-vjerojatno će ostali forumaši imati neki savjet... (VLK, goom, classic, BS..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-dobro, za sad, radi.

-sad počinje traženje kombinacije playera-titla i opcije u CCCu. BTW skaliranje-full screen, može VGA kartica, ali često TV ima bolje filtere za to, pa prepusti TVu skaliranje.

Meni taj dio (filmovi) nisu interesantni, još manje divx. Za DVD (crtići) koristim stari PowerDVD ver. 5.0 i zadovoljan sam (drugo mi netreba).

-vjerojatno će ostali forumaši imati neki savjet... (VLK, goom, classic, BS..)

radi avi ali i dalje bez zvuka ...tek onda mogu ici dalje na playere itd....

16 godina
neaktivan

Pogledaj uputstvo od TV-a, možda nema ugrađen dekoder (obično DTS) za zvuk koji pokušavaš poslati pa ga ne može reproducirati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

da izbjegnes hdcp spoji d-sub kablom u tv, a u grafu d-sub ili dvi

zvuk preko banana jack

i problem rjesen

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
S0nic3 kaže...

radi avi ali i dalje bez zvuka ...tek onda mogu ici dalje na playere itd....

ovako ti je spojeno kod mene:

ATI Catalyst 9.9 (s instalacijom se instalirao i ATI HDMI Audio driver)

Monitor spojen preko DVI, TV(LCD) preko HDMI

U CCC podešeno da je TV Extended desktop, Theater mode (full screen) --- btw na TVu vidiš samo sliku desktopa bez taskbara

U CCC sam napravio 2 profila: 1. samo monitor (kad igram neku igru) i 2. Monitor+TV kad gledam filmove

U audio postavkama sam stavio da je defaultni audio izlaz preko ATI HDMI (ovo mogu izabrati samo kad mi je upaljen profil 2.)

Kada prebacim na profil 1 (samo monitor), tada mi se zvuk automatski prebaci na izlaz iz zvučne kartice, inače izlazi iz TV-a.

Za gledanje .mkv koristim Media Player Classic - Home Cinema koji koristi ATI hardversku akceleraciju pri gledanju MPEG-4 i H.264 enkodiranih filmova. (Guide)

Upalim Media Player HC i stisnem full screen -> slika se automatski prebaci na TV, a ostavlja mi monitor slobodnim za rad.

(nadam se da ce ti proraditi i nemoj skrtarit na tumbs-up i hvala tipkama Cool )

16 godina
neaktivan

ekipa vratio sam prijatelju ati nazad previse je ovo komplikacije dok nvidia je ocito bolji izbor za ovakve stvari, zasto , da moja kartica nvidia ima na sebi utor za povezati zvuk sve bi se rijesilo , a ne kao kod ati-a da stavljam razne codece i skidam zastite nemam volje za to, posto moja nvidia nema mogucnost za zvuk rijesit cu to tako sta cu iz zvucne ici na reciever i kad budem gledao 1080 filmove gledat cu ih prek zvucnika sa recievera a kad bude gledao dvd gledat cu normalno sa stolnog dvd-a i to je to..... 4 dana sam se izhebao kao nikad u zivotu a trebao sam odma ovo uradit. hvala svima pomoci makar sam naucio koju karticu kupit kad budem mijenjao ovu graficku, znam sta mi treba ;)

hvala jos jednom svima

15 godina
neaktivan

Molim Vas ako mi mozete pomoci !!!

Imam pc i hocu da spojim na monitor i na LCD Samsung stim sto imam monitor prikopcan na VGA sto je normalno i imam DVI izlazi iz pc prema TV Samnsung uzlaz -VGA i hocu da uradim clone da mi je na monitoru i na LCD TV isto netreba mi za filmove i te zezancije nego samo da spojim na dva ekrana imam graficku kartu ATI x550 sta mi se desava kad spojim na clone i kad restartujem kompjuter na oba racunara mi se pojaljuje dizanje sistema cim prodze WINDOWS gdje se ko puni - monitor nastavlja svoje u podizanju sistema a na tv mi se ugasi i govori da provjerim kabal moze li mi iko detaljno opisati ovaj problem i bio bih vrlo zahvalan na pomoci !! Ako Vam treba jos kakvih informacija pitajte ??

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Problem ti je što kad digne Windows i učita drivere digne rezoluciju. Nisam siguran da u clone mode-u možeš posebno mijenjati rezolucije. Pokušaj.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
sasaterzic kaže...

Molim Vas ako mi mozete pomoci !!!

Imam pc i hocu da spojim na monitor i na LCD Samsung stim sto imam monitor prikopcan na VGA sto je normalno i imam DVI izlazi iz pc prema TV Samnsung uzlaz -VGA i hocu da uradim clone da mi je na monitoru i na LCD TV isto netreba mi za filmove i te zezancije nego samo da spojim na dva ekrana imam graficku kartu ATI x550 sta mi se desava kad spojim na clone i kad restartujem kompjuter na oba racunara mi se pojaljuje dizanje sistema cim prodze WINDOWS gdje se ko puni - monitor nastavlja svoje u podizanju sistema a na tv mi se ugasi i govori da provjerim kabal moze li mi iko detaljno opisati ovaj problem i bio bih vrlo zahvalan na pomoci !! Ako Vam treba jos kakvih informacija pitajte ??

sve to mozes namjestiti u ccc,ako imas win7 pritisni  winows key+p

12 godina
neaktivan

Hello
Imam problem pri spajanju LCD tv-a i monitora na PC.

Graficka je ATI radeon HD 5570,
Win 7 koristim,
Catalyst Version  12.10

Znaci tv spajam preko HDMI kabela, monitor na obican kabel sa plavim konektorom. Kad spojim jedno i drugo na monitoru mi bude normalna slika 1600x900, takodjer na tv-u 1080p ali nije preko cijelog ekrana ima crne rubove i  odvratno je zrnasta necitko je sve.Ja prije sto se sjecam kad sam spajao sa drugim racunalom desktop mi je bio na monitoru a na tv-u samo slika od desktopa i sljakalo je. A sad nemogu to naci nikako.
Prvenstveno bi tv koristio za surfanje i filmove.Znaci sam da si prevucem player ili browser na TV i gotovo,a ne da moram kablove spajat svaki put. Vidim da jenetko pisao da se moze namjestiti profili kad kliknem jedan se uali drugi ugasi.Kako se to radi?
Na lezanju moram biti skoro 2 mj pa ono help mee :D

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice