- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
http://www.aukcije.hr/prodaja/Racunala/Komponente/Hard-diskovi-i-slicno/45/oglas/SCSI-kontroler-Adaptec-2902I-PCI-odgovaraju-263-i-SCSI-kabel/1704821/
http://www.njuskalo.hr/hdd-diskovi/prodajem-scsi-kontroler-dell-perc-2sc-oglas-4691254
http://www.njuskalo.hr/pc-kartice/prodajem-scsi-kontroler-adaptec-aha-2940au-oglas-4691400
Ako je u pitanju SCSI 40x čitač, nemoj se uopće truditi - i sa zadnjim firmwareom imaju problema na OSovima od XPa pa na više - tijekom čitanja diska resetira se SCSI lanac, što znači prekid čitanja i reinicijalizaciju cijelog lanca, što može potrajati i do dvije minute.
Radije pribavi jedan PATA ili SATA čitač/snimač.
je u pitanju je CD-Rom Drive / Plextor PX-40 TSI / Ultraplex 40 max
nisam te razumio u čemu nastaje problem? ja imam win7 sistem
Pa napisao sam ti što se događa, i objasnio kako se to manifestira.
Taj uređaj kako spada radi samo sa Windows 98, NT i 2K.
znači da bi on očitao disc treba mu 2 minute
Nisam napisao "tijekom očitavanja" nego "tijekom čitanja". Čitaj sa razumijevanjem :)
A ono što nisam napisao jest da se reset dešava nekoliko puta tijekom čitanja.
A za što ti točno treba? Ripanje audio CDova?
Nisam napisao "tijekom očitavanja" nego "tijekom čitanja". Čitaj sa razumijevanjem :)
A ono što nisam napisao jest da se reset dešava nekoliko puta tijekom čitanja.
A za što ti točno treba? Ripanje audio CDova?
da za audio cd-eove oću vrh kvalitet kupio sam još neke čitače koji imaju dobre testove i sony 7200s dvd rom ali želio bi plextora osposobit jer ovaj je bolji od svih
Ako je u pitanju SCSI 40x čitač, nemoj se uopće truditi - i sa zadnjim firmwareom imaju problema na OSovima od XPa pa na više - tijekom čitanja diska resetira se SCSI lanac, što znači prekid čitanja i reinicijalizaciju cijelog lanca, što može potrajati i do dvije minute.
Radije pribavi jedan PATA ili SATA čitač/snimač.
Reset SCSI lanca traje red veličina milisekundi, to se ne bi smjelo osjetiti, posebno par minuta.
SCSI timeout može biti do par minuta i to samo ako je tako konfigurirano. Tu je nešto drugo krivo.
SCSI timeout može biti do par minuta i to samo ako je tako konfigurirano. Tu je nešto drugo krivo.
Firmware uređaja, da. Moguće je i da je timeout - uređaj bi samo stao sa čitanjem, blinkala bi lampica na njemu, i nakon minutu-dvije bi ponovo učitao disk i nastavio dalje.
Prije nekoliko godina, barem jedno 5, sam ga koristio da svoje CDove prebacim u mp3 - tada sam imao taj problem, i nisam bio jedini. No ne mogu naći stranicu sa tim informacijama.
Bilo je baš opisano da je problem u firmwareu i nekakvoj SCSI komandi.
Firmware uređaja, da. Moguće je i da je timeout - uređaj bi samo stao sa čitanjem, blinkala bi lampica na njemu, i nakon minutu-dvije bi ponovo učitao disk i nastavio dalje.
Prije nekoliko godina, barem jedno 5, sam ga koristio da svoje CDove prebacim u mp3 - tada sam imao taj problem, i nisam bio jedini. No ne mogu naći stranicu sa tim informacijama.
Bilo je baš opisano da je problem u firmwareu i nekakvoj SCSI komandi.
FW se lako updatea, ali to onda nije problem Windoze - SCSI već uređaj (bilo koji na lancu).
FW se lako updatea, ali to onda nije problem Windoze - SCSI već uređaj (bilo koji na lancu).
Nema nadogradnje firmwarea :)
Nema nadogradnje firmwarea :)
Ni za jednu komponentu? 
Promjena komponente koja radi problem? SCSI je jako low-level protokol i sam OS ima puno stepenica dok dođe do istog, na stranu što je puno standardniji od ostalih sličnih protokola (SATA, npr.) i ne bi smjelo biti problema ni s jednim OS-om.
Ni za jednu komponentu? 
Promjena komponente koja radi problem? SCSI je jako low-level protokol i sam OS ima puno stepenica dok dođe do istog, na stranu što je puno standardniji od ostalih sličnih protokola (SATA, npr.) i ne bi smjelo biti problema ni s jednim OS-om.
Problem je, kao što već napisah, u firmwareu uređaja, te načinu na koji novi windowsi pristupaju tom uređaju - promijenio sam tri kontrolera, nije bilo pomoći. Nekad bi radio bez greške par sati, a nekad bi odmah počeo reset za resetom.
Za uređaj nema novog firmwarea jer je već i tada bio davno prošao EOL :) a imalo je veze sa read komandom i audio CDom. Data diskove je čitao bezgrešno.
To je sve pisalo na tim stranicama gdje sam našao objašnjenje greške - no eto, ne mogu ju više naći.