Sapphire HD 7970 oc/boost drapa sliku

poruka: 14
|
čitano: 1.989
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav, samo da pitam. Večeras mi je grafa prvi put izbacila artefakte pa me zanima jel to da šaljem na garu odmah ili isprobati još neki test? Mislio sam da je do clock-a ali mislim da s 1450 na 1530mhz memoriji ne predstavlja neki problem. Promijenio sam drivere i nema razlike. Jel može bit do igre jer mi se samo u bf-u ukazuje? Grafa je kupljena prije malo manje od godinu dana a ima 2g garancije, pa sad ne znam jel da koristim dok skroz ne skvikne ili da odmah šaljem?

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 23:07 (dax-lax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Koliko sam tre shvatio samo kad je memorija klokana onda se to pojavljuje? Kako je kad su core i memorija na stock? Reklamaciju bi ti priznali jedino da se na stock postavkama to pojavljuje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Sapphire HD 7970 oc/boost drapa sliku
dax-lax kaže...

Pozdrav, samo da pitam. Večeras mi je grafa prvi put izbacila artefakte pa me zanima jel to da šaljem na garu odmah ili isprobati još neki test? Mislio sam da je do clock-a ali mislim da s 1450 na 1530mhz memoriji ne predstavlja neki problem. Promijenio sam drivere i nema razlike. Jel može bit do igre jer mi se samo u bf-u ukazuje? Grafa je kupljena prije malo manje od godinu dana a ima 2g garancije, pa sad ne znam jel da koristim dok skroz ne skvikne ili da odmah šaljem?

Pa isprobaj jos koji test naravno, nabrij jos memoriju pa vidi dali ce ti se artefakti povecati tj prije pojaviti...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
vrinho kaže...

Koliko sam tre shvatio samo kad je memorija klokana onda se to pojavljuje? Kako je kad su core i memorija na stock? Reklamaciju bi ti priznali jedino da se na stock postavkama to pojavljuje.

Neovisno o kloku. Pokazuje artefakte za sad samo ako je puno dima u igri i na velikim mapama. Sad sam probao metro i nema problema, dok na golmudu ćim pogledam u zapaljeni helić, tenk, etc...

14 godina
protjeran
dax-lax kaže...
vrinho kaže...

Neovisno o kloku. Pokazuje artefakte za sad samo ako je puno dima u igri i na velikim mapama. Sad sam probao metro i nema problema, dok na golmudu ćim pogledam u zapaljeni helić, tenk, etc...

onda joj nije nista, nesto joj nevalja s texturama ili nekim dx efektom, probaj druge/starije drivere! a da nisu 14 i nesto..

pa baci pogled prema zapaljenom helicu{#} treba ovako zgledati ne?;

{#}LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 0:02 (Stjepanj).
15 godina
dax-lax kaže...

Ako drugdje nema problema onda je do igre. U svakom slučaju skini neki bench program tipa Unigine Valley, Heaven, 3D Mark i Furmark čak, pa testiraj i vidjet ćeš kako će se tamo ponašati. Ali u igri je najvjerojatnije problem.

15 godina
neaktivan

Bez obzira što se radi o 7970 i kod njih se razlikuju primjerci čipova. Ni ja svoju ne mogu potjerati stabilno na 1300 Mhz dok vidim na web-u da ljudi uspjevaju to. Ali ne sekiram se previše: Battlefield 4 na stock frekvenciji i ultra postavkama!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
phoenix2003 kaže...

Bez obzira što se radi o 7970 i kod njih se razlikuju primjerci čipova. Ni ja svoju ne mogu potjerati stabilno na 1300 Mhz dok vidim na web-u da ljudi uspjevaju to. Ali ne sekiram se previše: Battlefield 4 na stock frekvenciji i ultra postavkama!{#}

Ma ne vjerujem da bi memorija bacala artefakte na baznom taktu od 1450MHz pošto je quality check prošla u tvornici. Postoji mogućnost da je driver, igra ili odlemljena memorija. Čudno malo s obzirom da grafa nikad ni klokana ne prelazi 62-3 stupnja. 

Nije sad to bitno tolko. Nit sam isfrustriran. Ako će radit, super. Ako ne, garancija. Za sad je u ostalim mapama ok. Igrao sam silk road cca 2 sata i nema problema dok me golmud i dalje prca.

15 godina
neaktivan

Moraš uzeti u obzir da se svaki komad harware-a ne testira u tvornici već se testiranje vrši metodom slučajnog uzorka.

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
phoenix2003 kaže...

Moraš uzeti u obzir da se svaki komad harware-a ne testira u tvornici već se testiranje vrši metodom slučajnog uzorka.

Da, svaka jedinica prolazi check prije izlaska iz tvornice. Nije to sok ili cokolada.
14 godina
protjeran
dax-lax kaže...
phoenix2003 kaže...

Da, svaka jedinica prolazi check prije izlaska iz tvornice. Nije to sok ili cokolada.

evo jedan tour kako se rade graficke od naseg poznatog putopisca "Burek-a"{#}kad sam procitao prezime  umro sam{#}{#}

http://www.computershopper.com/feature/inside-a-mainland-china-factory-how-a-graphics-card-is-made-in-100-pictures

sto daje da se svaki gpu testira od a-ž, barem u ovoj tvornici{#}LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 1:39 (Stjepanj).
15 godina

U svakoj se tvornici takvog hardvera svaka jedinica mora isprobati jer je to previše kompleksna proizvodnja i može u 1000 navrata doći do neke greške, pa je bolje ispitati nego imati velik povrat nazad u tvornicu. Naravno, može se dogodit da prođe test, a u transportu negdje izgubi kontakt i ti dobiješ robu koja ne radi.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dajte uozbiljite se. Nije ekonomski isplativo testirati baš svaki proizvedeni komad hardware-a. Znači, osoba/osobe koje vrše testiranje testiraju samo neke iz mora jedinica koje se proizvedu. Da li je neko razmišljao o tome koliko bi osoba trebalo uposliti da se testira svaka jedinica? Isplativije je pokvarenu jedinicu zamjeniti novom nego davati platu jednoj osobi da nađe jednu ili ni jednu pokvarenu jedinicu. Da se testira svaka onda bi pri kupovini uvijek dobijali ispravan hardware što nije baš slučaj.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Ne vrši se testiranje na naćin da odigraju igricu ili neki video test. Ispitivanje se vrši na posebnom stolu kroz koji na 5-10 sekundi spoji sve pinoute i provjerava dali svi vodovi prolaze na određenom naponu koji je propisan za pojedini harver. Ne moraš me ni u što uvjeravati kad znam da je tako. 20 ili više % povrata, koliko ih već na ispitivanju u tvornici ne prođe provjeru, nebi bio neki unosan posao da se vrate od kupaca i tako u cijeloj liniji proizvoda.

Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice