Realtekov Gigabit LAN problem hitno

poruka: 11
|
čitano: 3.240
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Evo došao kompjuter nakon 1 dana (brzi su, ADM) međutim IMAM JEDAN VELIKI PROBLEM, lan priključak na matičnoj ne radi !!!!!! Kroz popodne sam već 2 puta instalirao Windows 7 Ultimate 64-bit i probao sa xp-om koji je na ovom kompjuteru gdje radi internet. ALI JEDNOSTAVNO NE RADI, lampica kad ukopčam kabel zasvijetli i sve ali na xp-u ne pronalazi uopće local area connection, a u win 7 je ima ali neće da se spoji na internet (IP configuration problem kaže). Probao sam sa svim mogućim drajverima i dalje ništa, svejedno instalirao one sa cd-a od matične ili najnoviju verziju. MOLIM POMOĆ ŠTO PRIJE, ŠTA DA RADIM? Problem je ja sam  iz Splita i ne namjeravam ić ako treba u Zagreb ADM-u to reklamirat, poludio sam totalno, prvi put kupujem kod njih i odma ....... help! 

Konf: Asrock 770 Extreme3 

AMD phenom x6 1090t

4Gb ddr3 Kingmax (2x2)

Samsung 500GB f3

XFX 450W Pro

Nvidia GTX560 Ti Twinfrozr IIOC

Coolermaster Elite 370

DVD-RW Nec ad Labelflash

EDIT JOŠ INFORMACIJA: Nemam router nego obični modem sa priključkom za 1 računalo. Kad ukopčam u staro ima interneta, kad ukopčan u novi nema. U Win 7 mi kaže nešto wrong ip configuration i stalno stoji identifiying network, u xp mi uoće nema local area connectiona-a i izbacuje neki error za realtek da ima problema. Taj isti windows xp na starom komp bez problema nađe local area connection i spoji. Za Win 7 neznan kako bi bilo na starom komp. pošto je on preslab za win 7 da uopće instaliram.

Kod oba komp. lampice kod ulaza za lan kabel normalno svijetle kad se ukopća.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2011 1:11 (Daddy J.).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mozda je jednostavno riknio LAN.

Ako nisi na "ti" sa kompovima, neka ti to pogleda neki frend...no ako instaliras drivere sa CD-a kojega si dobio sa plocom i nista ne radi onda je jednostavno riknio LAN.

Mozda da probas neki drugi router ustekat u plocu pa vidjeti dali drugi radi no ako kazes da radi na starome kompu onda bi trebalo raditi i ovdje.

Moj ti je savjet da probas update BIOS-a posto ih ASRock mjenja kao netko carape pa lako moguce da ce neki novi BIOS rijesiti tvoj problem.

Nego, o kakvom "modemu" ti pricas!? Imas adsl!? Kakav "modem"!? Ne vjerujem da si na 56k jer da si na 56k onda ne bi nista kopcao u LAN vec u modem!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina

Pogledaj u biosu da ti slucajno nije disablirana mrezna na ploci.

isto tako kod konfiguriranja mreze ako ti je adsl uvijek upaljen izaberes onda (na XP, ali slicno bi trebalo biti i na win7) "Broadband witch is allways on" ili tako nesto slicno se zove. mozda si tu pogrijesio

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Također, pomoglo bi da na windows 7 odeš u logove i pogledaš što točno ne radi. Odi i u device manager i pogledaj imaš li network adapter instaliran, i kakav je status. Vjerujem da je samo do drivera problem.

Otvori cmd i otipkaj

ping 127.0.0.1

Ako ne da nikakvu grešku nego vrati normalan response, znači da ti TCP radi kako spada. Dalje je problem do konfiguracije mrežnih postavki. Da nisi postavljao statičke adrese nekim slučajem, isključivao DHCP?

I što točno imaš, ADSL ili ISDN vezu?

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Realtekov Gigabit LAN problem hitno

Imam adsl B-net 8mbit/s. Error code je 10, njegovo objašnjenje našao na int da je device cannot start i da je to izravno povezano sa driverima ili biosom. Više ovamo piše, šta bi bilo najbolje da učinim ? http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-hardware/no-internet-windows-7-realtek-pcie-ethernet-code/c569df23-8a90-48b8-8713-fae3f989e35e

16 godina
Daddy J. kaže...

Imam adsl B-net 8mbit/s. Error code je 10, njegovo objašnjenje našao na int da je device cannot start i da je to izravno povezano sa driverima ili biosom. Više ovamo piše, šta bi bilo najbolje da učinim ? http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-hardware/no-internet-windows-7-realtek-pcie-ethernet-code/c569df23-8a90-48b8-8713-fae3f989e35e

Kupi / posudi mrežnu karticu, osposobi internet pa probaj povući drivere za mrežnu na ploči sa windows update-a.

16 godina

U WIN7 odi na Troubleshoot problems, za tu mreznu vezu. Ako nepomaze, Resetiraj modem/router pa probaj. 

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

U comand promptu ukucaj komandu ipconfig. Poslikaj što ti daje i postaj sliku ovdje. Mislim da imaš problema s IP adresom jer ti modem pridjeljuje adresu tipa 109.60.xxx.xxx

Freedom is just another word for nothing left to loose ...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Za pola sata ću, e i device manager u win7 prepoznaje realtek lan ali uz to ima jedan unknown device za koje kaže da nema drivera i error 28, kaže da se hardware nalazi na istom mjestu di bi inćae treba bit ovaj lan pretpostavljan da je to to, samo neće da nađe drivere za taj unknown, ne prihvaća ni one sa cd-a od matične.

EDIT Evo slika.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2011 16:11 (Daddy J.).
14 godina
neaktivan

Evo popravio sam nije bio problem u kompjuteru, modem je imao na sebi instaliranu neku konfiguraciju od starog kompjutera, samo sam resetirao sve sa modema i evo radi, samo sad nema int na starom :p jer je modem prilagođen na novi ali nvm. :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2011 17:47 (Daddy J.).
16 godina
xZero kaže...

U WIN7 odi na Troubleshoot problems, za tu mreznu vezu. Ako nepomaze, Resetiraj modem/router pa probaj

Daddy J. kaže...

Evo popravio sam nije bio problem u kompjuteru, modem je imao na sebi instaliranu neku konfiguraciju od starog kompjutera, samo sam resetirao sve sa modema i evo radi, samo sad nema int na starom :p jer je modem prilagođen na novi ali nvm. :D

Pa rekao sam ti da resetiras router/modem. {#}

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice