Razni problemi zaključana tema

poruka: 7
|
čitano: 1.834
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Razni problemi

Pozdrav, evo ovako javljam se zbog problema za zamrzavanjem racunara, znaci to se desava ponekad, al to prelazi u cesce, dakle kada nesto naglo uradim na racunaru, ili kada skinem jednu stranu(poklopac) racunara(prvo da li to smijem raditi), poklopac skinem zbog velikih vrucina iako ima 2 ventilatora(jedan ventilator takodje bruji kad podizem sistem, jedno 1-2min) ni to ne pomaze pregrijava se i kada skinem poklopac radi normalno i temperatura je dosta manja. Ali evo sta se desava znaci kada brzo(naglo) otvorim vise stvari i kada otvorim poklopac pri ukljucenom racunaru i ostavim tako da radi, ista stvar se desava i kada hocu da vratim poklopac a racunar je upaljen znaci ne gasim ga i vracam poklopac, on se zamrzne. Radio sam ja to i pre zbog velikih vrucina i nije mi se desavalo. Sta moze biti(da li zbog ove 2 stvari, da li mozda zbog instalacije nod32v7 na Windows xp, stvarno ne znam i ako moze pomoc). Ali to nije sve, znaci racunar smrzne i ja ga restart, ali sta se desava on normalno podigne sistem,ali monitor se pri tome ne upali, znaci dzaba ja upalim iz struje ugasim monitor, on nece da se upali , gori samo crvena lampica a treba da bude plava, i zbog monitora posle smrzavanja moram restartovati racunar jos nekoliko puta dok se monitor ne upali. Znaci ne vjerujem da stopa radi preopterecenosti, jer ja svaki skoro dan CCleanerom vrsim ciscenje registratora, isto posle cleanera vrsim ciscenje Glary Utilitisom, znaci stvarno ne znam i molim da mi pomognete.

Eto to su moji problemi s racunarom, pomagajte ljudi :D 

Molim vas procitajte mi cijelu temu i probajte naci resenja, koje programe da skinem? sta da cistim? sta da obrisem? Hvala vam unapred!

A evo i system kopiran iz Piriform Speccy(s trenutnim temperaturama), koga ne gasim u letnjem periodu...jos jednom molim pomoc.

Operativni sistem> Windows XP Professional 32-bit SP3

Procesor> AMD Athlon 64 X2 4800+ Brisbane 65nm tehnologija

Memorija> 1GB 1-kanalna DDR2  313MHz

Grafika> 256MB NVIDIA GeForce 8400 GS (Gigabyte)

Diskovi> WDC (SATA)

Eto ljudi jos jednom vas molim pomagajte!

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Razni problemi

Ajde ljudi ako ne mozete citat kratko i jasno , moze pomoc, imam problem sa zamrzavanjem racunara, molim vas pomoc

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Razni problemi

Ovakav problem može uzrokovati nekoliko čimbenika najvjerojatnije hardverske, malo vjerojatno softverske prirode;

• Ukoliko je problem hardverske prirode:
  1. Kako vanjske temperature rastu tako i sobne... skidati stranicu kućišta nema smisla. Kako i kod osobnih računala vrijedi ona "čistoća je pola zdravlja" unutrašnjost kučišta (posebno hladila i pripadajući ventilatori) trebaju biti čisti i prozračni radi nesmetanog strujanja rashladnog sredstva-zraka. Ukoliko nisi, uradi čiščenje računala, zamjenu termalne paste i neispravnih ventilatora.
  2. Kako računalo nije novo vizualno provjeri ispravnost kondenzatora, neispravne izmjeni.
  3. Problem mogu uzrokovati loši kontakti slotova, presložiti računalo i počistiti kontakte na istima.
  4. Neispravna periferija.
  5. Krive postavke BIOS-a ili UEFI-a
  6. Istestirati: RAM, HDD, PSU
  •  Ukoliko je problem softverske prirode:
  1. Počistiti računalo nekim od alata te namjene.
  2. Provjeriti drivere, Beta verzije znaju uzrokovati probleme.
  3. Podignuti neku od live distribucija OS-a i istestirati.

Kako naveden problem može uzrokovati masa čimbenika dao sam opće smjernice kako metodom eliminacije detektirati i otkloniti grešku!

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 0:44 (Hardwhelper!!!).
15 godina
Razni problemi

Samo nam još objasni kako zamrzava a vrućina????{#}

http://www.bug.hr/forum/search/topic/?txt=smrzava&ss=t&sa=&t=&f=&sort=act

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 1:35 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Razni problemi

poz narode ,imam problem na mobu HAWEI J 300,NE MOGU DA ISKLJUCIM SLUSALICE,NE CUJEM KADA NEKOGA POZIVAM NITI MUZIKU BEZ SLUSALICA ,RESETOVAO SAM MOB NA FABRICKA PODESAVANJA AL OPET ISTO,UNAPRIJED HVALA

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala ti velika, sigurno je hardverske prirode, ukratko si sve objasnio znaci:

1. U potpunosti si upravu, za ovo skidanje mislim nema smisla, ali to samo radim dok igram jake igrice ljeti jer one podizu temperaturu, dok kad ne igram igrice racunar radi normalno i ne grije se. Dalje, radjena mu je reinstalacija tacno prije godinu i ciscen je, ventilatore cu da ispusem, samo kako da zamjenim termalnu pastu? jeli sam da to uradim ili da odnesem u servis? iako mislim da nije do ovoga uradicu kako si mi rekao.

2. Mislim da su kondenzatori uredu, ali isto cu provjeriti svaki pojedinacno. (takodje mislim da nije do ovoga)

3. Sto se tice preslozavanja racunala i to cu uraditi, samo moze objasnjenje jel kontakte na njima da pocistim od prasine, dal na to mislis?

4. E kad smo dosli do neispravne periferije, mislim da ona igra veliku ulogu u ovome, jer mi se desavalo dok je racunalo upaljeno da ono zabaguje USB pa ga izcupam i opet ucupam i dolazi do "zamrzavanja", tako da mislim da je do periferije, i sta da radim s njom? Mozda da je precistim svaki utikac pojedinacno s vani i unutra? , idemo dalje.

5. Mislim da su postavke BIOS-a ili UEFI-a uredu i mislim da nije do toga.

6. Kako da istestiram RAM, HDD, PSU u to se ne razumijem, nekim programom ili sta, ako je programom moze preporuka nekih?

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 10:06 (Replicant).
14 godina
Replicant kaže...

Pozdrav, evo ovako javljam se zbog problema za zamrzavanjem racunara

Molio bih da se rasprava nastavi u temi predviđenoj za ovakve probleme.

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/zamrzavanje-racunala/36589.aspx?page=3

{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 13:56 (Valentin17).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice