Software-ski hardwhare

poruka: 7
|
čitano: 996
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Software-ski hardwhare

Ovako sljedi prica,

uzeo sam komp kod poznanika koji je dao velik popust na konfiguraciju ciji se popis nalazi na dnu, no, instaliro sam na njega win7 64bit.

I sad, po defaulu, tj na auto, memorija radi na 1300 u biosu, kad je prebacim na 1600, windowsi se ili nece dici ili se blokaju, a memorija u biosu onda radi na 1346 tj 1674.

Kad sve opet defaultam, onda se vrati na staro (1300). e sad, kako sam platio tu kantu 6000 kn, jel to do memorije koja nije kompatibilna sa maticnom ili nesto drugo? ako je, koju mi memoriju istih kapaciteta (2x4gb, 1600) preporucujete, ako nije, kako rjesit problem?

jos mi je samo cudno, sto u biosu memo radi na 1300, 1600, 1900, znaci ne radi na npr 1333, 1666 itd... mozda to ima veze?

nakon toga, proc nisam ni krenuo clockat, dok ne rjesim nekako ovaj problem..

instalacije i sve ostalo tekle su bez greške i problema, a kad sam vec dao lovu da memo radi na 1600, zao mi da ne pozalim tih para.., a sto se tice konfe, uzeo sam to sto sam uzeo, tak da je to to.. kompatibilnost memorije sa maticnom, nazalost nisam provjeravao..

unaprijed zahvalan na pomoći..

1. ASUS P8Z68-V PRO/GEN3, 1155, Intel Z68, DDR3, Broj utora 4, 1600

2. Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155

3. ZALMAN CNPS7X LED, CPU cooler. FAN: PWM 92mm blueLED fan

4. DDR3 8GB (2x4GB) Corsair, 1600Hz, 9-19-9-27, CMX8GX3M2A1600C9

5. ASUS ENGTX550 ENGTX550 TI DC/DI/1GD5, NVIDIA GeForce, GTX550

6. HDD WD 1Tb, 1002FAEX , SATA 6 Gb/s, 64MB Cache, WD Caviar Black

7. Napajanje CORSAIR 650W, TX Series, ATX12V v2.31

8. DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

9. Coolermaster 690 II Advanced, crno, plex, 214.5 x 511.8 x 528.8

0 0 hvala 0
18 godina
Re: Software-ski hardwhare

Jesi li flashao zadnji bios na matičnu?

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z68V_PROGEN3/#download

Bios 3202 dodaje ovo:

1.Improve system stability.
2.Improve memory compatibility.
3.Support new CPUs. 

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
14 godina
neaktivan

nisam probo, nadao sam se da nije do toga.. probat hocu, a moram i frenda pitat jel gubim garanciju ako flasham maticnu. za proc mi je rekao da cu izgubit garanciju ako napravim oc..

znaci, memorija bi trebala biti kompatibilna sa pločom?

18 godina

Zašto bi gubio garanciju flashanjem biosa? Pa proizvođač izdaje bios kako bi popravio nešto na matičnoj i riješio nekakve probleme ili dodao podršku za novije procesore; proizvođač je taj koji korisnike potiče da flashaju bios, pogotovo ako imaju problema.

I ovo da klokanjem procesora gubiš jamstvo je teža glupost - nema šanse da se vidi je li procesor kada clockan ili ne, a sam overclock se lako poništi resetiranjem biosa. Ako i ne resetiraš bios a izvadiš procesor i staviš ga u drugu matičnu on će raditi na svom tvorničkom (a ne clockanom) taktu. Overclockingu se ne može ući u trag (osim vjerovati na riječ kada netko kaže da je ili nije clockao).

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
14 godina
neaktivan

ne znam, pitam, lik mi je duzan bio neke pare, pa mi je dao dobar popust..

a kako nisam bash neki nepoznavatelj, a mogu reci i da jesam, bit ce da me on malo i valja..

ajd, probam flashat bios pa ćemo vidit sta je na stanju poslje toga..

lp

14 godina
neaktivan

flashanje biosa je rješilo problem, memorija uredno radi na 1600 sad. iako, je na popisu nema već ima one jače na 1866..

iako sam bio skeptićan, jer sam gledao da proc ne podržava 1600, no vjerojatno je to sve bios opet rjesio..

još da iz testiram i to je to..

hvala na pomoći..

18 godina
Software-ski hardwhare

Molim, i drugi put.

Btw za zahvale postoji gumb "Hvala" ispod posta. :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice