Pozdrav. Od maloprije nemrem upaliti komp. Matična kaže da je otišao cpu. E sad, moguće je da je i problem u kontaktima na matičnoj. Uglavnom, dali ima koja dobra duša kod koje bih mogao probati dali procesor boota ( taj netko treba imati socket 1366 matičnu ). Unaprijed zahvaljujem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Procesor je teško spaliti. Pokušaj prvo da ga izvadiš i ponovo vratiš u LGA utor.
Jesam, neće se upalit
Jesam, neće se upalit
-OC i sl? reset, beep code itd.. Poruka je sama po sebi nemoguća ako CPU ne radi.
-CPU je 'teško' uništiti.. traži dalje, odspoji SVE, pa postupno uključuj.
Jesam, neće se upalit
-OC i sl? reset, beep code itd.. Poruka je sama po sebi nemoguća ako CPU ne radi.
-CPU je 'teško' uništiti.. traži dalje, odspoji SVE, pa postupno uključuj.
Nemoj napojnu!
U stvari, kad bolje razmislim, prvo testiraj ispravnost napojne.
Matična je rampage III extreme. Kad boota svjetli crvena žarulja za svaku komponentu i prestane svijetliti ak je ok. Prva lampica je za cpu. Bljesne i sve se ugasi. Ni ventilatori se ne stignu zavrtiti. Pitanje je jel cpu ili lga socket matične. Inače sve sam probao i situacija je još uvijek ista. Jedino šta mi preostaje je da ga piknem u drugu socket 1366 matičnu
Izvadio bateriju i ponovno je vratio. Ali...imam 8gb rama i to u single channelu. Boota komp jedino ako je jedan stick memorije u baš tim utorima, inače ne mrda, tj ne boota. U windowse sam ušao, pokrenuo heaven i prime95 i sve izgleda ok i stabilno. Pitanje je da li je moguće da je procesor oštećen ili je oštećena matična?
Izvadio bateriju i ponovno je vratio. Ali...imam 8gb rama i to u single channelu. Boota komp jedino ako je jedan stick memorije u baš tim utorima, inače ne mrda, tj ne boota. U windowse sam ušao, pokrenuo heaven i prime95 i sve izgleda ok i stabilno. Pitanje je da li je moguće da je procesor oštećen ili je oštećena matična?
Možda je problem u RAM-u, pošto neželi upalit kako spada, posudi jedan i probaj. Na procesoru konakte gumicom za brisanje prec, provjeri sve pinove na matičnoj dali su uredu..
4 sticka rama, svi rade u ta dva a nijedan ne radi u ostala 4. Pinove?
4 sticka rama, svi rade u ta dva a nijedan ne radi u ostala 4. Pinove?
kao iglice na maticnoj, a na procesuru imas samo ravnu površinu, to probaj s gumicom lagano protrljat NA PROCESORU, iglice tj. pinovi na matičnoj su jako osjetljivi.
To je provjereno, i od mene i od čovjeka koji se bavi time. Čini se u redu
To je provjereno, i od mene i od čovjeka koji se bavi time. Čini se u redu
Kontakte na procesoru si očistio gumicom za brisanje?
Nisam, al kažem ti da se čini liku da je sve ok. I ja sam gledao površinu procesora i čista je. Osim toga, očistio sam površinu procesora koja je bila malo prljava maramicom. Površina je čista ko suza.
Nisam, al kažem ti da se čini liku da je sve ok. I ja sam gledao površinu procesora i čista je. Osim toga, očistio sam površinu procesora koja je bila malo prljava maramicom. Površina je čista ko suza.
Onda vak: probaj drugi proc na toj matičnoj, ako sve radi ona je proc sjeban, ako ne maticna, i tjt..
Zato sam i otvorio temu, al ne znam ko će se javiti jer pitanje je tko još ima socket 1366. Puno hvala na pomoći