Smetnje sa slušalicama

poruka: 11
|
čitano: 2.377
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Smetnje sa slušalicama

Matična: Asus P8Z68-v LE

Koje god slušalice da ubacim u prednji jack, (prednja strana kućišta) nastaje smetnja, kada ništa ne svira, čuje se neki isprekidani frekventni ton, kao na radiu.. kao isprekidana smetnja.. kada se pusti muzika, ne cuje se bas toliko, nego tiha smetnja, ali efektivna..

ŽIVOT je kao pozornica, dođeš, vidiš, odeš. .
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Smetnje sa slušalicama

Najvjerojatnije ti je oštećeni ženski jack. Ili je hrđav ili tako nešto... Kolko je stara matična?

Ma fixiji su za ekipu u uskim trapericama i naočalama bez dioptrije koji nose šalove u zatvorenim prostorima.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Smetnje sa slušalicama
gave233 kaže...

Najvjerojatnije ti je oštećeni ženski jack. Ili je hrđav ili tako nešto... Kolko je stara matična?

Kompjuter je nov, i skupo plačen, tj. svi dijelovi na njemu su novi i dosta dobri.. nije do toga.. ?

14 godina
neaktivan
Prilika kaže...
gave233 kaže...

Kompjuter je nov, i skupo plačen, tj. svi dijelovi na njemu su novi i dosta dobri.. nije do toga.. ?

Pa pogledaj kako je iznutra. Probaj s nečime počistiti. Kakav je jack na slušalicama? Jeli dobro spojen? Ako ne, onda je problem u matičnoj, tj. spoju ženskog jacka s matičnom.

Ma fixiji su za ekipu u uskim trapericama i naočalama bez dioptrije koji nose šalove u zatvorenim prostorima.
16 godina
gave233 kaže...

To nema veze s matičnom nego s kučištem. Koje je kučište? U kakvom stanju?

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
13 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
gave233 kaže...

To nema veze s matičnom nego s kučištem. Koje je kučište? U kakvom stanju?

Pogledaj pod moj pc, sve je novo novcato, čisto, bez ikakvih problema, možda genius 5.1 1010 čini problem, to su zvucnici koji su spojeni straga..?

EDIT: kada pomicem misem po yt slikama(videa) ili tako nesto slicno, cuje se zujanje.. piiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiii {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 23:08 (Prilika).
13 godina
neaktivan
Smetnje sa slušalicama

BUMP.

Dok slusam muziku na slusalicama, nesto prebacujem sa usb-a.. i kako se muzika na trenutak utisa, cuje se ooogromni talasni nemir, kao kada trazite stanicu na radiu, pa zuji.. ne šum, nego zujanje, kao high pitch sound

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovo izgleda kao problem s nedovoljno kvalitetnim ožičenjem prednjih utičnica za slušalice - u žicama se inducira smetnja uzrokovana radom elektroničkih sklopova unutar kućišta.

Ako možeš, probaj nekako drukčike posložiti žice koje vode od matične ploče do prednjih utikača, možda smanji smetnju. Isto tako, probaj te žice provući kroz feritnu jezgru (s nekim kućištima to isporučuju, vjerojatno zbog sličnih problema - možda djeluje?)

KaeR
13 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Ovo izgleda kao problem s nedovoljno kvalitetnim ožičenjem prednjih utičnica za slušalice - u žicama se inducira smetnja uzrokovana radom elektroničkih sklopova unutar kućišta.

Ako možeš, probaj nekako drukčike posložiti žice koje vode od matične ploče do prednjih utikača, možda smanji smetnju. Isto tako, probaj te žice provući kroz feritnu jezgru (s nekim kućištima to isporučuju, vjerojatno zbog sličnih problema - možda djeluje?)

Hmm... da li je to fabricka greska ili ?

Da li da cekam servisera koji mi treba dovuci zvucnike sa servisa, tj. gdje sam kupio komp ? Ili da sam prckam.. ? Isto tako na isti kalup mi zuji HDD, bila je moja tema o tome, ali ni pomoci. Znaci i HDD zuji..

17 godina

Ako ne smiješ otvarati kompjuter, onda odnesi serviseru, ako je toliko iritantno. Inače možda stvarno bude dovoljno samo malo posložiti odnosno odmaknuti žice koje vode zvuk do prednjih priključaka u drugu stranu (dalje od ploče i dalje od drugih kabela unutar kućišta) da se takva smetnja smanji.

KaeR
13 godina
neaktivan
Smetnje sa slušalicama

BUMP

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice