Ljudi neznam jel se vama isto dešava,no primjetio sam da na skoro svim novijim naslovima(witcher2,bf3,skyrim) imam velikih problema sa lošim sjenama,dakle titranje,loša reza,itd...Naročito ružno kod drveća i likova.......Jel to stvarno do Nvidie i katastrofičnih novih drajvera,ili se da riješit nekako...grafa Gtx 570....sve komponente up to date...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
sve sjene u igrama su projekcije ili direktno bake-ane na texture unutar mape. Jos nema raytracing-a kao takvog....
druge sjene su shaderi koji simuliraju ambient occlusion, hamozni HDAO i HBAO. tu se dogada da vidis titranje i gradaciju boje odnosno nijansi crne i sive....
to mozes rijesiti forsiranjem max svih postavki u driverima za AA i sve advanced AA metode...i ostalo........
ili su developeri napravili jako los shader.....
Nisam nikad iskusio tak nešto osim kad bih kloko gpu. Jesi probao druge verzije drivera, jesi ju kloko?
Vid kak ovom sjene igraju jel tako nešto slično?
a jesam malo:-)Ništa strašno...evo vraćam na staro,he,he,no opet glupi flickering,pogotovo je iritantno kod drveća,doduše u manjoj mjeri nego prije....
Ovako,problemi se dešavaju sa dinamičkim sjenama-dakle statičke su u redu-čim je pomak sjene tu nastaje titraj odnosno flicker,također kod probijanja svjetlosti,sad je li ko imao iskustva s tim?
Jeli moguće da je nešto sa PSU-om(corsair 550W)?
BAMP!!!!
Ako nemaš nekakvih artefakata u igrama ili nešto slično nemoj se brinut. To je do same igre.
pa nije,ako dinamičke sjene izgledaju,kao sr*nje(low reza)----i poneke texture su zbrćkane(u btf3 horizontalne linije preko zida)-----npr i furmark mi flickera(dvije točke-na gornjem i donjem,rubu kruga),najvjerovatnije je napajanje,kako vele likovi s Tom's Hardwarea,jel se navodno pati
Skyrim sigurno ima problema sa sjenama, pogledaj onaj video poviše. A i za BF3 se puno njih žali (npr. http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=214455).
Pa čak skyrim toliko i ne,koliko Witcher2 i Bf3 te Batman(novi),ovo je stvarno za po***dit,ali što mene muči je flicker npr. u furmarku gornja i donja strana "donuta"----nije to sad jako strašno,no evo i s novim napajanjem,isto....