Pozdrav, dosada sam imao 2 GB RAM na svom racunalu. Kupio sam danas jos 2 GB i odem na svojstva racunala i pise mi 3,44 GB RAM-a. Jesam li ja negdje pogrjesio ? btw. posjedujem racunalo na OS Win7, 64-Bit.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da 64 bitni winsi ocitavaju preko 3 i nes gb ram-a ali 32 bitni ne,pa mozda imas 32 bitne.
Neznam mozda grijesim.
imas 32 bit windowse, 64 bit ce ti napisati da imas 4 gb rama
pogledaj pod my computer
Pozdrav, dosada sam imao 2 GB RAM na svom racunalu. Kupio sam danas jos 2 GB i odem na svojstva racunala i pise mi 3,44 GB RAM-a. Jesam li ja negdje pogrjesio ? btw. posjedujem racunalo na OS Win7, 64-Bit.
-ovisi o chipsetu, tj koliko max podržava ploča. Tako da je bez obzira na OS hardware ograničenje između 3,2 i 3.5 GB (najniže 2.7GB notebook..).
Ako je ploča (relativno) novija. Provjeri u BIOSu, treba postojati opcija Memory remaping... (postoji samo na chipsetovima koji podržavaju više od 4GB, novije ploče ni nemaju tu opciju, automatski radi.)
-ipak provjeri dali je OS 64.
.
Ovako, 64 Bit sistem imam SIGURNO evo dokaz slika (ako ju uspijem upload).
I vidite odmah i da je ocitao 3,44 GB RAM memorije.
uhush koji li ti je vise nick - evo maticna koju posjedujem ASRock G31M-VS.......u BIOS sta li je vise neznam uc, znam otprilike al mi bas i neide iskreno. moze neko pojasnjenje ili nesto ?
Zahvaljujem unaprijed!
uhush koji li ti je vise nick - evo maticna koju posjedujem ASRock G31M-VS pa ti molim te pogledaj to ako mozes nisam te bas sasvim razumio.
Zahvaljujem unaprijed!
Mislim da tvoja podrzava najvise 8gb...
uhush koji li ti je vise nick - evo maticna koju posjedujem ASRock G31M-VS pa ti molim te pogledaj to ako mozes nisam te bas sasvim razumio.
Zahvaljujem unaprijed!
Mislim da tvoja podrzava najvise 8gb...
najvise 8 GB ram- a ????
Napominjem, ja sam htio samo 4!
imas li mozda rjesenja problema ?
najvise 8 GB ram- a ????
Ne panici!!
Ostatak koji ti nedostaje je u grafickoj kartici na ploci
najvise 8 GB ram- a ????
Ne panici!!
Ostatak koji ti nedostaje je u grafickoj kartici na ploci
Sorry al moze pojasnjenje detaljnije ?
Lipo...
Imas integriranu grafiku koja se nalazi na ploci, jel..... i da bi ona sljakala uzima od normalnog RAM-a
Lipo...
Imas integriranu grafiku koja se nalazi na ploci, jel..... i da bi ona sljakala uzima od normalnog RAM-a
e sorry mozd sam dosadan, imam grafu od 1GB do je sigurno al pogledaj sada ovo sto sam zaokruzio crvenom na slici ekrana.UPS prvi put nisam upload-ovo sliku xD
Ja sam imo isti problem,imo sam instaliran 64 bitni sistem , u biosu sam ukljucijo opciju (ne znam kako se tacno zove) , da prepoznaje maximalno rama koliko ima u racunaru !!! et tolko od mene probaj pa javi jel uspjelo
Ja sam imo isti problem,imo sam instaliran 64 bitni sistem , u biosu sam ukljucijo opciju (ne znam kako se tacno zove) , da prepoznaje maximalno rama koliko ima u racunaru !!! et tolko od mene probaj pa javi jel uspjelo
e ja bi to rado napravio kad bi uspio uci u BIOS......
Pritisni tipku Delete neposredno nakon uključivanja računala (čim se pojavi slika na ekranu). Ako nije Delete, probaj još s F2 tipkom.
e ja bi to rado napravio kad bi uspio uci u BIOS......
-nemaš razloga za ulazak u BIOS. Na Asrock je F2.
Možeš spustiti količinu rezervirane VGA memorije na manje recimo na 64, 128 ili 256MB i za tu razliku (do 512) će više ostati sistemu. Ali jednako ovisi i o driveru, tj. pod windowsima driver automatski koristi RAMa koliko mu je potrebno mislim da je to pod oznakom GVMT ili slično.
edit: ispravak. Imaš posebnu VGA (9600).. to znači da je vjerojatno nepotrebno rezervirano u BIOSu. ili da trebaš uključiti memory remaping. ...
Ako ima opcija u nVidia driveru (potraži) recimo hyper ili turbo memory, provjeri dali se može isključiti...
Ukljuci rempaping tako je bilo i meni. kad upalis komp stisci f2
kad udes idi poc chipset ili advance setings i andi memory remaping
Ukljuci rempaping tako je bilo i meni. kad upalis komp stisci f2
kad udes idi poc chipset ili advance setings i andi memory remaping
aj hvala Bogu i narodu i naravno tebi, ukljucio sam taj BIOS (stisno F2 cim mi se prikazalo na ekranu slika)
grafa mi je imam 1 GB sad ima 2, to je onaj reko da je iz razloga sto je integrirana
aaa sad mi i komp prikazuje sve 4 GB RAM :D 3 puta hvala ;) slika govori tisucu rjeci