Dakle, od jucer mi komp u igrama daje manji broj FPS-a nego sto je to radio do nedavno. Pretpostavljam da je to zbog toga sto sam instalirao sedmicu a dosad je bio xp. Konfa je navedena pod Moj PC. Dali je moguce da je do neceg drugog, npr. u Mass Effectu 2 dosad je sve savrseno radilo na Default postavkama i 1024x768 rezi, a sad kad sam na mostu u Normandyju kod Kelly FPS padne na 15 i manje, a dosad se nikad nije spustalo ispod 20-25! Far Cry 2 sam pokretao na high detaljima uz FPS od 20-25 minimalno a sad moram staviti sve na medium a i tad nije onako kao sto je bilo... To smanjenje FPS-a mi se cini pre drasticno zbog promjene Windowsa, bez obzira sto sedmica trosi vise rama. Instaliran je Windows 7 Ultimate 64bit. Svi driveri su uredno instalirani, kao i Avira. Instalirao sam i Game Booster da izvucem sto vise iz ove svoje kante! Jeli moguce da je to do necega drugoga? 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A ono, 2GB DDR2 memorije, stari procesor, 64 bitni OS i to Ultimate, (ako ne planiraš stavit još 2GB memorije bezveze si stavljao 64 bitni OS), ne baš bajna grafička...
Ja bih rekoa da baš i ne cvateš sa memorijom. Samo 2GB na 64 bitnu ultimate verziju sedmice mi ne djeluje zdravo ako se žele performanse u igrama.
Meni sedmica korisit 1.1 GB memorije od 4 GB DDR3 na raspolaganju...., (64bit Ultimate)
Meni trenutno koristi 600 mb! Pa stvar je u tome da ja uopce nebi ni stavljao sedmicu da xp podrzava directx 10. Skinuo sam Just Cause 2, a posto on trazi directx 10, stavio sam sedmicu. I nisam to samo zbog Just Causea stavio, nego zbog i ostalih igri koje traze bar Vistu a takvih je sve vise! Da onda stavim 32-bitni Home Edition? Kolika ce razlika biti izmedju njega i xp-a?
Trebao si možda staviti 32-bitni OS. No sad kad si već kupio 64-bitni ostani na tome.
Jesi sigurno sve najnovije drivere stavio (za grafičku, matičnu/čipset, zvučnu, mrežnu, ...)?
Kupio?
Ma nema veze "kupit" cu ja drugu 32 bitnu sedmicu, nije problem. Nego, kolika ce razlika biti izmedju xp-a i te 32-bitne sedmice? I da, mislim da sam stavio sve drivere. Zvuk, mrezna i graficka. Za maticnu nisam, jer dosad nikad nisam skidao drivere za MBO i radilo je sve kako treba!
To ti samo misliš da je sve radilo kako treba. Ne bi izlazili driveri za čipset da ne trebaju.
Ha čuj, original Windowse možeš kupiti, dobiti uz računalo, dobiti od nekoga kao poklon ili nabaviti putem MSDNAA.
Možda postoji i neka druga opcija, no meni nije poznata.
Na tom računalu bi ti 32-bitna verzija trebala bolje ići, prvenstveno jer imaš malo RAM. Da dodaš memorije ne bi trebao mijenjati.
I kažeš stavio sve drivere; nije isto staviti sve najnovije drivere i ssamo staviti bilokakve drivere.
Uz to, možda si sada zaboravio clockati grafičku ako ti je bila clockana prije reinstalla Windowsa...
To ti samo misliš da je sve radilo kako treba. Ne bi izlazili driveri za čipset da ne trebaju.
Ha čuj, original Windowse možeš kupiti, dobiti uz računalo, dobiti od nekoga kao poklon ili nabaviti putem MSDNAA.
Možda postoji i neka druga opcija, no meni nije poznata.
Na tom računalu bi ti 32-bitna verzija trebala bolje ići, prvenstveno jer imaš malo RAM. Da dodaš memorije ne bi trebao mijenjati.
I kažeš stavio sve drivere; nije isto staviti sve najnovije drivere i ssamo staviti bilokakve drivere.
Uz to, možda si sada zaboravio clockati grafičku ako ti je bila clockana prije reinstalla Windowsa...
Gledao sam na hp-ovoj stranici, nema drivera za chipset! http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=3310271&prodTypeId=12454&prodSeriesId=3310266&swLang=13&taskId=135&swEnvOID=2094
I updateao sam sve na najnovije drivere, verzija drivera za grafu je 296.10, tj najnovija za 9600 GT, koja je zapravo presudna u performansama u igrama. Zvuk i mrezna nemaju veze s brojem FPS-a, iako su i oni najnovije verzije. I ne, graficka nije bila klokana prije, iako to nije losa ideja uopce!
Valjda je to ipak zbog prezahtjevnog OS-a...
Neka nema, nađeš na stranicama proizvođača čipseta matične.
Meni komp u dnevnoj (Intel c2d e6300, 1 GB ddr2 667, 8500GT 256MB) s Windows7 32-bit ima skoro iste performanse kao na XP.
Razlika nije primjetna, a 7 izgleda i ponaša se bolje, stabilnije.
Ok, onda cu ici na Home 32 bitnu verziju! Hvala!