Je li 3326 MB rama što mi piše zapravo 4 gige rama i je li bi trebao nabaviti 8 giga rama ili mi je 4 gige dovoljno? (oću nekakvo gamersko računalo)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Je li 3326 MB rama što mi piše zapravo 4 gige rama i je li bi trebao nabaviti 8 giga rama ili mi je 4 gige dovoljno? (oću nekakvo gamersko računalo)
Ili je XP pa ne vidi ostatak RAM-a, ili je grafička na ploči pa je pocuclala cca 770 Mb. Navedi cjeli komp, odnosno dijelove!
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU @ 2.40 GHz (4 CPUs)
Grafička: ATI Radeon HD 5700 Series, Aprox. Total Memory: 1024.0 MB
Matična: Gigabyte Technology Co., Ltd., Model: G31M-ES2L
E sad ja se baš nerazumijem u kompove al ovdje što mi piše Clocks imam Core Speed: 2400.25 MHz, Multiplier: x9.0, Bus Speed: 266.7 MHz i Rated FSB: 1066.7 MHz
Iam windows xp te mislim napaviti sedmicu al prije nego što instaliram sedmicu zamijenio bi neke komponente ak su prestare al se baš nekužim u kompove.
Možeš staviti sedmicu komodno, konfiguracija je u redu.
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU @ 2.40 GHz (4 CPUs)
Grafička: ATI Radeon HD 5700 Series, Aprox. Total Memory: 1024.0 MB
E sad ja se baš nerazumijem u kompove al ovdje što mi piše Clocks imam Core Speed: 2400.25 MHz, Multiplier: x9.0, Bus Speed: 266.7 MHz i Rated FSB: 1066.7 MHz
Iam windows xp te mislim napaviti sedmicu al prije nego što instaliram sedmicu zamijenio bi neke komponente ak su prestare al se baš nekužim u kompove.
To je dobro za sedmicu...e,sad..možeš još dodat RAM-a, a i grafička nije baš vrh za gejmanje ali će poslužit za midle postavke ;)
Hvala svima, btw. a kolko bolju bi trebo nabavit grafičku?
uzmes jednu od ove dvi ovisi sta ti je draze radeon ili geforce
http://www.protis.hr/products/details/xfx-core-radeon-hd7850-860m-1gb-ddr5-2xmdp-hdmi-dvi/62671
http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-gigabyte-geforce-gtx560-1gb-gddr5256bit-pcie-crt-adapter2duallink-dviimini-hdmihdcp-smart-fan/57794
Hvala
..
..
-chipset je ograničenje. Max 4GB, minus sys.rezerviran dio i moguće VGA share. Tako da ti je svejedno koji OS, više RAMa ne može na MBO.
-prije ugradnje nove komponente (pogotovo novije ver. VGA) provjeri BIOS i nadogradi ako je potrebno.