Samsung SyncMaster940N monitor problem!

poruka: 12
|
čitano: 5.084
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

Da prijeđem na stvar, danas ujutro igrao sam online igru i monitor mi se samo isključio. Prvih par sekundi bio sam kao, to se valjda igra srušila (jer mi je komp gad xD), ali pošto imam prozor pokraj radnog stola izgleda da monitor još uvijek radi ali svjetlost je totalno prigušena. Pokušao sam ga ugasiti na tipku i ponovno upaliti, radi svega normalno par sekundi i onda opet izgubi svjetlost. Provjerio sam kabel od grafičke ali izgleda da on nema veze s tim jer kad uključim monitor sam na napajanje on opet ima svjetla oko 1-2 sekunde i onda se svjetlo isključi...Ima neko ideju gdje bi mogao biti problem? Pregledao sam neke druge teme i probao ga isključiti na 30 minuta ali kad ga uključim opet ista stvar :/ Još ga nisam otvarao do sad, monitor je star oko 5-6 godina (LCD).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Provjeri ga jos na nekom drugom kompjuteru i ako ne radi u smece s njim. Nemas se sto misliti.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Probat ću, a postoji li mogučnost ako su otišli kondenzatori da se to zamjeni i koliko bi otprilike bila cijena ako je to moguče?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Samsung SyncMaster940N monitor problem!

Imam slican problem, monitor Samsung 2433BW (TN matrica) je trenutno na servisu, vidjet cemo sto ce reci tamo. Simptomi upucuju na kondenzatore...

Novac ne kupuje srecu. Ali ljepse je plakati u Porscheu nego u Yugu.
13 godina
neaktivan

Izgleda da ću ja i svog u servis, samo me zanima koliko bi otprilike bila cijena za popravak i jel' bi se to isplatilo... (monitor sam platio 1600kn), ako će bit više od 600kn bolje ću kupit novi >.<

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Moguće da su kondenzatori, poznati problem na Samsungu jer stavljaju smeće unutra...

Ja to ekipi slažem za kavu i cedevitu, a koliko bi u servisu uzeli neznam...

Just hating everyone for no reason.
14 godina
XXX-Man kaže...

Moguće da su kondenzatori, poznati problem na Samsungu jer stavljaju smeće unutra...

Ja to ekipi slažem za kavu i cedevitu, a koliko bi u servisu uzeli neznam...

Vjerovatno nisi u Rijeci, tako da meni bas i neces moci pomoci.

Dijagnostika ce mi biti 75 kuna u servisu kamo sam dao monitor, ako budem popravljao kod njih onda dijagnostiku ne naplacuju. Ako su samo kondenzatori, to ne bi smjelo biti skupo...

14 godina
neaktivan

Hehe. Ja sam nabavio Samsung 2233RZ 3D 120Hz za 0 kn sa Nvidia naočalama pred par dana. Problem je taj da monitor radi ali sliku daje na 2-3 sek i slika nestane. Ugasim i ponovno upalim i opet slika dođe na 2-3 sek i nestane. Fino raskopam komp, pogledam i izmjerim kondenzatore i svi su ok, ali je 99% problem u inverteru napajanja koji stoji na ploči . Danas sam ga skinuo dolje i otpor između 2 zavojnice nije isti, znači on je prošao. Pa ako ima možda neka dobra duša sa foruma da ima koji samsung pokvaren/razbijen da možda ima napajanje ili samo inverter {#}

Radi se o ovoj pločici crnoj kvadratnoj

http://i.imgur.com/Em7hann.jpg

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 19:07 (ARazer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

U ZG sam, tako da ništa od toga...

Ako su kondenzatori onda je potrebno zamijeniti 4 komada koji koštaju oko 10kn ukupno (+ posao)...ako je nešto drugo vidjet ćeš...

Uglavnom, javi nam što je bilo.

Just hating everyone for no reason.
13 godina
neaktivan

Naravno, vjerojatno ću drugi tjedan do servisa s njim...jer ne stignem ovaj tjedan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Moj Samsung 2433 ide na vjecna pocivalista, kazu u servisu: otislo pozadinsko osvjetljenje, jos i kad su ga probali namjestiti ima crta po ekranu... 4 lampe minimalno 800 kuna, s tim da su tamo rekli da nema smisla uopce ici na popravak. Znaci kupuj novi monitor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da, evo baš danas sam išao do servisa i izgleda da su monitoru odbrojani dani... {#} 
Kondenzatori su bili neoštečeni, serviser mi je promjenio mosfet koji je bio pregorio nadajući se da bi to riješilo problem, no međutim problem je na kraju ipak bio u trafu od inventara, tak da se to nebi isplatilo popravljati a i taj dio bi trebao čekat oko mjesec dana...

Eto, poslužio je svrsi mogu reći, dugih 6 godina ^^ 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice